Studieretning
Uddannelsestype
Sted

Presserum - Studentum.dk

Følg med og få nyt om uddannelse fra Studentum

Her finder du samlingen af nyheder og pressemeddelelser fra Studentum.dk.

Studentum er nordens største søgetjeneste for uddannelse – og opererer på tværs af hele Skandinavien. Over 50.000 danske internetbrugere besøger hver måned Studentum.dk, hvor de finder inspiration til deres uddannelsesvalg.

Gennem forespørgsler, analytics og andre funktioner på studentum.dk indsamler vi oplysninger om brugere og hvad de efterspørger. Studentum.dk afholder ingen uddannelser selv, men har adgang til oplysninger om unges søgemønstre og præferencer. Studentum.dk laver også regelmæssige undersøgelser om karriere og uddannelsesvalg.

Pressemeddelelse: Ingen blinde vinkler i studievalget

03-05-2016: Uddannelse er den sikre vej til job. Det mantra er gang på gang blevet udfordret i de seneste års uddannelsespolitiske debat og strøm af nye tiltag på uddannelsesområdet. En ny nordisk undersøgelse foretaget af Studentum viser, at et bedre match mellem uddannelse og arbejdsmarked er højt på de uddannelsessøgendes dagsorden på tværs af Skandinavien. 6.568 unge i Danmark, Norge, Sverige og Finland deltog i undersøgelsen. Via besvarelserne på 25 spørgsmål kortlægger den, hvad der afgør studievalget for nordiske unge anno 2016.

Pressemeddelelse: Konkurrencen i kvote 2 strammer til

10-03-2016: Trafikken på Studentum.dk følger skæringsdatoerne for Den Koordinerede Tilmelding med den 30. juli som absolut travleste dag. Tallene viser tydeligt, at studiesøgende søger hjælp til deres kvote 2 ansøgning online i kampen om at slippe igennem nåleøjet i kvote 2, når karaktererne ikke rækker til en plads på drømmestudiet.

Pressemeddelelse: 'Generation Målrettet' jagter erfaring

28-12-2015: Tre ud af fire af de adspurgte i Sverige og Norge tilkendegiver, at de helt eller delvist aktivt gør noget for at øge deres jobmuligheder efter studiet. Det samme tal for Danmark og Finland helt oppe på 85 procent. Samtidig vælger mellem 75 procent i Norge og 53 procent i Finland uddannelse ud fra jobmulighederne som færdiguddannet. Det viser en ny nordisk undersøgelse foretaget af Studentum i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Pressemeddelelse: Karakterkrav i gymnasiet gør erhvervsuddannelser til skraldespand

11-06-2015: Debatten er i gang; skal de unge opfylde et karakterkrav for at kunne starte på gymnasiet? Hvilke konsekvenser har det for erhvervsuddannelserne? Studentum.dk gennemførte en undersøgelse fra den 2. til 9. juni 2015 målrettet unge, hvor vi blandt andet spurgte ind til deres holdninger til karakterkrav for adgang til gymnasiet.

Pressemeddelelse: De unge svarer igen på Fremdriftsreformen

10-06-2015: Hvordan skal vi ruste de unge til uddannelse, arbejdsmarked og livet? Studentum.dk har spurgt 1183 unge i en undersøgelse foretaget 2-9. juni 2015 om deres tanker i forhold til Fremdriftsreformen og det omdiskuterede fjumreår, som er blevet mere et skældsord end et positivt tegn på selvudfoldelse.

Pressemeddelelse: Danskere vil studere tæt på hjemmet - nordmænd vil tjene penge

02-06-2015: Danske unge vil studere nærmere hjemmet, hvorimod norske unge går efter lønnen i lommen, hvorimod svenske unge er interesserede i de jobmuligheder, de får med en specifik uddannelse. Danskerne lægger mindre vægt på lønnen, og foretrækker at studere tæt på, hvor de bor.

Pressemeddelse: Lønudvikling på de mest populære uddannelser

24-04-2015: Solen skinner på karriere og løncheck i Aarhus. Søg ind på medicinuddannelsen i Aarhus og tjen 11 % mere end dine københavnske medstuderende. Læser du erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet i solskinnets by, så oplever du den største lønstigning over 10 år på 71 % fra 31.900 til 54.600.

Senest opdateret: 12 maj 2016

Studenterundersøgelsen 2017

Deltag i Studenterundersøgelsen her

Hvordan vælger du din drømmeuddannelse? Del dine tanker om uddannelse med os og hjælp os med at blive klogere på, hvad der afgør studievalget for netop dig.

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.