Vis studentum.dk som: Mobile
Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig!

Herning har meget at byde på som studieby, særligt hvis du vægter parametre som billig bolig og kultur, sport og fritid højt. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en lejebolig i Herning er kun 78 kr. pr kvm., så her har du god mulighed for at bo godt og billigt mens du studerer. Ja faktisk så billigt, at Herning på denne parameter lander på en sjetteplads. Du har selvfølgelig også masser af muligheder for noget at lave i fritiden, hvis du vælger Herning som din kommende studieby. Læs med her.

Fakta om Herning:

Antal indbyggere:  89.196

Antal barer og caféer: 74

Gennemsnitlig husleje: 78 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 429

Dine uddannelsesmuligheder i Herning

Herning er en af de større studiebyer i Danmark, og du har derfor gode uddannelsesmuligheder i byen. I Herning har du gode muligheder for at tage en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbachelor såvel som en bachelor eller en kandidat. Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Herning? Vi har skabt et overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Udover dine studier er der naturligvis også meget at lave i Herning, når du har lavet dine lektier og trænger til en velfortjent pause. Måske er Herning ikke lige den første by du tænker på, når du tænker store oplevelser. Men der er faktisk rigtig gode muligheder for at skabe minder gennem gode oplevelser i byen.

En verden af muligheder og oplevelser

I Herning er der altid noget at lave – uanset om du søger alenetid i naturen, fællesskab, adrenalinkick eller store kultur oplevelser. Vi er sikre på, at du med garanti finder noget i Herning, der har din interesse. Studiet tager selvfølgelig meget af din tid, men altså - selvfølgelig skal du ikke læse hele tiden! Med Herning som studieby er du i en by med muligheder, og disse muligheder skal naturligvis udforskes. 

I vores undersøgelse lander Herning i år på en 1. plads i parameteren ‘Kultur, sport og fritid’, hvilket kan mærkes rundt omkring i byen. Blandt andet med byens barer, caféer, diskoteker og restauranter, men også ved mulighederne for kulturoplevelser. Uanset om du er til stand-up, koncerter eller noget helt tredje, så finder du det i Herning. Byen forbindes ofte med oplevelser og events, og har huset nogle store begivenheder i løbet af årene. Særligt i MCH Herning Kongrescenter og Jyske Bank Boxen kan du se frem til større arrangementer. De samme muligheder gælder naturligvis når det kommer til sport- og fritidsaktiviteter, hvor Herning favner bredt, og investerer mange penge på området årligt. Med andre ord kommer du ikke til at mangle spændende muligheder i fritiden med Herning som studieby! 

Du vælger selvfølgelig også byen for at studere - det ved vi godt. Her er der også rigtig gode nyheder, da Herning på parameteren 'Faglighed' har sikret sig en tredjeplads i årets undersøgelse, så der er altså gode forudsætninger for, at du får en masse brugbar viden med dig i rygsækken, hvis du vælger Herning som din kommende studieby.

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Herning som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere