Vis studentum.dk som: Mobile

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

Unge finder hjælp til studievalg og kvote 2 ansøgningen online

Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

I går lukkede vinduet for årets kvote 2 ansøgninger. Med 54.375 håbefulde ansøgere er niveauet det samme som sidste år. Meget tyder på, at spørgsmålene har presset sig på. Det gælder også på uddannelsesmediet Studentum.dk, der melder om stor efterspørgsel på hjælp til kvote 2.

Fra 1. marts frem til deadlinen i kvote 2 har knap 38.000 brugere været forbi Studentum.dk for at læse om kvote 2. Det svarer til to ud af tre kvote 2 ansøgere. 

“Vores mission er at hjælpe alle med at finde den helt rigtige uddannelse. Det er det, der er den røde tråd i vores arbejde, men der er meget der tyder på, at det ikke er jagten på drømmeuddannelsen, der trækker mange af de besøgende ind på siden lige nu. Det er behovet for inspiration til at skrive den motiverede ansøgning, der skal bringe dem igennem nåleøjet i kvote 2,” siger Sofie Gry Laursen, kommunikationskonsulent på Studentum.dk.

Netop eksemplet på en motiveret ansøgning er populært. 74 procent af de 38.000 brugere har været inde på denne side. Det er dog ikke kun hjælp til kvote 2 ansøgningen, der hitter online. En stor del af jagten på drømmeuddannelsen foregår også på nettet.

Læs også: Uddannelsesloftet udskyder studievalg for hver tredje

Søgetjenester slår uddannelseshjemmesider

94 procent søger information online fremfor andre kanaler. Det viser årets studievalgsundersøgelse fra Studentum.dk, hvor 1.313 studerende og studiesøgende deltog. Et af spørgsmålene var, hvor de søger information om uddannelse på nettet. Der måtte vælges to kanaler.

“Vi ser en tendens til, at søgetjenester slår uddannelsesstedernes egne hjemmesider. Ihvertfald i den første fase, når der bliver set på uddannelser online,” forklarer kommunikationskonsulenten. Hun uddyber, at kanalerne bruges til forskellige formål. Fx svarer en mandlig deltager, at han brugte Uddannelsesguiden til at danne sig et overblik, hvorefter han har besøgt uddannelsesstedets hjemmeside. Da den motiverede ansøgning skulle skrives, var han forbi eksemplet på Studentum.dk.

Søgemaskiner som Google og søgetjenester for uddannelse som Uddannelsesguiden og studentum.dk deler førstepladsen med 63 procent. Det er en stigning på tre procent fra sidste år. Til sammenligning er skolernes egne hjemmesider faldet fire procent fra sidste år til 42 procent.

Læs også: Det fremtidssikre studievalg hitter på begge sider af Øresund

Evalueringer gør en forskel for tre ud af fire

For 76 procent af de adspurgte i studievalgsundersøgelsen er det vigtigt at læse evalueringer fra studerende på uddannelsen, før de vælger. Heraf er det meget vigtigt for 21 procent.

“Ethvert aspekt og enhver udtalelse er vigtig, når man vælger uddannelse. Man må have både det gode og det dårlige med. Ofte fortæller ansatte ikke de dårlige sider, men det gør tidligere elever,” fortæller en kvindelig deltager i undersøgelsen, mens en anden fremhæver, at hun stoler mere på personlige anbefalinger end på en, der står ved et Åbent Hus arrangement for at "reklamere".

Det samme gør sig gældende for flere andre sites i Educations Media Group. Det gælder fx i Sverige, hvor otte ud af ti mener, at en online evaluering er lige så troværdig som en personlig anbefaling.

Infografik: online inspiration om studievalg og kvote 2 hitter

For spørgsmål eller kommentarer:

Kontakt kommunikationskonsulent Sofie Gry Laursen på mail eller 69 91 15 41.

Senest opdateret: 17 mar 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Unge fra Ørestad Gymnasium producerer program for TV2Lorry

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv