Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Aarhus på en andenplads. Aarhus scorer højt på samtlige parametre som 'Faglighed', 'Karrieremuligheder', 'Byliv', 'Gode muligheder for sports- og fritidsaktiviteter', 'Studiejobs' og endelig 'Byens omdømme'. Det er ligeledes nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Aarhus! 

Fakta om Aarhus:

Antal indbyggere: ca. 350.000

Antal frivillige foreninger: 8.577

Antal barer og caféer: 944

Gennemsnitlig husleje: 118 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 2554

Aarhus - Smilets by

Det er ikke uden grund, at Aarhus, som en af Danmarks største studiebyer, rangerer højt på vores liste over studiebyer. Hvis du kender lidt til Aarhus, er du helt sikkert også bekendt med byens store arrangementer som Spot festival og Northside, og de Aarhusianske studerendes helt egen spektakulære kapsejlads: Kampen om Det Gyldne Bækken. Med omkring 50.000 studerende i Aarhus er man altid omgivet af en ung og pulserende atmosfære i byen. 

Aarhus rummer omkring 350.000 indbyggere, hvor cirka en syvendedel udgøres af studerende. Det kan altså siges at være en by, hvor de studerende er en del af det grundlæggende DNA. Selvom Aarhus er en af Danmarks største byer, kan du stadig hurtigt cykle fra den ene ende til den anden og komme forbi alverdens seværdigheder og oplevelser. Uanset om du er tilflytter eller altid har boet i byen, så har Aarhus noget for enhver smag, og helt sikkert også noget for dig! 

“Byen og kulturlivet er i konstant udvikling, og der er altid en masse spændende studietilbud i byen, som er værd at jagte. Men det jeg har forelsket mig allermest i, er Aarhus’ ekstremt åbne og smilende befolkning. Alt i alt en rigtig dejlig studieby!”

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

Slå koldt vand i blodet - du finder en bolig!

Din største bekymring, ud over selve studiet, er højst sandsynligt at finde et sted at bo. Aarhus er en attraktiv by for studerende, hvilket gør, at du skal være ude i god tid, hvis du gerne vil finde en bolig til en overskuelig pris inden studiestart. Men der er ingen grund til panik, for der er stadig råd at hente! 

Hvis du gerne vil bo i et område med andre unge, der samtidig er centralt placeret i byen, så kan du med fordel kigge mod områder som Ceresbyen, Trøjborg og Frederiksbjerg. Her finder du også flere af byens kollegier som Åpark Kollegiet, Kollegierne i Universitetsparken, Grundtvigshus kollegie og Aarhus Sportskollegium. Som tilflytter i Aarhus har du desuden boliggaranti, så du er sikret tag over hovedet inden studiestart. 

Man kan tidligst søge om studiebolig 6 måneder før studiestart, og jeg vil anbefale at oprette en gratis profil og søge boliger, så snart du kan, også selvom du ikke er sikker på at få en studieplads endnu.

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

Så fat mod! Det er ikke umuligt at finde et godt sted at bo i Aarhus, og du kommer ikke til at skrabe de sidste mønter sammen til at skulle leve af pasta og ketchup. Hvis du gør en indsats og og undersøger dine muligheder, er der stor chance for at finde en studiebolig.

Alverdens muligheder for at holde dig aktiv

Om du er til lange løbeture, høje klatrevægge eller en frisk dukkert i havnebadet, så finder du masser af fritidsmuligheder i Aarhus. Byen sniger sig nemlig op på en 2. plads i vores rangering af studiebyer med de bedste sports- og fritidsfaciliteter.

Elsker du fx at løbe eller dyrke en anden form for konditionstræning, finder du flere grønne områder i Aarhus, der er helt ideelle for din løbetur. Området ved Risskov er særligt populært for løbere, fordi du kan løbe på de grønne stier med udsigt til vandet, og på en sommerdag kan du endda afslutte din tur med en kold dukkert i havet. Mindeparken og området omkring Marselisborg Skov har også gode muligheder for løb, hvis du leder efter nye eller alternative ruter. 

 

Ønsker du at dyrke en sport for det sociale, vil jeg undersøge nærmere, om dit studie eller fakultet har en forening, som du kan blive en del af. Men ellers findes også rigtig mange foreninger, som tilbyder alverdens former for sport i Aarhus, og som tilbydes på både hygge- og (semi)professionelt plan.

- Emma, læreruddannelsen på VIA University College

På Ingerslev Boulevard i Århus finder du mange muligheder og faciliteter indenfor forskellige sportsgrene. Her kan du blandt andet bruge de moderne basketballbaner helt gratis med dine venner eller vælge at svømme et par baner på det gamle Århus Svømmestadion. Der er nærmest ikke grænser for, hvad du kan tage dig til i din fritid, og det er både om du vil afsted på egen hånd eller ønsker at dyrke fællesskabet i en af de mange foreninger. 

Dine uddannelsesmuligheder i Aarhus

I Aarhus finder du et bredt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der alle har det tilfælles, at de scorer højt på kvalitet, faglighed og socialt miljø. Aarhus placerer sig i top på listen over studiebyer med høj faglig kvalitet og AU er samtidig også i top 100 på verdensranglisten over verdens bedste universiteter. 

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Aarhus? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Aarhus klarede sig i undersøgelsen

Aarhus - Ranking i Årets Studieby 2020 undersøgelse

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Aarhus


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer