Almindeligt fodtøj bliver fremstillet på fabrik, så som skomager kommer du mest til at lave reparationer og yde service.

Som serviceskomager er dine opgaver at reparere og tilrette al slags fodtøj til normale fødder og fremstille forskellige dele til sko, fx hæle og såler. Du er også uddannet til i begrænset omfang at tilrette sko og fremstille fodindlæg til

Læs mere om Skomager

Dit arbejde består især i at reparere såler og hæle, reparere overlæder og eventuelt påsy ny rand. Du fjerner de gamle såler, retter skæve hæle op, og du sætter nye såler på med lim eller søm.

På randsyede sko laver du en ridse langs sålens kant, hvori syningen kan ligge, og du syr som regel skoen på maskine. Overlæderet gennemgås, og småhuller eller

Læs mere om Skomager

Serviceskomagere arbejder på værksteder for skoreparation. Mange værksteder er indrettet i butikker i tilknytning til store indkøbscentre eller på stærkt befærdede strøg.

Et fåtal af skomagere er ansat på skotøjsfabrikker med fremstilling af fodtøj. Nogle få ortopædiske skomagere fremstiller fodtøj til handicappede.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)
Gennemsnitsløn
34.182 DKK *
Per måned
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).

Løn for jobs, der minder om Skomager

Viser: Privat
  • 34.182 DKK
* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk) + opdatering på lønstigning mellem 2019 og 2023 fra Danmarks Statistik om lønniveau (LONS30).
Annoncer

Fremtidsudsigter for Skomager