København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

København beholder sin placering som 3. bedste studieby for andet år i træk - og med en placering i top 3 siden 2019 har København i høj grad vist sit værd som en favorit blandt de studerende. Er du interesseret i at finde ud af, hvad der får de unge studerende til at vælge København som deres studieby? Så læs med her og find ud af, hvad der gør København unik som studieby!

Fakta om København:

Antal indbyggere:  643.613

Antal barer og caféer: 2002

Gennemsnitlig husleje: 156 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 7246

Dine uddannelsesmuligheder i København

København er Danmarks største by, hvilket også ses i det enorme udvalg af uddannelsesmuligheder. Du kan læse alt fra frisør eller fysioterapeut til elektriker eller jura. Mulighederne er mange, og måske kan de være svære at overskue. Derfor giver vi dig en liste over hvilke muligheder, du har at vælge mellem ved at vælge København som studieby:

Svært at vælge? Det forstår vi godt! Men uanset, hvilken uddannelse du vælger, så får du lov til at opleve alle de fantastiske muligheder, som København byder på. København er nemlig en by, der rummer af liv og med mulighed for både at være kulturel ved en gåtur langs Langelinje og opleve Den lille havfrue, snuppe en øl på en af Nørrebros hyggelige caféer, tage til Fredagsrock i Tivoli eller være aktiv og tage ud at klatre. København har et fantastisk byliv og bugner med muligheder for dig som studerende, hvilket København også viser ved at rangere som nummer 1 i parametret “Byliv”. Du kan læse meget mere om alt, hvad du kan opleve i København i vores artikel om København som studieby.

Få et studiejob og gør din fremtid lettere

København kan hurtigt være dyrt - og SU’en er desværre ikke højere af den grund. Men til gengæld har du de bedste muligheder for at få et studiejob i København. København rangerer som nummer 1 for andet år i træk i parameteren “Studiejob”. Ved at vælge København som studieby har du altså gode muligheder for at tjene penge ved siden af din SU - og ikke nok med det, så kan et godt studiejob være din vej hen til den karriere, som du drømmer om efter endt studie. Nu vi snakker om karriere, så er der vel en grund til, at du har valgt at kigge på uddannelser eller allerede har valgt en uddannelse? Det hele skal sikkert gerne ende ud i en karriere, hvor du kan bruge dine nylærte kompetencer. I så fald har du gode muligheder for at gøre karriere i København. København hapser nemlig endnu engang en klar 1. plads i “Karriere”, hvilket giver din fremtid lovende udsigter. Så hvad mere er der snart at tænke over? 

Har du brug for at læse mere om København som studieby? I vores artikel kan du læse meget mere om Københavns studiemiljø, hvad du skal opleve i København, de kulturelle muligheder og hvilke fritidsaktiviteter, du kan begive dig ud i. 

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om København som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer