Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Aarhus på en andenplads. Aarhus scorer højt på samtlige parametre som 'Faglighed', 'Karrieremuligheder', 'Byliv', 'Gode muligheder for sports- og fritidsaktiviteter', 'Studiejobs' og endelig 'Byens omdømme'. Det er ligeledes nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Aarhus! 

Fakta om Aarhus:

Antal indbyggere: ca. 350.000

Antal frivillige foreninger: 8.577

Antal barer og caféer: 944

Gennemsnitlig husleje: 118 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 2554

Aarhus - Smilets by

Det er ikke uden grund, at Aarhus, som en af Danmarks største studiebyer, rangerer højt på vores liste over studiebyer. Hvis du kender lidt til Aarhus, er du helt sikkert også bekendt med byens store arrangementer som Spot festival og Northside, og de Aarhusianske studerendes helt egen spektakulære kapsejlads: Kampen om Det Gyldne Bækken. Med omkring 50.000 studerende i Aarhus er man altid omgivet af en ung og pulserende atmosfære i byen. 

Aarhus rummer omkring 350.000 indbyggere, hvor cirka en syvendedel udgøres af studerende. Det kan altså siges at være en by, hvor de studerende er en del af det grundlæggende DNA. Selvom Aarhus er en af Danmarks største byer, kan du stadig hurtigt cykle fra den ene ende til den anden og komme forbi alverdens seværdigheder og oplevelser. Uanset om du er tilflytter eller altid har boet i byen, så har Aarhus noget for enhver smag, og helt sikkert også noget for dig! 

“Byen og kulturlivet er i konstant udvikling, og der er altid en masse spændende studietilbud i byen, som er værd at jagte. Men det jeg har forelsket mig allermest i, er Aarhus’ ekstremt åbne og smilende befolkning. Alt i alt en rigtig dejlig studieby!”

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

Slå koldt vand i blodet - du finder en bolig!

Din største bekymring, ud over selve studiet, er højst sandsynligt at finde et sted at bo. Aarhus er en attraktiv by for studerende, hvilket gør, at du skal være ude i god tid, hvis du gerne vil finde en bolig til en overskuelig pris inden studiestart. Men der er ingen grund til panik, for der er stadig råd at hente! 

Hvis du gerne vil bo i et område med andre unge, der samtidig er centralt placeret i byen, så kan du med fordel kigge mod områder som Ceresbyen, Trøjborg og Frederiksbjerg. Her finder du også flere af byens kollegier som Åpark Kollegiet, Kollegierne i Universitetsparken, Grundtvigshus kollegie og Aarhus Sportskollegium. Som tilflytter i Aarhus har du desuden boliggaranti, så du er sikret tag over hovedet inden studiestart. 

Man kan tidligst søge om studiebolig 6 måneder før studiestart, og jeg vil anbefale at oprette en gratis profil og søge boliger, så snart du kan, også selvom du ikke er sikker på at få en studieplads endnu.

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

Så fat mod! Det er ikke umuligt at finde et godt sted at bo i Aarhus, og du kommer ikke til at skrabe de sidste mønter sammen til at skulle leve af pasta og ketchup. Hvis du gør en indsats og og undersøger dine muligheder, er der stor chance for at finde en studiebolig.

Alverdens muligheder for at holde dig aktiv

Om du er til lange løbeture, høje klatrevægge eller en frisk dukkert i havnebadet, så finder du masser af fritidsmuligheder i Aarhus. Byen sniger sig nemlig op på en 2. plads i vores rangering af studiebyer med de bedste sports- og fritidsfaciliteter.

Elsker du fx at løbe eller dyrke en anden form for konditionstræning, finder du flere grønne områder i Aarhus, der er helt ideelle for din løbetur. Området ved Risskov er særligt populært for løbere, fordi du kan løbe på de grønne stier med udsigt til vandet, og på en sommerdag kan du endda afslutte din tur med en kold dukkert i havet. Mindeparken og området omkring Marselisborg Skov har også gode muligheder for løb, hvis du leder efter nye eller alternative ruter. 

 

Ønsker du at dyrke en sport for det sociale, vil jeg undersøge nærmere, om dit studie eller fakultet har en forening, som du kan blive en del af. Men ellers findes også rigtig mange foreninger, som tilbyder alverdens former for sport i Aarhus, og som tilbydes på både hygge- og (semi)professionelt plan.

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

På Ingerslev Boulevard i Århus finder du mange muligheder og faciliteter indenfor forskellige sportsgrene. Her kan du blandt andet bruge de moderne basketballbaner helt gratis med dine venner eller vælge at svømme et par baner på det gamle Århus Svømmestadion. Der er nærmest ikke grænser for, hvad du kan tage dig til i din fritid, og det er både om du vil afsted på egen hånd eller ønsker at dyrke fællesskabet i en af de mange foreninger. 

Dine uddannelsesmuligheder i Aarhus

I Aarhus finder du et bredt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der alle har det tilfælles, at de scorer højt på kvalitet, faglighed og socialt miljø. Aarhus placerer sig i top på listen over studiebyer med høj faglig kvalitet og AU er samtidig også i top 100 på verdensranglisten over verdens bedste universiteter. 

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Aarhus? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Aarhus klarede sig i undersøgelsen

Aarhus - Ranking i Årets Studieby 2020 undersøgelse

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Aarhus


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 29 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere