Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig!

Herning har meget at byde på som studieby, særligt hvis du vægter parametre som billig bolig og kultur, sport og fritid højt. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en lejebolig i Herning er kun 78 kr. pr kvm., så her har du god mulighed for at bo godt og billigt mens du studerer. Ja faktisk så billigt, at Herning på denne parameter lander på en sjetteplads. Du har selvfølgelig også masser af muligheder for noget at lave i fritiden, hvis du vælger Herning som din kommende studieby. Læs med her.

Fakta om Herning:

Antal indbyggere:  89.196

Antal barer og caféer: 74

Gennemsnitlig husleje: 78 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 429

Dine uddannelsesmuligheder i Herning

Herning er en af de større studiebyer i Danmark, og du har derfor gode uddannelsesmuligheder i byen. I Herning har du gode muligheder for at tage en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbachelor såvel som en bachelor eller en kandidat. Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Herning? Vi har skabt et overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Udover dine studier er der naturligvis også meget at lave i Herning, når du har lavet dine lektier og trænger til en velfortjent pause. Måske er Herning ikke lige den første by du tænker på, når du tænker store oplevelser. Men der er faktisk rigtig gode muligheder for at skabe minder gennem gode oplevelser i byen.

En verden af muligheder og oplevelser

I Herning er der altid noget at lave – uanset om du søger alenetid i naturen, fællesskab, adrenalinkick eller store kultur oplevelser. Vi er sikre på, at du med garanti finder noget i Herning, der har din interesse. Studiet tager selvfølgelig meget af din tid, men altså - selvfølgelig skal du ikke læse hele tiden! Med Herning som studieby er du i en by med muligheder, og disse muligheder skal naturligvis udforskes. 

I vores undersøgelse lander Herning i år på en 1. plads i parameteren ‘Kultur, sport og fritid’, hvilket kan mærkes rundt omkring i byen. Blandt andet med byens barer, caféer, diskoteker og restauranter, men også ved mulighederne for kulturoplevelser. Uanset om du er til stand-up, koncerter eller noget helt tredje, så finder du det i Herning. Byen forbindes ofte med oplevelser og events, og har huset nogle store begivenheder i løbet af årene. Særligt i MCH Herning Kongrescenter og Jyske Bank Boxen kan du se frem til større arrangementer. De samme muligheder gælder naturligvis når det kommer til sport- og fritidsaktiviteter, hvor Herning favner bredt, og investerer mange penge på området årligt. Med andre ord kommer du ikke til at mangle spændende muligheder i fritiden med Herning som studieby! 

Du vælger selvfølgelig også byen for at studere - det ved vi godt. Her er der også rigtig gode nyheder, da Herning på parameteren 'Faglighed' har sikret sig en tredjeplads i årets undersøgelse, så der er altså gode forudsætninger for, at du får en masse brugbar viden med dig i rygsækken, hvis du vælger Herning som din kommende studieby.

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Herning som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer