Vis studentum.dk som: Mobile

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

Unge finder hjælp til studievalg og kvote 2 ansøgningen online

Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

I går lukkede vinduet for årets kvote 2 ansøgninger. Med 54.375 håbefulde ansøgere er niveauet det samme som sidste år. Meget tyder på, at spørgsmålene har presset sig på. Det gælder også på uddannelsesmediet Studentum.dk, der melder om stor efterspørgsel på hjælp til kvote 2.

Fra 1. marts frem til deadlinen i kvote 2 har knap 38.000 brugere været forbi Studentum.dk for at læse om kvote 2. Det svarer til to ud af tre kvote 2 ansøgere. 

“Vores mission er at hjælpe alle med at finde den helt rigtige uddannelse. Det er det, der er den røde tråd i vores arbejde, men der er meget der tyder på, at det ikke er jagten på drømmeuddannelsen, der trækker mange af de besøgende ind på siden lige nu. Det er behovet for inspiration til at skrive den motiverede ansøgning, der skal bringe dem igennem nåleøjet i kvote 2,” siger Sofie Gry Laursen, kommunikationskonsulent på Studentum.dk.

Netop eksemplet på en motiveret ansøgning er populært. 74 procent af de 38.000 brugere har været inde på denne side. Det er dog ikke kun hjælp til kvote 2 ansøgningen, der hitter online. En stor del af jagten på drømmeuddannelsen foregår også på nettet.

Læs også: Uddannelsesloftet udskyder studievalg for hver tredje

Søgetjenester slår uddannelseshjemmesider

94 procent søger information online fremfor andre kanaler. Det viser årets studievalgsundersøgelse fra Studentum.dk, hvor 1.313 studerende og studiesøgende deltog. Et af spørgsmålene var, hvor de søger information om uddannelse på nettet. Der måtte vælges to kanaler.

“Vi ser en tendens til, at søgetjenester slår uddannelsesstedernes egne hjemmesider. Ihvertfald i den første fase, når der bliver set på uddannelser online,” forklarer kommunikationskonsulenten. Hun uddyber, at kanalerne bruges til forskellige formål. Fx svarer en mandlig deltager, at han brugte Uddannelsesguiden til at danne sig et overblik, hvorefter han har besøgt uddannelsesstedets hjemmeside. Da den motiverede ansøgning skulle skrives, var han forbi eksemplet på Studentum.dk.

Søgemaskiner som Google og søgetjenester for uddannelse som Uddannelsesguiden og studentum.dk deler førstepladsen med 63 procent. Det er en stigning på tre procent fra sidste år. Til sammenligning er skolernes egne hjemmesider faldet fire procent fra sidste år til 42 procent.

Læs også: Det fremtidssikre studievalg hitter på begge sider af Øresund

Evalueringer gør en forskel for tre ud af fire

For 76 procent af de adspurgte i studievalgsundersøgelsen er det vigtigt at læse evalueringer fra studerende på uddannelsen, før de vælger. Heraf er det meget vigtigt for 21 procent.

“Ethvert aspekt og enhver udtalelse er vigtig, når man vælger uddannelse. Man må have både det gode og det dårlige med. Ofte fortæller ansatte ikke de dårlige sider, men det gør tidligere elever,” fortæller en kvindelig deltager i undersøgelsen, mens en anden fremhæver, at hun stoler mere på personlige anbefalinger end på en, der står ved et Åbent Hus arrangement for at "reklamere".

Det samme gør sig gældende for flere andre sites i Educations Media Group. Det gælder fx i Sverige, hvor otte ud af ti mener, at en online evaluering er lige så troværdig som en personlig anbefaling.

Infografik: online inspiration om studievalg og kvote 2 hitter

For spørgsmål eller kommentarer:

Kontakt kommunikationskonsulent Sofie Gry Laursen på mail eller 69 91 15 41.

Senest opdateret: 17 mar 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-11-2018

Eksempel på kvote 2 ansøgning

Sidder du og sveder over den motiverede ansøgning? Så er du ikke alene. Hvert år sidder mange kvote 2 ansøgere i akkurat samme situation, som dig. Vi giver dig her et eksempel på, hvordan din motiverede ansøgning kan se ud.

Læs mere
Sidst opdateret 28-06-2018

Svar på optagelse - hvad nu?

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Tags: Studievalg
Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-10-2018

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 08-02-2018

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Guide til kvote 1 og kvote 2

Studentum giver dig her alle de nødvendige oplysninger om, hvordan du søger kvote 1, kvote 2 og sender din ansøgning afsted gennem KOT (Den Koordinerede tilmelding). 

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Bliv journalist - din guide til optagelsesprøven

Har du næse for den gode historie, styr på grammatikken og er du nyhedsjunkie med hukommelse som en elefant? Så er du allerede godt klædt på til en fremtid som journalist. Her klæder vi dig på til at komme gennem nåleøjet til optagelsesprøven på journalistuddannelserne på SDU og DMJX.

Tags: Optagelse
Læs mere
Sidst opdateret 14-09-2016

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Tags: Studievalg
Læs mere
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv