26 apr 2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby 2021

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig!

På Studentum.dk har vi lavet en undersøgelse over Danmarks bedste studiebyer for 2021, og i år lander Kolding på en flot 8. plads! I samme undersøgelse fra 2020 fik Kolding en 9. plads, hvilket betyder, at Kolding har sneget sig en plads op på listen. En af grundene til det, er at byen blandt andet har høj tryghed og mange studiejobs, hvilket er noget mange unge studerende vægter højt ved en god studieby.

Fakta om Kolding:

Antal indbyggere: 92.893

Antal barer og caféer: 96

Gennemsnitlig husleje: 79 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 137

Kolding – kultur, køb og kage

Kolding er en by kendt for sin historie og kultur. Man kan blandt andet gå på oplevelse i Koldinghus, også kaldt Jyllands sidste kongeborg. Koldinghus er et museum, hvor du kan opleve, hvad borgen har været brugt til gennem tiden. Et andet kulturelt sted er Christianfeld, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Christianfeld består af en lille by med gule murstenshuse, butikker cafeer og meget mere. Du kan nemt tage en tur med studievennerne, drikke en kop kaffe og spise kage!

Udover den fine kultur og historie i Kolding, kan du også finde masser af natur tæt på, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan. En af de mange muligheder er Harteværket i Kolding, som er en lille grøn oase, hvor man nemt kan tage på kanotur eller bare tilbringe tid med studievennerne med en picnic.

Hvis du ikke er til natur eller kultur, kan du altid tage på shopping i Kolding. Kolding huser Jyllands største shoppingcenter, hvor du både kan finde alt du behøver i hverdagen, men også specialbutikker med det, du ikke lige vidste at du manglede! Udover shoppingcenter, kan du også ose ned af de gamle gågader, og opleve den hyggelige stemning, som byen byder på. Byen består også af mange barer og cafeer, hvilket er en af grundene til, at Kolding er på 8. pladsen over Danmarks bedste studiebyer 2021.

Der er altså rig mulighed for at få en på opleveren med dine studievenner, både i dagstimerne og i nattelivet.

Karriere og studiejobs i Kolding

På parameteret ’Karriere’ scorer Kolding også højt. Kolding er en by, der årligt har mange jobs på markedet. Hvis du vælger at studere i Kolding, er der derfor god mulighed for at starte din karriere direkte efter endt studie. Kolding er en del af Trekantsområdet, som består af Kolding, Vejle og Fredericia. Dette betyder, at Kolding er en del af et stort industrielt vækstområde og trafikknudepunkt, som gør byen attraktiv for mennesker, der arbejder i mange forskellige brancher. Samarbejdet mellem kommunerne Kolding, Vejle og Fredericia gør mulighederne endnu bedre.

Ikke nok med de gode muligheder for at kickstarte sin karriere i Kolding, så scorer Kolding også højt på parameteret ’Studiejobs’. Det gør den netop, fordi der i Kolding udbyder mange studiejobs i forhold til andre studiebyer i Danmark. Du kan derfor sikre en stabil økonomi, men også forberede dig til din efterfølgende karriere, ved at få et studiejob ved siden af dit studie.

Kolding vs København

Hvad kan Kolding, som København ikke kan? Mange unge studerende er forblændet af København som studieby, og ser måske ikke alle fordele ved at studere i Kolding. Selvom Kolding ikke ligger nummer 1 på listen over bedste studiebyer i Danmark 2021, så kan byen byde på mange ting.

En vigtig faktor for, hvorfor Kolding placere sig på en flot 8. plads på listen er, at der er stor tryghed i byen. Har ligger Kolding på en flot 7. plads, hvor København ligger helt i bunden. Der er altså god grund til at feste i Koldings natteliv, og frit bevæge sig i byens hyggelige oaser.

En anden vigtig faktor for studiebyens gode placering på listen er, at der er gode muligheder for sport- og fritidsaktiviteter. Kolding lægger sig på en 10. plads på antal sport- og fritidsaktiviteter. Der er eksempelvis Mountainbike undervisning og cykling,

GoMonkey en svævebane med udfordringer i trætoppene, teaterforestillinger i Kolding teatret, Racesyd en racerbane for voksne og meget meget mere. Hvis du elsker at få en på opleveren, så er Kolding værd at studere i. 

Se hvordan Kolding klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Kolding


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 26 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere