Vis studentum.dk som: Mobile

PRESSEMEDDELELSE: Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

Unge finder hjælp til studievalg og kvote 2 ansøgningen online

Kvote 2 ansøgere søger hjælp online

I går lukkede vinduet for årets kvote 2 ansøgninger. Med 54.375 håbefulde ansøgere er niveauet det samme som sidste år. Meget tyder på, at spørgsmålene har presset sig på. Det gælder også på uddannelsesmediet Studentum.dk, der melder om stor efterspørgsel på hjælp til kvote 2.

Fra 1. marts frem til deadlinen i kvote 2 har knap 38.000 brugere været forbi Studentum.dk for at læse om kvote 2. Det svarer til to ud af tre kvote 2 ansøgere. 

“Vores mission er at hjælpe alle med at finde den helt rigtige uddannelse. Det er det, der er den røde tråd i vores arbejde, men der er meget der tyder på, at det ikke er jagten på drømmeuddannelsen, der trækker mange af de besøgende ind på siden lige nu. Det er behovet for inspiration til at skrive den motiverede ansøgning, der skal bringe dem igennem nåleøjet i kvote 2,” siger Sofie Gry Laursen, kommunikationskonsulent på Studentum.dk.

Netop eksemplet på en motiveret ansøgning er populært. 74 procent af de 38.000 brugere har været inde på denne side. Det er dog ikke kun hjælp til kvote 2 ansøgningen, der hitter online. En stor del af jagten på drømmeuddannelsen foregår også på nettet.

Læs også: Uddannelsesloftet udskyder studievalg for hver tredje

Søgetjenester slår uddannelseshjemmesider

94 procent søger information online fremfor andre kanaler. Det viser årets studievalgsundersøgelse fra Studentum.dk, hvor 1.313 studerende og studiesøgende deltog. Et af spørgsmålene var, hvor de søger information om uddannelse på nettet. Der måtte vælges to kanaler.

“Vi ser en tendens til, at søgetjenester slår uddannelsesstedernes egne hjemmesider. Ihvertfald i den første fase, når der bliver set på uddannelser online,” forklarer kommunikationskonsulenten. Hun uddyber, at kanalerne bruges til forskellige formål. Fx svarer en mandlig deltager, at han brugte Uddannelsesguiden til at danne sig et overblik, hvorefter han har besøgt uddannelsesstedets hjemmeside. Da den motiverede ansøgning skulle skrives, var han forbi eksemplet på Studentum.dk.

Søgemaskiner som Google og søgetjenester for uddannelse som Uddannelsesguiden og studentum.dk deler førstepladsen med 63 procent. Det er en stigning på tre procent fra sidste år. Til sammenligning er skolernes egne hjemmesider faldet fire procent fra sidste år til 42 procent.

Læs også: Det fremtidssikre studievalg hitter på begge sider af Øresund

Evalueringer gør en forskel for tre ud af fire

For 76 procent af de adspurgte i studievalgsundersøgelsen er det vigtigt at læse evalueringer fra studerende på uddannelsen, før de vælger. Heraf er det meget vigtigt for 21 procent.

“Ethvert aspekt og enhver udtalelse er vigtig, når man vælger uddannelse. Man må have både det gode og det dårlige med. Ofte fortæller ansatte ikke de dårlige sider, men det gør tidligere elever,” fortæller en kvindelig deltager i undersøgelsen, mens en anden fremhæver, at hun stoler mere på personlige anbefalinger end på en, der står ved et Åbent Hus arrangement for at "reklamere".

Det samme gør sig gældende for flere andre sites i Educations Media Group. Det gælder fx i Sverige, hvor otte ud af ti mener, at en online evaluering er lige så troværdig som en personlig anbefaling.

Infografik: online inspiration om studievalg og kvote 2 hitter

For spørgsmål eller kommentarer:

Kontakt kommunikationskonsulent Sofie Gry Laursen på mail eller 69 91 15 41.

Senest opdateret: 17 mar 2017

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Kvote 2 på Psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 08-02-2018

Kvote 2 på International Business på CBS - din guide til optagelse

BSc International Business er kendt for sit tårnhøje snit, hvor de færreste bliver optaget via kvote 1. Vi har lavet en guide til, hvordan du søger ind via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning

Sidder du og sveder over den motiverede ansøgning? Så er du ikke alene. Hvert år sidder mange kvote 2 ansøgere i akkurat samme situation, som dig. Vi giver dig her et eksempel på, hvordan din motiverede ansøgning kan se ud.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

10 jobtitler der ikke findes mere

Der var engang, hvor den mest avancerede teknologi var en kugleramme, videnskab et ondsindet rygte og jobs hang på træerne som rådne frugter. En computer var noget der rent faktisk kunne svare igen, og børnearbejde et karrierevalg. Vi har her samlet 10 jobtitler, der ikke eksisterer længere.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv