Pressemeddelse: Lønudvikling på de mest populære uddannelser

PRESSEMEDDELELSE

København d. 24. april 2015

Solen skinner på karriere og løncheck i Aarhus

Søg ind på medicinuddannelsen i Aarhus og tjen 11 % mere end dine københavnske medstuderende. Læser du erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet i solskinnets by, så oplever du den største lønstigning over 10 år på 71 % fra 31.900 til 54.600.

Studentum.dk har kigget nærmere på Uddannelses- og Forskningsministeriets nye uddannelsesværktøj, Uddannelseszoom. Vi har stillet ind på de 20 mest populære uddannelser i 2014 for at undersøge, hvor du skal studere, og hvad du skal læse for at klatre på karrierestigen i forhold til løn.

Solskinnets by – skinner også på din karriere

Solskinnets by viser sig fra sin varme side, hvad gælder studerende og deres lønninger efter endt uddannelse og sidenhen 10 år efter.

Aarhusianere, der har læst medicin og erhvervsøkonomi, tjener mest og klatrer hurtigst på karrierestigen.

Medicin – tjen mere end dobbelt så meget som pædagogstuderende

Selvom pædagoguddannelsen var den 14. mest søgte uddannelse sidste år, så vil en medicinstuderende fra Aarhus ende med at tjene dobbelt så meget som en pædagogstuderende efter 10 år med en månedlig løncheck på 64.800 kr.

Medicinstuderende – overvej kvote 1 i Aarhus eller København

Læger uddannet i Aarhus vil ende ud med, ifølge nedenstående statistik, at tjene mere end 11 % end deres kolleger, der blev uddannet i København. Sidste år var medicinstudiet i København den mest søgte uddannelse – måske du som kommende lægestuderende skal overveje at satse på højere lønninger og hurtigere avancering på karrierestigen i solskinnets by?

Økonomer i Aarhus oplever den største lønstigning

Hvis du derfor vil opleve den største lønstigning, skal du læse erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet. Her stiger du over 71% over 10 år fra 31.900 til 54.600. Tæt forfulgt af samme uddannelse på CBS og Jura på Aarhus.

Uddannelses- og Forskningsministeriets nye værktøj, Uddannelseszoom, giver os indblik i løn og forventet ledighed – om solskinnets by scorer point på de blødere værdier, og fremfor alt det faglige, er op til de uddannelsessøgende at vurdere.

Om studentum.dk

Studentum er nordens største søgetjeneste for uddannelse – og opererer på tværs af hele Skandinavien. Over 60.000 danske internetbrugere besøger hver måned studentum.dk, hvor de finder inspiration til deres uddannelsesvalg.

Gennem forespørgsler, analytics og andre funktioner på studentum.dk indsamler vi oplysninger om brugere og hvad de efterspørger. Studentum.dk afholder ingen uddannelser selv, men har adgang til oplysninger om unges søgemønstre og præferencer. Studentum.dk laver også regelmæssige undersøgelser om karriere og uddannelsesvalg.

Spørgsmål

Ved spørgsmål kontakt kommunikationschef Tina Fisker på tina.fisker@studentum.dk Tlf: +45 69 91 15 44


Annoncer