26 apr 2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. Byen er kendt som metropol for grøn energi, der indeholder både to universiteter, erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium, bare for at nævne nogle få. 

Esbjerg er Danmarks femtestørste by, og indeholder mange storby-kvaliteter, men i et nærliggende miljø. Der er altså masser af lave, hvilket også afspejler sig i vores parametre. Her ligger Esbjerg nemlig med i toppen når det kommer til byliv, transport, studiejob muligheder og billige boliger. 

Overvejer du Esbjerg som din studieby, så læs med nedenfor

Fakta om Esbjerg:

Antal indbyggere: 115.483

Antal barer og caféer: 114

Gennemsnitlig husleje: 77 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 144

Bo i en storby til en fair pris

I vores undersøgelse siger mere end 25% af de studerende da også, at boligprisen er en vigtig faktor, når de vælger studieby. Og her kan Esbjerg absolut være med i top 10. Esbjerg scorer nemlig højt i vores undersøgelse, hvilket betyder at lejeprisen pr. kvadratmeter er betydelig lavere her, end i andre store studiebyer. 

Esbjerg er ikke omgivet af andre store byer som Aarhus eller København, hvorfor det også er unikt, at prisen faktisk forholder sig så forholdsvist lavt i området. Det giver dig plads i budgettet til at opleve byens seværdigheder, bruge de mange cafeer og barer og ikke mindst bare leve godt - og på flere kvadratmeter end dine jævnaldrene i København!

Få erfaring med et relevant studiejob

I Esbjerg er du tæt på store virksomheder, og det er derfor nemt at finde både relevante studiejobs, komme i praktik og lave projektsamarbejder. Alle uddannelserne har et karrierecenter eller erhvervskontor, der kan hjælpe dig videre med det du leder efter. 

I vores undersøgelse siger de unge, at dét at kunne finde relevant studiejob er det 6. vigtigste parameter de vælger studieby på, og med Esbjerg på 6. pladsen, er der gode muligheder. 

Bylivet i Esbjerg

Esbjerg er måske ikke kendt for at have Åen som i Aarhus eller Gaden som i Aalborg, men faktisk er der masser af byliv i Danmarks femte største by. Langs gågaden, Kongensgade, findes der et væld af cafeer og kaffebarer, som virkelig har blomstret de sidste par år. 

Parallelt med gågaden finder man Skolegade, hvor der først rigtig er gang i den i weekenden; Her finder du nemlig størstedelen af barerne i Esbjerg. Det betyder du kan pubcrawle dig hele vejen igennem, uden at gå mere end et par 100 meter. 

Esbjerg er i de sidste par år virkelig kommet i kikkerten hos flere af kæde-selskaberne som Espresso House og Madklubben, som ellers ikke har ville til byen tidligere. Men Esbjerg byder også på en masse lokale muligheder, som er opstået og blomstret i byen - ikke mindst lagt kimen for at de store virksomheder har kunne se potentialet i byen. 

Se hvordan Esbjerg klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Esbjerg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 26 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere