28 apr 2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Ønsker du, at din fremtidige studieby skal være tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Sønderborg på en 9. plads. Sønderborg klarer sig bedst på parameteret ’billig bolig’, og tilbyder endda boliggaranti for alle nytilkomne studerende i Sønderborg. ’Faglighed’ og ’karriere’ er ligeledes nogle af de kriterier, som Sønderborg scorer bedst på, og dette vægter også højt, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Læs med i denne artikel - og bliv klogere på, hvad Sønderborg som by kan tilbyde dig som studerende!

Fakta om Sønderborg:

Antal indbyggere: 74.220

Antal barer og caféer: 43

Gennemsnitlig husleje: 60 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 92

Sønderborg: Billige boliger og boliggaranti

Hvis din vigtigste prioritet er at finde studiebyen med billige boliger, så er Sønderborg den rigtige studieby for dig! Studentum.dk’s studieundersøgelse viser, at Sønderborg er den 2. billigste by for studerende, og det betyder, at lejepriser pr. kvadratmeter for studerende er den 2. laveste blandt andre populære studiebyer, kun overgået med 1 kr pr kvm af Skive.

Studieundersøgelsen viser, at mange af de studerende gør sig overvejelser omkring, hvordan økonomien skal hænge sammen, nu hvor SU’en – for de fleste, er deres eneste indkomst. Med Sønderborg som valg af din kommende studieby, er dette en bekymring mindre for dig, da lejepriser pr. kvadratmeter i Sønderborg er næsten 3 gange lavere end i Hovedstaden København. De billige lejepriser i Sønderborg bliver misundt af mange andre studerende, som studerer i København eller Århus, hvor SU’en ikke altid rækker til at dække huslejen.

I Sønderborg får du ikke blot muligheden for en billig husleje, men også tilbuddet om boliggaranti. Det betyder, at alle nytilkomne studerende i Sønderborg er garanteret en bolig enten i form af en lejebolig eller et kollegieværelse. Du skal som ny studerende derfor ikke være bekymret for din boligsituation, men kan i stedet dykke ned i studierne eller udforske byen fra start.  

Sønderborg: Høj faglighed, god kvalitet og stærkt socialt miljø!

Er du en af de mange, som vægter, høj kvalitet af undervisning og et solidt socialt fællesskab, højt på listen, når du skal vælge studie? Så er Sønderborg et godt bud på en studieby, som tilbyder dig dette. Studentum.dk’s undersøgelse viser, at Sønderborg lander på en 3. plads i parameteret faglighed, som er vurderet ud fra, hvilke studiebyer der har det bedste faglige omdømme ud fra kvalitet, faglighed og socialt miljø.

Byens størrelse spiller også ind på det sociale fællesskab, da det er med til at sikre, at de studerende ofte kender hinanden på tværs af studieretninger og uddannelsesinstitutioner. Dette gør, at studiemiljøet i Sønderborg er livligt og sprudlende, hvor man som studerende let møder andre unge og skaber et stort netværk sammen.

Det sociale miljø i Sønderborg rækker sig også ud over campus og skolens områder, da byen arrangerer mange forskellige tiltag og arrangementer for nytilkomne studerende i Sønderborg. Byen er tidligere blevet kåret som årets ungdomskommune, grundet disse tiltag og events for unge mennesker, som er med til at sikre, at de studerende får et spændende og stærkt socialt miljø.  

Grænsen åbner op for nye karrieremuligheder

Sønderborg er placeret tæt op af den tyske grænse, som åbner op ud til resten af Europa, og dette gør Sønderborg hjemsted for mere end 120 forskellige nationaliteter. Sønderborgs særlige placering som knudepunkt i grænselandet giver byen en særlig evne til at samarbejde på tværs af kulturer og grænser.

Dette åbner op for et hav af karrieremuligheder for de studerende og færdiguddannede, som ikke findes magen til i andre populære studiebyer. Den studerende kan bosætte sig i Sønderborg og samtidigt arbejde på den anden side af grænsen, hvor de kan arbejde i internationale virksomheder, og dermed udvide deres netværk. Dette giver mulighed for at udvikle dine sprogkundskaber, da tysk og engelsk bliver en del af dit hverdagssprog, hvor du kan samarbejde på tværs af kultur.

Studentum.dk’s studieundersøgelse viser, at parameteret ’gode karrieremuligheder’ er det, som betyder mest for de studerende, når de vælger studieby og studie. Det er for mange studerende vigtigt at få deres første fuldtidsjob i deres studieby, og dette er der god mulighed for i Sønderborg. Sønderborgsområdet rummer nemlig i dag et dynamisk erhvervsmiljø inden for højteknologi, levnedsmiddel og tekstilindustri, og du finder samtidigt nogle af Danmarks største virksomheder som Danfoss, Ecco og Fleggaard. Uddannelsesinstitutioner i Sønderborg er særligt kendt for at have et godt samarbejde med virksomhederne, som giver de studerende gode praktikmuligheder og karriereveje.

Dette viser sig især, da der er jobgaranti for ingeniørstuderende i Sønderborg, hvor uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne i Sønderborg er gået sammen om at skabe et unik tilbud. Dette tilbud kaldes ’første-job-garanti-ordning’, hvor ingeniørstuderende er sikret deres første job efter endt uddannelse.

Er du derfor en af de personerne, som ønsker at blive i din studieby efter endt uddannelse, og vægter karrieremuligheder højt på listen, så er Sønderborg måske den helt rigtige by for dig!

Se hvordan Sønderborg klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Sønderborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 28 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere