Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. Måske du er én af dem som overvejer, eller har valgt Aalborg som din studieby, og har lyst til at vide mere om hvorfor netop Aalborg er en af de bedste studiebyer. Læs med i artiklen her!

Måske du er en af dem der har valgt at flytte til Aalborg for at studere på lige netop din drømmeuddannelse. Faktisk flyttede hele 15.000 mennesker til Aalborg Kommune i 2020, og netop de gode muligheder for at studere tiltrækker en hel del, både fra Danmark og resten af verden. Det skaber et internationalt og spændende miljø for studerende i Aalborg, hvor der bliver gjort mange tiltag for de studerende i kommunen. Også under corona-epidemien har Aalborg formået at samle de studerende til både fællesskaber på nettet og online byvandringer.

Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere:  217.075

Antal barer og caféer: 281

Gennemsnitlig husleje: 85 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 345

Pulserende byliv i den jyske storby

Byen er et samlingspunkt for mange studerende i hverdagen. Det har sikret Aalborg en tredjeplads i forhold til bylivet i studiebyen, med hele 281 caféer, barer og resturanter. Der er både skønne resturanter, gode læsespots i bybilledet og den famøse party street: Jomfru Ane Gade, hvor der kan festes for fuld udblæsning.

"Nordens Paris er fyldt med traditioner, kultur og innovativ kunst i gadebilledet. Studielivet oser af intensitet i foråret og sprudler af liv i efteråret. Studielivet fylder meget i byen og karneval, ga'en og de Vestre Fjordpark bidraget positivt til den ungdommelige mentatlitet"

Joachim Westergaard Lei, Tidl. Stud. på Cand.IT i IT-ledelse på Aalborg Universitet

Derudover er byen også kendt for at være samlingspunkt, ikke kun i hverdagen, men til store begivenheder i løbet af sommerhalvåret. Bl.a. står Aalborg for arrangementerne: Aalborg Karneval, Metropolfestival, Grøn koncert, Bæredygtighedsfestival, Fredagsfester i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen. 

Gode muligheder for at studiejobs

Udover at du har rig mulighed for at have en fest, mens du studerer, så er der også gode muligheder for at få et studiejob, der kan tjene ind til alle øllerne. Her ligger Aalborg i vores undersøgelse i 2021 på en flot tredjeplads målt i udbuddet af studiejobs. Aalborg er i særdeleshed gode til at bygge bro mellem studietiden og erhvervslivet. Flere af uddannelsesinstitutionerne i byen har tiltag som bl.a. praktikforløb og samarbejsprojekter med erhvervslivet, som også er med til at skabe sammenhæng mellem universiteterne og mulige studiejobs. 

Det gør også at der kommer en god overgang fra studie til arbejdsmarket, når man som studerende bliver færdigguddannet. På den måde kan man skabe et godt netværk, og forfølge sine karrieremuligheder i Aalborg.

Praktisk og god!

I forhold til boliger til studerende, er der rigtig gode muligheder for at finde et sted at bo hurtigt. Her har Aalborg nemlig taget et vovet skridt, og garanteret alle tilflyttende studerende tag over hovedet under et halvt år efter deres tilflytning til byen. Hvis man er en del af projektet bliver man skrevet på en liste, hvor du kan komme foran i køen, og fokusere på sit studie uden at skulle være bekymret for at finde et sted at bo. Udover bolig er transport faktisk det 3. vigtigste parameter, når de studerende i vores brugerundersøgelse skal vælge studieby. Det gør Aalborg utrolig attraktiv, da byen har indtaget førstepladsen for den studieby med de bedste transportmuligheder. Det er studiebyen med flest stoppesteder, nemlig 1180 i hele kommunen. Den kollektive trafik i Aalborg er altså virkelig med til at få byen til at hænge sammen, og der er et super godt trafiknet helt fra Nytorv til Universitetet. Derudover har kommunen også iværksat en masse nye initiativer, der skal motivere endnu flere til at cykle, så det bliver nemt og hurtigt at cykle til sin uddannelse, fx via Universitetsruten - mellem Aalborg Midtby og AAU i Aalborg Øst.

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Aalborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer