26 apr 2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Måske du er én af de mange der overvejer, eller har valgt København som sin studieby, og har lyst til at vide mere om, det der gør København til et helt særligt sted for studerende. Læs med her!

København vandt nemlig prisen for Årets Studieby 2020, og er i 2021 landet på en flot 3. plads.

Det gør ikke København til en dårligere studieby, men betyder bare at der i resten af Danmark er begyndt at komme flere og flere gode studiebyer på landkortet. København ligger dog stadig nr. 1, på flere af de parametre som betyder allermest for de studerende, nemlig karriere og byliv. Karrieremulighederne, både under og efter studietiden, er nemlig de allerbedste i København og dertil hører også det pulserende byliv, som de studerende også vægter højt i vores brugerundersøgelse.

Fakta om København:

Antal indbyggere:  632.340

Antal barer og caféer: 2051

Gennemsnitlig husleje: 157 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 2473

Byen for enhver smag!

Københavns pulserende byliv med spændende bydele, der byder på hver sit, gør den danske hovedstad til noget helt særligt! For selvom det meste af byen ligger indenfor cykeldistance, så er der stor diversitet fra underground-miljøet på Nørrebro med fede bodegaer til de classy coctailbarer på Frederiksberg og i Indre By – der er et noget for enhver smag!

”København er det perfekte mix af nyt og gammelt, traditionelt og innovativt, internationalt men også jordnært. Som studerende i byen får man lov til at være en del af det hele.” 

Julie Lange, jura-studerende på Københavns Universitet

Og det gør sig også gældende for madscenen, hvor København faktisk er byen med allerflest resturanter og caféer - hele 2051. Hvis du er typen der er sulten efter gourmetpizza kl. 00 eller craver den helt autentiske røde karry, som man kun kan få den i Thailand, så er København stedet for dig! København er nemlig proppet med gode resturanter og ligger med sit brede udvalg af gourmetresturanter (også i en prisklasse, hvor studerende kan være med) i toppen på verdensplan.

Og så er der altid en hyggelig sidegade med et cafébord, der næsten kan rumme dine studiebøger, din computer og en rigtig god kop kaffe til læsningen. Desuden er der god sandsynlighed for at der sidder én overfor med præcis samme kit, og på den måde mærker man virkelig byen som en studieby.

På trods af de lidt dyere priser i København, kan du dog stadig få SU-budgettet til at række til alle de gode aktiviteter. Byen er nemlig virkelig tilpasset til de studerende, og du kan få studierabat hos mange caféer, restauranter, tøjbutikker, tandlæger, museer og træningssteder. Det gør, at du kan få budgettet til at hænge sammen, uden at skulle sige nej til alt det sjove.

Kom godt fra start med din karriere 

De studerende i vores brugerundersøgelse har sat karrieremuligheder som et af de vigtigste parametre, når de skal vælge studieby. Her ligger København også helt i top både på studiejobs under og efter din studietid, og det er rart at vide at der er et godt netværk for jobmuligheder som færdiguddannet.

I 2021 var der hele 53877 jobopslag på Jobindex i Københavnsområdet, og det viser hvor gode muligheder der er for at få job i hovedstaden efter endt uddannelse. Derudover er København også godt med når vi taler om startløn, og udmærker sig især med det højeste gennemsnitlige lønhop efter 10 år.

Der er især også gode muligheder for at tjene penge under din uddannelse, både i form af relevante studiejobs, arbejde på diverse caféer eller meget andet. Her er der lagt over 4 gange så mange jobopslag op på Jobindex, end på 2. pladsen – så der er altså sublime muligheder for at få råd til alt det gode, som København har at byde på.

Kom rundt i byen hele døgnet

Selvom København ikke er placeret i toppen af vores transportundersøgelse, så er det alligevel værd at nævne at transportmulighederne også er super gode for studerende i byen. Der er både et stærkt kollektivt trafik-netværk, der forbinder byen gennem fx den nye metroring, busser der kører ofte hele døgnet rundt og så er Hovedbanegården et godt netværk til hele landet. Derudover er byen kåret til verdens bedste cykelby i 2019, og det kan man sagtens mærke på de brede cykelstier der forbinder hele byen. 

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i København


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 26 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere