Årets Studieby 2024: Her finder du Danmarks bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2024.

Årets Studieby 2024: Her finder du Danmarks bedste byliv

Hænger studieliv for dig sammen med fest og farver? Og er det vigtigt for dig, at der er gode muligheder for at mødes med dine venner på en bar i din studieby? Selvom den faglige del selvfølgelig fylder det meste på studiet, så er det sociale element også helt afgørende for din trivsel på studiet.

Og forudsætningen for et godt socialt fællesskab hænger ofte sammen med gode fester og muligheden for at gå byen med dine medstuderende. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til unges valg af kommende studieby.  

Undersøgelsen viser, at 'Gode muligheder for at gå i byen' vægter højt hos cirka 6% af respondenterne, når det kommer til valget af kommende studieby. Vi har derfor undersøgt hvilke studiebyer i Danmark, der har det største udvalg af cafeer, barer, diskoteker og værtshuse.  

Studiebyerne rangeret efter bedste byliv:

🕺 København

💃 Bornholm

🕺 Kalundborg

💃 Grenå

🕺 Aalborg

💃 Nykøbing Falster

🕺 Svendborg

💃 Aarhus

🕺 Odense

💃 Tønder

København: Altid en bar eller fest i nærheden!

På en klar 1. plads finder vi hovedstaden København med Danmarks største udvalg af barer, cafeer og værtshuse. I København finder du lige knapt barer, caféer, restauranter, værsthuse og diskoteker, hvilket er langt over gennemsnittet.

Det betyder altså, at du har masser muligheder, når du skal vælge aftenens foretrukne bar eller spillested i København, for der er alt, hvad hjertet begærer.

Er du mest til en afslappet aften med vennerne, kan du vælge mellem et af de mange lokale værtshuse eller mindre barer på Nørrebro og Vesterbro. Her kan du ofte spille billard, dart eller pool, og stemningen er ofte så hyggelig og afslappet, at du nærmest føler at du sidder til en privatfest. Det er en oplagt mulighed, hvis I er en mindre gruppe af venner, som leder efter et hyggeligt sted at starte - eller slutte aftenen.

Er du mere til én af de store byture? Saml dine venner fra studiet og tag mod Gothersgade eller Vestergade. Her ligger alle REKOM’s barer placeret side om side, og det er altså helt perfekt for en god pub-crawl, eller hvis du trænger til at danse hele natten. Der er barer og klubber til enhver stemning og nok til, at du kan fortsætte så længe humøret - og promillen - tillader det.

Livemusik og gadefest

Alternativt kan du også vælge et af de mere funky spillesteder i København, hvor der både er live-musik og dansegulv. Du kan fx besøge Hotel Cecil eller Pumpehuset, hvor du blandt andet kan opleve live bands, comedy og mindre koncerter. Nogle gange vil det være navne, som du kender, men andre gange vil det være nye ukendte kunstnere, som står på scenen.

Om sommeren viser København sig fra sin bedste side - også når det kommer til fester og byliv. Indendørsdørsfesterne rykker udenfor, og det er i denne del af året, at du blandt andet kan være med til de populære gadefester som Distortion eller Grøn koncert i Tårnby og Valby, hvor du kan nyde musikken og hyggen med dine venner og medstuderende. Sommeren kan blandt andet også nydes på Reffen, hvor du kan forkæle dig selv og dine smagsløg med street food og god stemning.

Bornholm: Oplev alt det, Bornholm har at byde på

På Bornholm finder du lige knap 100 barer, caféer, værtshuse og diskoteker, så der er noget for enhver smag, når du trænger til oplevelser med dine medstuderende. Uanset om I har lyst til en hyggelig frokost eller lidt andet godt til ganen. 

Hvis man elsker øl, fest og ballade, så er Bornholm altså slet ikke værst. Både i Allinge, Nexø og Rønne er der gang i festen, også for de studerende, og her er der alt fra de helt små bodegaer, til store flotte diskoteker, hvor festen varer til den lyse morgen. 


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer