Vis studentum.dk som: Mobile
København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

København beholder sin placering som 3. bedste studieby for andet år i træk - og med en placering i top 3 siden 2019 har København i høj grad vist sit værd som en favorit blandt de studerende. Er du interesseret i at finde ud af, hvad der får de unge studerende til at vælge København som deres studieby? Så læs med her og find ud af, hvad der gør København unik som studieby!

Fakta om København:

Antal indbyggere:  643.613

Antal barer og caféer: 2002

Gennemsnitlig husleje: 156 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 7246

Dine uddannelsesmuligheder i København

København er Danmarks største by, hvilket også ses i det enorme udvalg af uddannelsesmuligheder. Du kan læse alt fra frisør eller fysioterapeut til elektriker eller jura. Mulighederne er mange, og måske kan de være svære at overskue. Derfor giver vi dig en liste over hvilke muligheder, du har at vælge mellem ved at vælge København som studieby:

Svært at vælge? Det forstår vi godt! Men uanset, hvilken uddannelse du vælger, så får du lov til at opleve alle de fantastiske muligheder, som København byder på. København er nemlig en by, der rummer af liv og med mulighed for både at være kulturel ved en gåtur langs Langelinje og opleve Den lille havfrue, snuppe en øl på en af Nørrebros hyggelige caféer, tage til Fredagsrock i Tivoli eller være aktiv og tage ud at klatre. København har et fantastisk byliv og bugner med muligheder for dig som studerende, hvilket København også viser ved at rangere som nummer 1 i parametret “Byliv”. Du kan læse meget mere om alt, hvad du kan opleve i København i vores artikel om København som studieby.

Få et studiejob og gør din fremtid lettere

København kan hurtigt være dyrt - og SU’en er desværre ikke højere af den grund. Men til gengæld har du de bedste muligheder for at få et studiejob i København. København rangerer som nummer 1 for andet år i træk i parameteren “Studiejob”. Ved at vælge København som studieby har du altså gode muligheder for at tjene penge ved siden af din SU - og ikke nok med det, så kan et godt studiejob være din vej hen til den karriere, som du drømmer om efter endt studie. Nu vi snakker om karriere, så er der vel en grund til, at du har valgt at kigge på uddannelser eller allerede har valgt en uddannelse? Det hele skal sikkert gerne ende ud i en karriere, hvor du kan bruge dine nylærte kompetencer. I så fald har du gode muligheder for at gøre karriere i København. København hapser nemlig endnu engang en klar 1. plads i “Karriere”, hvilket giver din fremtid lovende udsigter. Så hvad mere er der snart at tænke over? 

Har du brug for at læse mere om København som studieby? I vores artikel kan du læse meget mere om Københavns studiemiljø, hvad du skal opleve i København, de kulturelle muligheder og hvilke fritidsaktiviteter, du kan begive dig ud i. 

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om København som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 25 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere