15 maj 2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Viborg på en flot 7. plads. Viborg scorer blandt andet højt på parametre som 'Faglighed', 'Billige boliger' og 'Tryghed', som ligeledes er nogle af de kriterier, der vægter højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Viborg! 

Fakta om Viborg:

Antal indbyggere: Ca. 97.000

Antal foreninger: 1.996

Antal barer og caféer: 186

Gennemsnitlig husleje: 69 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 300

Kultur, natur og historie - Viborg har det hele

Viborg er en af Danmarks ældste byer, og det sætter sit præg på arkitekturen og de fine stræder, som du kan opleve i den smukke jyske by. Hvis du som studerende interesserer dig for Danmarkshistorien, så er Viborg måske din drømmestudieby. Her finder du nemlig Viborg Domkirke, De Fem Halder og museer som Bruunshåb Gl. Papfabrik, Hvolris Jernalderlandsby, Skovgaard Museet og Viborg Museum. De mange historiske attraktioner er med til at skabe en hyggelig og nostalgisk atmosfære i byen. 

Har du siden 'Klovn - The Movie' drømt om at tage på kanotur på Gudenåen sammen med dine bedste venner? Eller elsker du længere vandreture i weekenderne? I Viborg er der mulighed for begge dele! Du har Gudenåen, som løber tæt på byen, hvilket gør det nemt at samle vennerne til en tur langs åen, eller er du mere til vandring, kan du også udforske Hærvejen, som strækker sig hele vejen fra Viborg og ned til den dansk-tyske grænse. Viborg byder på fantastisk natur, hvor du altid kan koble af efter en lang studiedag. Du kan både opleve fjord, søer, åer, hede, skove og parker i Viborg-området, der sikrer varietet på dine løbe- og cykelture.


Boliggaranti for studerende

Hvis du vil studere i Viborg, så slipper du for at søge med lys og lygte efter et 4 kvm værelse til overpris. Viborg Kommune lover nemlig boliggaranti for alle studerende i kommunen, og det betyder, at du ved studiestart kan flytte ind i din nye bolig - uden at skulle pendle det første stykke tid. Det eneste du skal gøre for at sikre dig tag over hovedet, er blot at gå og registrere dig som boligsøgende i byen på karrierebyviborg.dk

I Viborg har du også mulighed for at bo i studieboliger eller på kollegier, der er den ideelle boligsituation for dig, som kommer langvejs fra og nyder at bo sammen med andre. Viborg huser blandt andet kollegierne Merkurkollegiet og Nørresø Kollegiet, der begge er velplaceret tæt på alt. Flere af uddannelsesinstitutionerne i Viborg har også specielle kollegier, der kun er beregnet til deres studerende. Læser du fx på Mercantec, kan du bo på H.C. Andersen Kollegiet sammen med alle dine medstuderende.

Karriereby Viborg - et attraktivt sted at gøre karriere!

På trods af at Viborg ikke er den studieby, der scorer allerhøjest i vores karriere-parameter, hvor vi måler på jobopslag og løn, så er karriere alligevel i højsædet i Viborg Kommune. Med projektet Karriereby Viborg sørger kommunen for, at der bliver skabt en rød tråd mellem uddannelse og karriere. Det betyder, at uddannelserne i Viborg er praksisnære, og at erhvervslivet er klar til at tage imod den arbejdskraft, der kommer fra uddannelsesstederne i Viborg, omend det er praktikanter eller færdiguddannede.

Hvis du vælger Viborg som din kommende studieby, skal du ikke være bekymret for din karriere, her er masser af muligheder! 

Dine uddannelsesmuligheder i Viborg

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Viborg? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Viborg klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Viborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 15 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere