26 apr 2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

I valget af studieby er det vigtigt for andre unge studerende, at der er et godt byliv, gode muligheder for studiejobs, billig boliger, og god tryghed i den by, de vil studere i. Det er netop på disse parametre, at Vejle er blevet kåret som den 5. bedste studieby i 2021 på studentum.dk’s liste over bedste studiebyer i Danmark! Hvis du overvejer at studere i Vejle, så læs mere nedenfor.

Fakta om Vejle:

Antal indbyggere:  57.655

Antal barer og caféer: 132

Gennemsnitlig husleje: 83 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 162

Oplev et spændende byliv i Vejle – mens du kan føle dig tryg

På studentum.dk’s liste over Årets Studieby 2021 bliver Vejle målt godt på flere parametre blandt andet som nr. 5 på listen over bedste byliv i Danmark. Som studerende i Vejle har du altså gode muligheder for at leve et sjovt og spændende studieliv i Vejle, som er fyldt med lækre butikker, barer og cafeer. Barer, pubber og natklubber i Vejles byliv ligger inden for kort gåafstand mellem hinanden. Du og dine studievenner kan derfor opleve både en hyggelig aftenstemning på pub eller bar, eller en mere festlig natklub stemning på nogle af byens natklubber eller diskoteker. Er man ikke til den vilde stemning i nattelivet i Vejle, kan man også udforske nogle af byens mange vin- og cocktailbarer eller restauranter.

Udover Vejles gode byliv med masser af muligheder for at møde nye mennesker, ligger Vejle også højt på tryghedsparametret. En flot 4. plads ligger Vejle på studentum.dk’s liste over Danmarks bedste byer i forhold til tryghed. Du kan derfor føle dig tryg både i bylivet, men også generelt i byen. Studentum.dk har mål trygheden i forskellige studiebyer i Danmark ud fra mængden af kriminalitet som f.eks. cykeltyveri, indbrud og voldsforbrydelser. Vejle er derfor en by med masser af muligheder for at leve livet som ung studerende, men samtidigt føle sig tryg.

Karriere i Vejle – Danmarks Silicon Valley

Vejle ligger i det sydøstlige Jylland tæt på Kolding, Fredericia og Horsens. Nogle kender måske Vejle for sine smukke naturomgivelser og Vejle fjord. Vejle er dog også kendt for at være en aktiv handelsby med et stort udvalg af butikker både kædebutikker og specialbutikker. Som den førende handelsby i Trekantsområdet, har Vejle en lang shoppingstrøg, flere shoppingcentre og et levende byliv.

Udover et pulserende byliv og gode shoppingmuligheder er Vejle en kulturel og økonomisk centrum for Trekantsområdet i Jylland. Trekantsområdet er et område, der dækker over Vejle, Fredericia og Koldning kommune, og samarbejdet mellem kommunerne har gjort Vejle til en by rig på handel og erhverv. Vejle bliver i dag betragtet som Danmarks Silicon Valley, fordi Vejle huser en lang række IT-virksomheder og dermed jobs i IT-branchen.

Vejle er derudover nr. 5 over byer med de bedste muligheder for studiejobs. Vejle er en af de byer med flest ledige studiejobs i perioden 2019 til 2020, og du kan derfor finde et studiejob. Dine karrieremuligheder stopper dog ikke efter du har afsluttet din uddannelse, når du studerer i Vejle. Vejle er nemlig også en af de byer i Danmark med de bedste karrieremuligheder i mange forskellige brancher. Her scorer Vejle en 10. plads, hvilket betyder at antallet af ledige jobs er højt, men samtidigt også at der inden for de seneste 10 år har været en god gennemsnitlig lønstigning. Du har altså rig mulighed for at finde et arbejde efter endt uddannelse med god løn.

Bo billigt i Vejle

En anden vigtig faktor for unge studerende er, at man kan bo billigt i den by, man studerer i. Her ligger Vejle på en flot 10. plads ud af 22 byer. Vejle har billige boliger, som gør det nemmere for dig som studerende at få økonomien til at løbe rundt. Ud over en billig husleje, ligger studieboliger og kollegier i Vejle tæt på centrum, hvor du har byliv og shoppingmuligheder. Er du ikke til studiebolig eller kollegie, er der gode muligheder for at finde en normal lejebolig til en god pris.

Se hvordan Vejle klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Vejle


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 26 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere