Årets studieby 2024: Her finder du det bedste sociale miljø

Hvor i Danmark finder man det bedste sociale miljø? Få svaret her, hvor vi rangerer de 10 studiebyer, der har det bedste sociale miljø i 2024.

Her finder du det bedste sociale miljø

Har det en betydning, at du i din kommende studieby har de bedste forudsætninger for at skabe et godt socialt miljø? Så er du ikke alene.

Her kan du se, hvor i Danmark du med fordel kan vælge at studere, hvis du vægter et godt socialt miljø i din kommende studieby. 


På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.  

Undersøgelsen viser, at et godt socialt miljø er det næstvigtigste parameter blandt respondenter, når de skal vælge deres kommende studieby. Det vægtes med hele 45%. Derfor har vi kigget nærmere på, hvilke studier, der har det bedste sociale miljø. Vi har herunder rangeret dem, så det er lidt nemmere for dig at skabe et overblik over, hvor du finder det bedste studiemiljø.

Studiebyer rangeret efter socialt miljø

🤝 Tønder 

🤝 Fredericia 

🤝 Viborg 

🤝 Thisted 

🤝 Hillerød 

🤝 Svendborg 

🤝 Frederikshavn 

🤝 Holstebro 

🤝 Næstved 

🤝 Holbæk 

Tønder sikrer sig førstepladsen  

Der er muligvis ikke et stort udbud af uddannelser i Tønder, men ikke desto mindre er det her, du finder det bedste sociale miljø. Dette måles ud fra en samlet bedømmelse af Socialt miljø og Ensomhed. Her scorer Tønder langt over gennemsnittet i den samlede bedømmelse. Gennemsnittet for dette parameter lyder på 3.83, og Tønder scorer 4.25. 

Hvis du vælger Tønder som din kommende studieby er der dermed stor sandsynlighed for, at din studietid ikke vil være præget af ensomhed og mistrivsel, men derimod et godt socialt miljø. 


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer