København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Måske du er én af de mange der overvejer, eller har valgt København som sin studieby, og har lyst til at vide mere om, det der gør København til et helt særligt sted for studerende. Læs med her!

København vandt nemlig prisen for Årets Studieby 2020, og er i 2021 landet på en flot 3. plads.

Det gør ikke København til en dårligere studieby, men betyder bare at der i resten af Danmark er begyndt at komme flere og flere gode studiebyer på landkortet. København ligger dog stadig nr. 1, på flere af de parametre som betyder allermest for de studerende, nemlig karriere og byliv. Karrieremulighederne, både under og efter studietiden, er nemlig de allerbedste i København og dertil hører også det pulserende byliv, som de studerende også vægter højt i vores brugerundersøgelse.

Fakta om København:

Antal indbyggere:  632.340

Antal barer og caféer: 2051

Gennemsnitlig husleje: 157 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 2473

Byen for enhver smag!

Københavns pulserende byliv med spændende bydele, der byder på hver sit, gør den danske hovedstad til noget helt særligt! For selvom det meste af byen ligger indenfor cykeldistance, så er der stor diversitet fra underground-miljøet på Nørrebro med fede bodegaer til de classy coctailbarer på Frederiksberg og i Indre By – der er et noget for enhver smag!

”København er det perfekte mix af nyt og gammelt, traditionelt og innovativt, internationalt men også jordnært. Som studerende i byen får man lov til at være en del af det hele.” 

Julie Lange, jura-studerende på Københavns Universitet

Og det gør sig også gældende for madscenen, hvor København faktisk er byen med allerflest resturanter og caféer - hele 2051. Hvis du er typen der er sulten efter gourmetpizza kl. 00 eller craver den helt autentiske røde karry, som man kun kan få den i Thailand, så er København stedet for dig! København er nemlig proppet med gode resturanter og ligger med sit brede udvalg af gourmetresturanter (også i en prisklasse, hvor studerende kan være med) i toppen på verdensplan.

Og så er der altid en hyggelig sidegade med et cafébord, der næsten kan rumme dine studiebøger, din computer og en rigtig god kop kaffe til læsningen. Desuden er der god sandsynlighed for at der sidder én overfor med præcis samme kit, og på den måde mærker man virkelig byen som en studieby.

På trods af de lidt dyere priser i København, kan du dog stadig få SU-budgettet til at række til alle de gode aktiviteter. Byen er nemlig virkelig tilpasset til de studerende, og du kan få studierabat hos mange caféer, restauranter, tøjbutikker, tandlæger, museer og træningssteder. Det gør, at du kan få budgettet til at hænge sammen, uden at skulle sige nej til alt det sjove.

Kom godt fra start med din karriere 

De studerende i vores brugerundersøgelse har sat karrieremuligheder som et af de vigtigste parametre, når de skal vælge studieby. Her ligger København også helt i top både på studiejobs under og efter din studietid, og det er rart at vide at der er et godt netværk for jobmuligheder som færdiguddannet.

I 2021 var der hele 53877 jobopslag på Jobindex i Københavnsområdet, og det viser hvor gode muligheder der er for at få job i hovedstaden efter endt uddannelse. Derudover er København også godt med når vi taler om startløn, og udmærker sig især med det højeste gennemsnitlige lønhop efter 10 år.

Der er især også gode muligheder for at tjene penge under din uddannelse, både i form af relevante studiejobs, arbejde på diverse caféer eller meget andet. Her er der lagt over 4 gange så mange jobopslag op på Jobindex, end på 2. pladsen – så der er altså sublime muligheder for at få råd til alt det gode, som København har at byde på.

Kom rundt i byen hele døgnet

Selvom København ikke er placeret i toppen af vores transportundersøgelse, så er det alligevel værd at nævne at transportmulighederne også er super gode for studerende i byen. Der er både et stærkt kollektivt trafik-netværk, der forbinder byen gennem fx den nye metroring, busser der kører ofte hele døgnet rundt og så er Hovedbanegården et godt netværk til hele landet. Derudover er byen kåret til verdens bedste cykelby i 2019, og det kan man sagtens mærke på de brede cykelstier der forbinder hele byen. 

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i København


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer