Herning - Danmarks 8. bedste studieby 2024

Drømmer du om faglighed og et socialt miljø i topklasse? Så kan vi anbefale at kigge i retning af Herning som din kommende studieby. Få svaret på hvorfor her.

Herning - Danmarks 8. bedste studieby 2024 (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune)

Herning har i 2024 bevist sit værd som en fremtrædende studieby i Danmark ved at opnå en flot ottendeplads på listen over bedste studiebyer.

Byen udmærker sig særligt inden for kultur, sport og fritid, hvor den tager førstepladsen, hvilket understreger Hernings rige kulturliv og aktive fritidsmiljø.

Herning ikke blot står som en top studieby gennem sit akademiske og kulturelle tilbud, men også som en by, der forstår at integrere studieliv med praktisk erfaring og erhvervsmuligheder. Byens institutionsnetværk og lokale erhvervsliv arbejder hånd i hånd for at tilbyde relevante jobmuligheder og praktikpladser, hvilket forbereder de studerende til fremtiden samtidig med, at de nyder deres nuværende studietid.


Fakta om Herning:

Antal indbyggere i kommunen: 89.848

Antal barer og caféer: 62

Gennemsnitlig husleje: 80 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 396

Find uddannelser i topklasse

I Herning finder du en række forskellige uddannelsesinstitutioner, alt efter hvad du foretrækker at studere. Studiebyen byder på uddannelser inden for områder som bl.a. teknologi, handel, sundhed, og pædagogik. Følgende er eksempler på uddannelsesinstitutioner, du kan finde i Herning: 

🎓 VIA University College
(Her kan du bl.a. finde en række internationale uddannelser på bachelor- og kandidatniveau) 

🎓 Herningsholm Erhvervsskole 

🎓 Erhvervsakademi MidtVest  

Derudover kan du også læse mere erhversorienterede uddannelser, f.eks. speditør hvor uddannelsen afvikles igennem en ansættelse på en arbejdsplads. Derudover har Herning også en stærk tilknytning til virksomheder inden for forskellige brancher, hvilket giver gode muligheder for både praktik og jobmuligheder efter afsluttet uddannelse. 

Find din uddannelse i Herning her

Danmarksmester i kulturliv

Synes du at tilbudet indenfor kultur, sport og fritidsaktiviteter er vigtigt? Så er Herning en by for dig. I 2024 dominerer Herning landskabet som Danmarks fremmeste by for kultur, sport og fritid. Byens førsteklasses faciliteter og rige kulturliv sikrer en livlig og inkluderende atmosfære, som er ideel for studerende, der søger et studieliv fuldt af diversitet og engagement. 

Fra internationale musikevents og kunstudstillinger til sportsligaer og community-baserede aktiviteter, byder Herning på en kalender spækket med begivenheder, der appellerer til enhver smag. Denne alsidighed i fritidstilbud gør det muligt for studerende at finde en sund balance mellem studier og socialt liv, og fremmer en følelse af fællesskab og tilhørighed blandt byens unge. 

Herning er = akademisk kvalitet og valgmuligheder

Herning markerer sig som et topvalg for studerende, der prioriterer uddannelseskvalitet, idet byen opnår en flot niendeplads i både faglighed og uddannelsesmuligheder i 2024. Denne placering afspejler byens engagement i at tilbyde et bredt udvalg af højkvalitetsuddannelser, der imødekommer en lang række akademiske interesser og karrieremål, så hver studerende kan finde en vej, der passer til deres drømme. 

Desuden er Hernings uddannelsesinstitutioner kendt for deres stærke fokus på at integrere teoretisk viden med praktisk anvendelse. Denne tilgang forbedrer ikke kun læringserfaringen, men forbereder også studerende bedre på professionelle udfordringer efter endt uddannelse. Ved at tilbyde et så omfattende uddannelsesmiljø fortsætter Herning med at tiltrække studerende, der søger en robust og velafbalanceret akademisk fundament.

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #3
Socialt miljø #3
Transport #8
Karriere #28
Studiejobs #16
Billig bolig #8
Kultur, sport og fritid #19
Uddannelsesmuligheder #17
Tryghed #9
Byliv #23


Find din uddannelse i Herning her

Tine Dührr

Tine Dührr

Communications Manager (Vis mere)
Tine sidder som Communications Manager, og har gjort det siden 2021. Som communications manager har Tine ansvaret for at skabe trafik og konverteringer siderne: finduddannelse, studentum og kurserforledige. (Mindre)

Omkring

Tine sidder som Communications Manager, og har gjort det siden 2021. Som communications manager har Tine ansvaret for at skabe trafik og konverteringer siderne: finduddannelse, studentum og kurserforledige.

Annoncer