Vis studentum.dk som: Mobile
Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby!

I Vejle finder du ikke blot flot natur og smukke omgivelser, du finder også mange muligheder. Dette både hvad angår dine uddannelsesmuligheder, men også hvad angår dine muligheder for at finde et studiejob. Derudover byder Vejle også på et pulserende byliv, så du skal altså ikke frygte at komme til at kede dig. I årets undersøgelse lander Vejle desuden i top 10 på 5 ud af undersøgelsens 8 parametre, så der er altså god grund til at udforske dine mange forskellige muligheder i Vejle.

Fakta om Vejle:

Antal indbyggere:  118.364

Antal barer og caféer: 203

Gennemsnitlig husleje: 87 kr./ m2

Antal studiejobs årligt: 544

Dine uddannelsesmuligheder i Vejle

Hvis du vælger Vejle som din kommende studieby, er du bestemt ikke begrænset i dine uddannelsesmuligheder. I Vejle finder du nemlig mere end 6500 videregående uddannelsespladser, spredt over forskellige uddannelser. Af uddannelsesinstitutioner i byen finder du blandt andet:

På disse uddannelsesinstitutioner kan du for eksempel studere inden for sundhed, innovation, entreprenørskab, økonomi og meget mere. Her har du også mulighed for at lære dine medstuderende og studiekammerater at kende ved siden af studiet. Vejle har nemlig sikret sig en 5. plads på listen over bedste byliv i Danmark for andet år i træk, og det er bestemt ikke uden grund. Vejle byder nemlig på intet mindre end 203 forskellige barer, pubber, natklubber og diskoteker samt hyggelige caféer, restauranter samt vin- og cocktailbarer. Derudover er der også masser af shopping muligheder, så der bør ikke være de store vanskeligheder, når I skal finde på noget at lave i jeres fritid. Dette uanset om I trænger til at udforske nattelivet, pleje jeres tømmermænd med en lækker omgang brunch, eller en tur ud at shoppe med en god to-go kaffe.

Føl dig tryg i et pulserende byliv

I Vejle har du ikke alene mange muligheder for at have det sjovt, du kan også føle dig tryg i mens. I vores undersøgelse lander Vejle nemlig på en 9. plads i ‘Tryghed’. Men de hyggelige nattetimer og sjove oplevelser er jo desværre ikke gratis og med de mange muligheder, som Vejle byder på, kan det som studerende være svært at få pengene til at slå til. Men her er det jo heldigt, at Vejle - udover at gøre sig fortjent til en 5. plads i ‘Byliv’ - også har formået at lande på en 8. plads i ‘Studiejob’. For med 544 opslåede stillinger i kategorien Studiejob og fritidsjob har du gode muligheder for at supplere din SU, så du får råd til at udforske Vejle og nyde godt af byens mange gode tilbud. 

Skulle du have lyst til at komme uden for Vejles bygrænse og se lidt mere af Trekantsområdet, udforske Jylland, eller bare komme hurtigt fra A til B, så er der også her gode nyheder. Vejle har nemlig en rigtig god infrastruktur, og det er nemt at komme videre til andre jyske byer. Dette er også grunden til, at Vejle lander på en femteplads i ‘Transport’ i årets undersøgelse. De gode transportmuligheder åbner ligeledes op for flere karrieremuligheder, hvis du skulle ønske at blive i den skønne jyske by, når du er færdig med dine studier.

Se hvordan Vejle klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Vejle som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 21 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2021: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2021: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2021: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2021? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere