København - Danmarks bedste studieby i 2024

For første gang siden 2020 løber København med sejren som Danmarks bedste studieby. Læs mere om Københavns placering i årets undersøgelse her.

København - Danmarks bedste studieby i 2024

Danmarks hovedstad har masser at byde på, også for studerende. Det beviser årets kåring af Danmarks bedste studieby, hvor København kravler tilbage på sin første topplacering siden 2020.

Dette år skinner København igennem, med en kombination af sin dynamiske byliv, uovertrufne karrieremuligheder og ubegrænsede uddannelsesmuligheder, trods stærk konkurrence og udfordringer på visse områder.


Københavns genindtagelse af titlen som Danmarks bedste studieby i 2024 er et vidnesbyrd om byens kæmpe styrke når det kommer til både karriere, byliv og uddannelsesmuligheder. Som Årets Studieby 2024 viser København vejen frem og sætter en høj standard for, hvad det vil sige at være en studieby i verdensklasse. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan København klarede sig i parametrene i årets undersøgelse. 

Fakta om København:

Antal indbyggere i kommunen: 659.350 

Antal barer og caféer: 1993

Gennemsnitlig husleje: 200 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 6519

Hvilke uddannelsesmuligheder findes der i København?  

Det korte svar er mange! København er hjem til et hav af forskellige uddannelser, herunder blandt andet uddannelsestyper såsom erhvervsuddannelser, akademiuddannelser, professionsbacheloruddannelser, bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. Endvidere tilbyder København også en lang række forskellige uddannelsesretninger, og der er højst sandsynligt en uddannelsesretning samt uddannelsestype, som passer til dine uddannelsesønsker. Nedenfor kan du se et udsnit af de mange uddannelsesudbydere, du finder i København:  

🎓 Københavns Universitet  

🎓 Københavns Professionshøjskole 

🎓 Copenhagen Business School  

🎓 KEA - Københavns Erhvervsakademi  

🎓 Cphbusiness - Copenhagen Business Academy  

🎓 Politiskolen 

🎓 SOSU H 

Københavns førerposition inden for karriere, studiejobs, og uddannelsesmuligheder er hjørnestenen i dette års sejr.

Byens tætte samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og industrien sikrer, at studerende ikke kun får førsteklasses uddannelser men også praktisk erfaring gennem relevante studiejobs. Denne symbiose mellem teori og praksis forbereder de studerende optimalt til arbejdsmarkedet, hvilket afspejler sig i byens topplacering inden for karriere og studiejobs.

Find din uddannelse i København her

En pulserende metropol 

Med en førsteklasses rangering i byliv understreger København sit ry som en levende og dynamisk hovedstad, der tilbyder et væld af kulturelle, sociale, og fritidsmæssige aktiviteter. Fra hyggelige caféer og grønne parker til spændende kulturinstitutioner og livlige natteliv, er der noget for enhver smag, og med sine 1993 barer og cafeer ligger København i absolut top.

De mange muligheder styrker byens sociale miljø, selvom det er her, København har mødt udfordringer, hvilket fremhæver byens løbende arbejde med at forbedre studielivet på tværs af alle facetter. 

Transport – Byens livsnerve 

Transport er endnu et område, hvor København excellerer, med en imponerende fjerdeplads. Byens effektive offentlige transportnetværk gør det nemt for studerende at navigere rundt, forbindende uddannelsesinstitutioner, boligområder, og byens mange tilbud uden besvær. 

I København finder du både Metro, S-tog, regionaltog, intercity tog, bybusser, langtursbusser og alt derimellem. Med den nye metro linje bliver byen endnu mere sammenhængende end tidligere. Transportmidlerne kører på alle tidspunkter af døgnet, og oftest er der kun 3-5 min mellem hver afgang. Samtidig er København en ekstrem cykelvenlig by, der gør det nemt at komme fra A til B.  

Udfordringer og muligheder 

Selvom København står stærkt på flere områder, kæmper byen stadig med at tilbyde billig bolig og høj tryghed, som begge rangerer lavt. Disse udfordringer understreger byens fortsatte fokus på at forbedre studerendes levevilkår og sikkerhed – en prioritet for at sikre, at alle studerende føler sig hjemme i byen. 

På samme vis ligger København kun midterst i feltet når det kommer til faglighed og socialt miljø på studierne, noget af det respondenterne i dette års undersøgelse har vægtet allerhøjest. Det er altså værd at tage med, når man kigger efter sin kommende studieby.  

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Faglighed #11
Socialt miljø #26
Transport #4
Karriere #1
Studiejobs #1
Billig bolig #31
Kultur, sport og fritid #27
Uddannelsesmuligheder #1
Tryghed #31
Byliv #1


Find din uddannelse i København her

Tine Dührr

Tine Dührr

Communications Manager (Vis mere)
Tine sidder som Communications Manager, og har gjort det siden 2021. Som communications manager har Tine ansvaret for at skabe trafik og konverteringer siderne: finduddannelse, studentum og kurserforledige. (Mindre)

Omkring

Tine sidder som Communications Manager, og har gjort det siden 2021. Som communications manager har Tine ansvaret for at skabe trafik og konverteringer siderne: finduddannelse, studentum og kurserforledige.

Annoncer