Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. Byen er kendt som metropol for grøn energi, der indeholder både to universiteter, erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium, bare for at nævne nogle få. 

Esbjerg er Danmarks femtestørste by, og indeholder mange storby-kvaliteter, men i et nærliggende miljø. Der er altså masser af lave, hvilket også afspejler sig i vores parametre. Her ligger Esbjerg nemlig med i toppen når det kommer til byliv, transport, studiejob muligheder og billige boliger. 

Overvejer du Esbjerg som din studieby, så læs med nedenfor

Fakta om Esbjerg:

Antal indbyggere: 115.483

Antal barer og caféer: 114

Gennemsnitlig husleje: 77 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 144

Bo i en storby til en fair pris

I vores undersøgelse siger mere end 25% af de studerende da også, at boligprisen er en vigtig faktor, når de vælger studieby. Og her kan Esbjerg absolut være med i top 10. Esbjerg scorer nemlig højt i vores undersøgelse, hvilket betyder at lejeprisen pr. kvadratmeter er betydelig lavere her, end i andre store studiebyer. 

Esbjerg er ikke omgivet af andre store byer som Aarhus eller København, hvorfor det også er unikt, at prisen faktisk forholder sig så forholdsvist lavt i området. Det giver dig plads i budgettet til at opleve byens seværdigheder, bruge de mange cafeer og barer og ikke mindst bare leve godt - og på flere kvadratmeter end dine jævnaldrene i København!

Få erfaring med et relevant studiejob

I Esbjerg er du tæt på store virksomheder, og det er derfor nemt at finde både relevante studiejobs, komme i praktik og lave projektsamarbejder. Alle uddannelserne har et karrierecenter eller erhvervskontor, der kan hjælpe dig videre med det du leder efter. 

I vores undersøgelse siger de unge, at dét at kunne finde relevant studiejob er det 6. vigtigste parameter de vælger studieby på, og med Esbjerg på 6. pladsen, er der gode muligheder. 

Bylivet i Esbjerg

Esbjerg er måske ikke kendt for at have Åen som i Aarhus eller Gaden som i Aalborg, men faktisk er der masser af byliv i Danmarks femte største by. Langs gågaden, Kongensgade, findes der et væld af cafeer og kaffebarer, som virkelig har blomstret de sidste par år. 

Parallelt med gågaden finder man Skolegade, hvor der først rigtig er gang i den i weekenden; Her finder du nemlig størstedelen af barerne i Esbjerg. Det betyder du kan pubcrawle dig hele vejen igennem, uden at gå mere end et par 100 meter. 

Esbjerg er i de sidste par år virkelig kommet i kikkerten hos flere af kæde-selskaberne som Espresso House og Madklubben, som ellers ikke har ville til byen tidligere. Men Esbjerg byder også på en masse lokale muligheder, som er opstået og blomstret i byen - ikke mindst lagt kimen for at de store virksomheder har kunne se potentialet i byen. 

Se hvordan Esbjerg klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Esbjerg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer