Vis studentum.dk som: Mobile
Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, der samtidig er kendt som metropol for grøn energi, og hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Esbjerg er ikke bare den femtestørste by i Danmark, det er også årets femte bedste studieby i Danmark i 2022! Det vil sige, at Esbjerg siden 2021 er gået fra en 7. plads til en 5. plads, hvilket må siges at være en fantastisk præstation. Dette kan især skyldes Esbjergs fokus på byen som studieby, men selvfølgelig også deres placeringer i vores undersøgelse, hvor byen lander i top 10 på hele 6 ud af undersøgelsens 8 parametre.

Fakta om Esbjerg:

Antal indbyggere:  115.470

Antal barer og caféer: 130

Gennemsnitlig husleje: 82 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 563

Dine uddannelsesmuligheder i Esbjerg

I Esbjerg har du gode muligheder for at finde en uddannelse, der passer til dig. Du finder nemlig mere end 60 forskellige videregående uddannelser i byen, så der burde bestemt også være mulighed for at studere noget, der passer til dine interesser. Dine muligheder kunne for eksempel være:


Det kan selvfølgelig være overvældende, men uanset hvilken uddannelse du vælger, er vi sikre på, at du får en fantastisk studietid, hvis du vælger Esbjerg som din kommende studieby. Her er nemlig tale om en fed og nærværende studieby, med mere end 5.500 studerende. I Esbjerg finder du desuden et impulsivt studiemiljø, fællesskaber og fritidsaktiviteter samt attraktive og ikke mindst billige boliger, hvor Esbjerg sikrede sig en 7. plads i parameteren ‘Billig bolig’.
Læs mere om Esbjerg som studieby her.

Frisk luft, fritidsjob og fællesskab

I Esbjerg har du rig mulighed for at holde dig beskæftiget ved siden af dit studie.
Med 563 studiejobs årligt lander Esbjerg her på en sjetteplads i vores undersøgelse, så der burde være gode muligheder for at finde et studiejob, der kan supplere din SU, samtidig med at det kan tilføje lidt erfaring til dit CV. I årets undersøgelse siger de unge, at dét at kunne finde studiejob er det 6. vigtigste parameter de vælger studieby på, så med Esbjerg på sjettepladsen her, er der gode muligheder. 

Trænger du til lidt frisk luft er der rig mulighed for det i Esbjerg. Her er du nemlig aldrig langt fra naturen, og uanset om du trænger til at være aktiv eller til at gå en stille og rolig tur, så er der mulighed for det. Hvis du derimod trænger til at der skal ske noget, så har Esbjerg også her meget at byde på. Her scorede Esbjerg en 6. plads i parameteren ‘Byliv’ i vores undersøgelse, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved byens mange caféer, barer, restauranter og diskoteker.

Derudover finder du selvfølgelig også et stort udvalg af butikker i byen, hvis du trænger til byliv i den forstand en lørdag formiddag. Vil du bruge tiden når lektierne er lavet på kultur, sport eller fritid har Esbjerg virkelig gode muligheder. Kulturlivet er spredt over hele byen, og det bliver helt sikkert heller ikke svært at finde en sportsgren, der har din interesse.

Se hvordan Esbjerg klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Esbjerg som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere