Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Her finder du de bedste karrieremuligheder

Er det vigtigt for dig, at der er gode karrieremuligheder i din studieby? Vil du gerne have gode chancer for at lande dit første fuldtidsjob i samme by, som du studerer? Her kan du se, hvilken studieby i Danmark du skal bosætte dig i, hvis du vil have størst jobsikkerhed og den højeste startløn. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.

Undersøgelsen viser, at 'Gode karrieremuligheder' er det parameter, der vægter højest, når unge skal vælge deres studieby. Vi har derfor undersøgt hvilke studiebyer i Danmark, der har flest jobopslag, højest startløn og den største gennemsnitlige lønstigning efter 10 år. 

Studiebyerne rangeret efter karrieremuligheder:

1. København

2. Lyngby

3. Aarhus

4. Roskilde

5. Odense

6. Aalborg

7. Sønderborg

8. Kolding

9. Horsens

10. Esbjerg


København: Garanti for gode jobmuligheder 

Hvis du gerne vil studere i den studieby, der giver dig allerflest karrieremuligheder, så er det København, du skal vælge! I 2019 var der 66.520 jobopslag i København, hvilket gør København til den studieby med allerflest jobopslag - også når det gælder studiejobs! Som studerende i København får du derfor rig mulighed for at udforske erhvervslivet, mens du studerer, og samtidig er der også god mulighed for at lande dit drømmejob efter endt studie. 

København er med andre ord et samlingssted for mange af landets mindre- og mellemstore virksomheder, start-ups og største virksomheder. Virksomhederne fylder også en stor del af bybilledet, da mange store virksomheder har helt centrale placeringer, hvilket gør det nemt for dig at cykle til og fra arbejde. Områder som Islands Brygge, Ørestaden og Sydhavnen er især samlested for større virksomheder - tag en smut forbi områderne og lad bygningerne inspirere dig til din næste jobsøgning. 

Når det gælder den højeste startløn og det største lønhop efter 10 år, kommer København ind på en 2. plads i begge kategorier. Det betyder, at du som færdiguddannet i København har god mulighed for at lande et job med en startløn, som giver dig større økonomisk frihed i din dagligdag. Samtidig kan det være en fordel for dig, at du bliver boende i København i de første år af din karriere, da du kan se frem til et lønhop, som er større sammenlignet med de fleste andre danske studiebyer. 

Læs mere om København her


Lyngby: Studiebyen med den højeste startløn og det største lønhop 

Er høj løn og gode muligheder for lønstigning din topprioritet, når det gælder dit kommende job? Så er Lyngby værd at kigge nærmere på, når det gælder valget af studieby. Lyngby er nemlig den studieby, hvor den gennemsnitlige startløn er højest og tilmed også den by, hvor du kan opnå det største gennemsnitlige lønhop efter 10 år. 

Når det gælder antallet af jobopslag, så kommer Lyngby ind på en flot 5. plads. Taget Lyngbys størrelse i betragtning, er det måske overraskende, at der i 2019 var flere jobopslag i Lyngby end for eksempel Danmarks 5. største by, Esbjerg. En forklaring på dette er, at Lyngby er en by, hvor mange IT- og ingeniør-virksomheder holder til, som begge er voksende brancher, og derfor søger mange nye medarbejdere. Lyngby er perfekt for dig, der gerne vil have en uddannelse og karriere inden for disse områder, da Danmarks Tekniske Universitet (DTU) også har placering i Lyngby. 

Mulighed for karriere i alle danske studiebyer

Selvom København og Lyngby topper listen over danske studiebyer med de bedste karrieremuligheder, så er det muligt for dig at finde både studiejob og fuldtidsjob i alle af de danske studiebyer. Typerne af job hænger også oftest sammen med byens uddannelsesmuligheder. Vil du fx gerne læse på musikkonservatoriet i København, Århus og Odense, så vil det også oftest være nemmere at finde job i de byer efterfølgende. 

Vil du vide mere om dine karrieremuligheder? Se 'Din Karriereguide' her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere