26 apr 2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark? Er du på udkig efter at studere i en by, hvor seværdighederne er mange, og boligomkostningerne er lave? Så er Randers måske den helt rigtige studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Randers på en tiendeplads. Randers scorer blandt andet højt på parametre som, 'Billig bolig' og 'Gode muligheder for sports- og fritidsaktiviteter', som samtidigt er nogle af de kriterier, der vægtes høj, når det kommer til unges valg af deres kommende studieby. Læs med i denne artikel – og bliv klogere på, hvad Randers som by kan tilbyde dig som studerende!

Fakta om Randers:

Antal indbyggere: 97.805

Antal barer og caféer: 91

Gennemsnitlig husleje: 68 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 113

Boligmuligheder for studerende i Randers – Tilgængeligt og billigt!

Studentum.dk’s studieundersøgelse bekræfter, at det har høj betydning for de studerende, hvordan økonomien skal hænge sammen, nu hvor SU’en – for de fleste, er deres eneste indkomst. Er du én af de mange, som gør dig overvejelser om økonomien ifb. med din fremtidige bolig, når du er studerende? Så viser Studentum.dk’s undersøgelse, at Randers et godt bud på en by med billige boligomkostninger.

Randers scorer højt på parameteren ’billig bolig’, og det betyder, at lejepriser pr. kvadratmeter for studerende er betydeligt lavere end i andre populære studiebyer. Lejeboliger for studerende i Randers er tilgængelige og relativt nemme at få fingere i, uanset om du ønsker at bo i en ungdomsbolig eller en kollegiebolig. Dette er en stor fordel for studerende i Randers, og dette misundes både af studerende i København og Århus, hvor boligerne er sværere at finde og til tider dyrere end SU’en rækker til. Med en billig studiebolig behøver du hverken at gå på kompromis med størrelse, placering eller stand, og i langt de fleste tilfælde vil den billige boligpris give dig plads i dit budget til at opleve byens seværdigheder og leve godt.

Det er tidligere set, at studerende fra Ålborg eller Århus vælger at bosætte sig i Randers, mens de studerer i en af de nævnte byer. Dette er endnu et indikator på, at Randers har billige boligpriser for især studerende. Det er fordelagtigt for de studerende, da der findes gode transportforbindelser i Randers, hvor det både er muligt at komme til din ønskede destination med bus og tog.

Sports- og fritidsaktiviteter i Randers

- Traditionelle former for boldspil eller nye og anderledes former for boldspil?

Er du én af de 17 % fra studentum.dk’s studieundersøgelse, som vægter ’Muligheden for at dyrke sport’ højt i din kommende studieby? Randers er en af de studiebyer, som har et højt budget pr. indbygger til sports- og fritidsaktiviteter, og byen rangerer derfor højt på dette parameter.

Det er for mange studerende vigtigt at have et frirum fra lektierne og skolebænken, og dette findes for mange i selskab med vennerne til forskellige sports- og fritidsaktiviteter. I Randers tilbydes der mange forskelligartede sportsformer – både de traditionelle og utraditionelle. Inden for den traditionelle gren af boldspil, tilbyder Randers både muligheden for fodbold, håndbold, badminton eller tennis, hvor den utraditionelle gren udbydes i form af floorball, padel-tennis eller fodboldfitness.

Er du mere interesseret i at opleve naturen, mens du får rørt dig? – Så er Randers også et optimalt valg for dig. Randers har nemlig mange former for oplevelser i naturen b.la geocaching, kunst-gåture eller orienteringsgang. Randers er derfor et optimalt sted for dig, som sætter pris på kunst i det offentlige rum. I byen er der flere planlagte kunst-gåture ruter, som du kan følge, hvor du kan få en anderledes gåtur og opleve kunst på din vej.

Elsker du at opleve naturen, mens du får pulsen op på dets maksimum? Så er MTB ruterne i Randers helt optimale for dig! Her kan du både nyde den høje fart, mens pulsen er oppe i gear eller du kan tage en tur på Randers´s MTB bane og få øvet dine sving, hop og teknik.

Randers uddanner studerende inden for et felt, som er efterspurgt i Randers

Studentum.dk’s studieundersøgelse viser, at parameteret ’gode karrieremuligheder’ er det, som betyder mest for de studerende, når de vælger studieby og studie. Det er for mange studerende vigtigt at få deres første fuldtidsjob i deres studieby, og dette er der god mulighed for i Randers. I Randers er der nemlig rød tråd imellem at uddanne de studerende inden for et arbejdsfelt, som er efterspurgt i Randers. Dette ses også i kraft af, at virksomhederne i Randers i højere grad end før efterspørger og har brug for uddannet arbejdskraft.

Er muligheden for at blive i din studieby efter endt uddannelse altafgørende for dig, så er Randers netop derfor - måske det rigtige valg for dig!

Se hvordan Randers klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Randers


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 26 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere