29 apr 2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Aarhus på en andenplads. Aarhus scorer højt på samtlige parametre som 'Faglighed', 'Karrieremuligheder', 'Byliv', 'Gode muligheder for sports- og fritidsaktiviteter', 'Studiejobs' og endelig 'Byens omdømme'. Det er ligeledes nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Aarhus! 

Fakta om Aarhus:

Antal indbyggere: ca. 350.000

Antal frivillige foreninger: 8.577

Antal barer og caféer: 944

Gennemsnitlig husleje: 118 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 2554

Aarhus - Smilets by

Det er ikke uden grund, at Aarhus, som en af Danmarks største studiebyer, rangerer højt på vores liste over studiebyer. Hvis du kender lidt til Aarhus, er du helt sikkert også bekendt med byens store arrangementer som Spot festival og Northside, og de Aarhusianske studerendes helt egen spektakulære kapsejlads: Kampen om Det Gyldne Bækken. Med omkring 50.000 studerende i Aarhus er man altid omgivet af en ung og pulserende atmosfære i byen. 

Aarhus rummer omkring 350.000 indbyggere, hvor cirka en syvendedel udgøres af studerende. Det kan altså siges at være en by, hvor de studerende er en del af det grundlæggende DNA. Selvom Aarhus er en af Danmarks største byer, kan du stadig hurtigt cykle fra den ene ende til den anden og komme forbi alverdens seværdigheder og oplevelser. Uanset om du er tilflytter eller altid har boet i byen, så har Aarhus noget for enhver smag, og helt sikkert også noget for dig! 

“Byen og kulturlivet er i konstant udvikling, og der er altid en masse spændende studietilbud i byen, som er værd at jagte. Men det jeg har forelsket mig allermest i, er Aarhus’ ekstremt åbne og smilende befolkning. Alt i alt en rigtig dejlig studieby!”

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

Slå koldt vand i blodet - du finder en bolig!

Din største bekymring, ud over selve studiet, er højst sandsynligt at finde et sted at bo. Aarhus er en attraktiv by for studerende, hvilket gør, at du skal være ude i god tid, hvis du gerne vil finde en bolig til en overskuelig pris inden studiestart. Men der er ingen grund til panik, for der er stadig råd at hente! 

Hvis du gerne vil bo i et område med andre unge, der samtidig er centralt placeret i byen, så kan du med fordel kigge mod områder som Ceresbyen, Trøjborg og Frederiksbjerg. Her finder du også flere af byens kollegier som Åpark Kollegiet, Kollegierne i Universitetsparken, Grundtvigshus kollegie og Aarhus Sportskollegium. Som tilflytter i Aarhus har du desuden boliggaranti, så du er sikret tag over hovedet inden studiestart. 

Man kan tidligst søge om studiebolig 6 måneder før studiestart, og jeg vil anbefale at oprette en gratis profil og søge boliger, så snart du kan, også selvom du ikke er sikker på at få en studieplads endnu.

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

Så fat mod! Det er ikke umuligt at finde et godt sted at bo i Aarhus, og du kommer ikke til at skrabe de sidste mønter sammen til at skulle leve af pasta og ketchup. Hvis du gør en indsats og og undersøger dine muligheder, er der stor chance for at finde en studiebolig.

Alverdens muligheder for at holde dig aktiv

Om du er til lange løbeture, høje klatrevægge eller en frisk dukkert i havnebadet, så finder du masser af fritidsmuligheder i Aarhus. Byen sniger sig nemlig op på en 2. plads i vores rangering af studiebyer med de bedste sports- og fritidsfaciliteter.

Elsker du fx at løbe eller dyrke en anden form for konditionstræning, finder du flere grønne områder i Aarhus, der er helt ideelle for din løbetur. Området ved Risskov er særligt populært for løbere, fordi du kan løbe på de grønne stier med udsigt til vandet, og på en sommerdag kan du endda afslutte din tur med en kold dukkert i havet. Mindeparken og området omkring Marselisborg Skov har også gode muligheder for løb, hvis du leder efter nye eller alternative ruter. 

 

Ønsker du at dyrke en sport for det sociale, vil jeg undersøge nærmere, om dit studie eller fakultet har en forening, som du kan blive en del af. Men ellers findes også rigtig mange foreninger, som tilbyder alverdens former for sport i Aarhus, og som tilbydes på både hygge- og (semi)professionelt plan.

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

På Ingerslev Boulevard i Århus finder du mange muligheder og faciliteter indenfor forskellige sportsgrene. Her kan du blandt andet bruge de moderne basketballbaner helt gratis med dine venner eller vælge at svømme et par baner på det gamle Århus Svømmestadion. Der er nærmest ikke grænser for, hvad du kan tage dig til i din fritid, og det er både om du vil afsted på egen hånd eller ønsker at dyrke fællesskabet i en af de mange foreninger. 

Dine uddannelsesmuligheder i Aarhus

I Aarhus finder du et bredt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der alle har det tilfælles, at de scorer højt på kvalitet, faglighed og socialt miljø. Aarhus placerer sig i top på listen over studiebyer med høj faglig kvalitet og AU er samtidig også i top 100 på verdensranglisten over verdens bedste universiteter. 

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Aarhus? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Aarhus klarede sig i undersøgelsen

Aarhus - Ranking i Årets Studieby 2020 undersøgelse

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Aarhus


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 29 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere