Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Viser 1-20 af 46
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Mest relevant
Viser 1-20 af 46
1
2
3

herning

Start din uddannelse i Herning sammen med 900 andre nye studerende

I Herning er der 7 uddannelsesinstitutioner, der samlet indeholder mere end 70 forskellige studieretninger, hvilket betyder at der er stor chance for at finde lige netop din drømmeuddannelse!

Her er en oversigt over de 7 uddannelsesinstitutioner:

  • Aarhus Universitet
  • VIA University College
  • Erhvervsakademi MidtVest
  • Herningsholms Erhvervsskole
  • Agroskolen
  • Social og Sundhedsskolen
  • Pædagoguddannelsen (Ikast)

Hvert år starter der ca. 900 nye studerende på de forskellige videregående uddannelser i Herning, og med de faciliteter og omgivelser som byen rummer, er det et perfekt sted at starte sit studie. 


Lad Herning blive din nye by

Der er mange gode og billige studieboliger i Herning, og de fleste studerende vælger at bosætte sig i indre by. Der er omkring 1000 studieboliger i Herning og hertil også en masse private lejligheder, så der er rig mulighed for at finde et sted, der opfylder dine kriterier. 

Det er især studiebyen Birk, der har gjort sig særligt bemærket med sit eget Studenterhus med, bar, café og fitnesscenter samt et fælleshus til fester og arrangementer. Birk Campus er en lille studieby med masser af liv, unge studerende og trygge rammer.

Gennemsnitsprisen for en 1- eller 2-værelses studiebolig i Herning er ca. 3.500 kroner plus forbrug, men du kan også sagtens være heldig at finde noget til omkring 2.500 kroner. Og hvis du er en af de tilflyttere, der kommer fra andre dele af landet, har du også mulighed for at komme foran i boligkøen.


En by med masser af oplevelser

Måske er Herning ikke lige den første by du tænker på, når du tænker store oplevelser. Men det er faktisk her, at mange af de store koncerter, sportsoplevelser og stand-up shows arrangeres. Jyske Bank Boksen ligger placeret i Herning, hvilket giver rig mulighed for at komme afsted til alverdens events. 

Herning er ikke en stor by, og lige netop derfor er byen kendt for sin intimitet og nærhed i studielivet, der er med til at sikre trivsel og trygge rammer for personlig og faglig udvikling.

Herning er også meget mere end et par gågader i indre by. I byen finder du mange caféer og restauranter, og de har ofte studierabat. Er du mere til naturoplevelser, så er Herning også den helt rigtig studieby for dig; du kan nemlig både besøge dyrene i dyrehaven lige udenfor byen, sejle i kano og stå vandski på åen. 

Sæt skub i din karriere

Lidt ekstra penge som et supplement til SU'en, et afbræk fra studiet og noget relevant til dit CV. Det er altid en god idé at få et studiejob, og i Herning har du rig mulighed for at finde noget studierelevant! Med et studiejob får du allerede mens du studerer muligheden for at udvide dit netværk i den branche, du gerne vil gøre karriere i. 

Du kan også vælge at taget et praktikforløb, der giver dig kompetencer og erfaring inden for erhvervslivet, som du ellers først vil opnå efter endt uddannelse. Ud over at pynte på CV'er, så er et praktikforløb en oplagt muligt for at få afprøvet dine forventninger til en karriere inden for det, du studerer. På mange af uddannelserne i Herning er det muligt at tage et praktikforløb, og mange virksomheder vælger også at samarbejde med uddannelser, der henvender sig til deres erhverv. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Herning
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7