Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste karrieremuligheder

Er det vigtigt for dig, at der er gode karrieremuligheder i din studieby? Vil du gerne have gode chancer for at lande dit første fuldtidsjob i samme by, som du studerer? Her kan du se, hvilken studieby i Danmark du skal bosætte dig i, hvis du vil have størst jobsikkerhed og den højeste startløn i 2023. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby. 

Tidligere år har 'Gode karrieremuligheder' været det parameter, der har vægtet højest, når unge skal vælge deres kommende studieby. I år 2023 er ‘Karrieremuligheder’ det tredje vigtigste parameter, overgået af ‘Transport’ og ‘Faglighed’.  

Hos studentum.dk har vi derfor undersøgt hvilke studiebyer i Danmark, der har flest jobopslag, højest startløn og den største gennemsnitlige lønstigning efter 10 år. 

Studiebyerne rangeret efter karrieremuligheder:

1. København

2. Aarhus

3. Sønderborg

4. Lyngby

5. Horsens

6. Svendborg

7. Odense

8. Skive

9. Roskilde

10. Aalborg

København: Garanti for gode jobmuligheder 

Hvis du gerne vil studere i den studieby, der giver dig allerflest karrieremuligheder, så er det København, du skal vælge! I 2022 var der 67.115 jobopslag i København, hvilket gør København til den studieby med allerflest jobopslag - også når det gælder studiejobs! Som studerende i København får du derfor rig mulighed for at udforske erhvervslivet, mens du studerer, og samtidig er der også god mulighed for at lande dit drømmejob efter endt studie. 

København er med andre ord et samlingssted for mange af landets mindre- og mellemstore virksomheder, start-ups og største virksomheder. Virksomhederne fylder også en stor del af bybilledet, da mange store virksomheder har helt centrale placeringer, hvilket gør det nemt for dig at cykle til og fra arbejde.  

Områder som Islands Brygge, Ørestaden og Sydhavnen er især samlested for større virksomheder - tag en smut forbi områderne og lad bygningerne inspirere dig til din næste jobsøgning. 

Fredericia: Studiebyen med den højeste startløn 

Er høj løn din topprioritet, når det gælder dit kommende job? Så er Fredericia værd at kigge nærmere på, når det gælder valget af studieby. Fredericia er nemlig den studieby, hvor den gennemsnitlige startløn er højest. Ifølge vores undersøgelse og tal fra Uddannelseszoom lægger den forventede startløn nemlig i den høje ende – nemlig på hele 39.025 kr.  

En forklaring på den høje gennemsnitlige startløn kan muligvis skyldes de mange nyuddannede maskinmestre, der kommer fra Fredericia Maskinmesterskole. Som nyuddannet maskinmester er det nemlig ikke unormalt at få en gennemsnitlig månedsløn på den gode side af 40.000 kroner, hvilket derfor kan være med til at hive den gennemsnitlige forventede startløn i Fredericia op. Lønnen for nyuddannede i Fredericia er derfor et gennemsnit, og det kan dermed variere fra branche til branche og fra stilling til stilling, men uanset hvad burde du komme godt fra start, hvis du vælger at blive i Fredericia og lade din karriere forme sig i byen.  

Hvis det derimod er vigtigt for dig, at du har gode udsigter til at stige i løn, så er det i stedet Skive eller Sønderborg du bør kigge nærmere på. I begge byer kan du nemlig forvente et lønhop på 49% efter 10 år.  


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen