27 apr 2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. Måske du er én af dem som overvejer, eller har valgt Aalborg som din studieby, og har lyst til at vide mere om hvorfor netop Aalborg er en af de bedste studiebyer. Læs med i artiklen her!

Måske du er en af dem der har valgt at flytte til Aalborg for at studere på lige netop din drømmeuddannelse. Faktisk flyttede hele 15.000 mennesker til Aalborg Kommune i 2020, og netop de gode muligheder for at studere tiltrækker en hel del, både fra Danmark og resten af verden. Det skaber et internationalt og spændende miljø for studerende i Aalborg, hvor der bliver gjort mange tiltag for de studerende i kommunen. Også under corona-epidemien har Aalborg formået at samle de studerende til både fællesskaber på nettet og online byvandringer.

Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere:  217.075

Antal barer og caféer: 281

Gennemsnitlig husleje: 85 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 345

Pulserende byliv i den jyske storby

Byen er et samlingspunkt for mange studerende i hverdagen. Det har sikret Aalborg en tredjeplads i forhold til bylivet i studiebyen, med hele 281 caféer, barer og resturanter. Der er både skønne resturanter, gode læsespots i bybilledet og den famøse party street: Jomfru Ane Gade, hvor der kan festes for fuld udblæsning.

"Nordens Paris er fyldt med traditioner, kultur og innovativ kunst i gadebilledet. Studielivet oser af intensitet i foråret og sprudler af liv i efteråret. Studielivet fylder meget i byen og karneval, ga'en og de Vestre Fjordpark bidraget positivt til den ungdommelige mentatlitet"

Joachim Westergaard Lei, Tidl. Stud. på Cand.IT i IT-ledelse på Aalborg Universitet

Derudover er byen også kendt for at være samlingspunkt, ikke kun i hverdagen, men til store begivenheder i løbet af sommerhalvåret. Bl.a. står Aalborg for arrangementerne: Aalborg Karneval, Metropolfestival, Grøn koncert, Bæredygtighedsfestival, Fredagsfester i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen. 

Gode muligheder for at studiejobs

Udover at du har rig mulighed for at have en fest, mens du studerer, så er der også gode muligheder for at få et studiejob, der kan tjene ind til alle øllerne. Her ligger Aalborg i vores undersøgelse i 2021 på en flot tredjeplads målt i udbuddet af studiejobs. Aalborg er i særdeleshed gode til at bygge bro mellem studietiden og erhvervslivet. Flere af uddannelsesinstitutionerne i byen har tiltag som bl.a. praktikforløb og samarbejsprojekter med erhvervslivet, som også er med til at skabe sammenhæng mellem universiteterne og mulige studiejobs. 

Det gør også at der kommer en god overgang fra studie til arbejdsmarket, når man som studerende bliver færdigguddannet. På den måde kan man skabe et godt netværk, og forfølge sine karrieremuligheder i Aalborg.

Praktisk og god!

I forhold til boliger til studerende, er der rigtig gode muligheder for at finde et sted at bo hurtigt. Her har Aalborg nemlig taget et vovet skridt, og garanteret alle tilflyttende studerende tag over hovedet under et halvt år efter deres tilflytning til byen. Hvis man er en del af projektet bliver man skrevet på en liste, hvor du kan komme foran i køen, og fokusere på sit studie uden at skulle være bekymret for at finde et sted at bo. Udover bolig er transport faktisk det 3. vigtigste parameter, når de studerende i vores brugerundersøgelse skal vælge studieby. Det gør Aalborg utrolig attraktiv, da byen har indtaget førstepladsen for den studieby med de bedste transportmuligheder. Det er studiebyen med flest stoppesteder, nemlig 1180 i hele kommunen. Den kollektive trafik i Aalborg er altså virkelig med til at få byen til at hænge sammen, og der er et super godt trafiknet helt fra Nytorv til Universitetet. Derudover har kommunen også iværksat en masse nye initiativer, der skal motivere endnu flere til at cykle, så det bliver nemt og hurtigt at cykle til sin uddannelse, fx via Universitetsruten - mellem Aalborg Midtby og AAU i Aalborg Øst.

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Aalborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere