Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Årets studieby - byliv

Her finder du Danmarks bedste byliv

Hænger studieliv for dig sammen med fest og farver? Og er det vigtigt for dig, at der er gode mulighed for mødes med dine venner på en bar i din studieby? Selvom den faglige del selvfølgelig fylder det meste på studiet, så er det sociale element også helt afgørende for din trivsel på studiet - og forudsætningen for et godt socialt fællesskab hænger ofte sammen med gode fester og muligheden for at gå byen med dine medstuderende. 

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.

Undersøgelsen viser, at 'Gode muligheder for at gå i byen' samt 'Gode arrangementer og events' vægter højt hos 20% af respondenterne, når det kommer til valget af kommende studieby. Vi har derfor undersøgt hvilke studiebyer i Danmark, der har det største udvalg af cafeer, barer og værthuse.

Studiebyerne rangeret efter bedste byliv:

1. København

2. Aarhus

3. Aalborg

4. Odense

5. Vejle

6. Esbjerg

7. Kolding

8. Roskilde

9. Bornholm

10. Næstved

København: Altid en bar eller fest i nærheden!

På en klar 1. Plads finder vi hovedstaden København med Danmarks største udvalg af barer, cafeer og værtshuse. I København finder du næsten 4500 barer, hvilket er mere end fire gange så mange som andenpladsen, Aarhus. Det betyder altså, at du har masser muligheder, når du skal vælge aftenens foretrukne bar eller spillested i København, for der er alt, hvad hjertet begærer.

Er du mest til en afslappet aften med vennerne, kan du vælge mellem et af de mange lokale værtshuse eller mindre barer på Nørrebro og Vesterbro. Her kan du ofte spille billard, dart eller pool, og du kan ryge cigaretter indenfor, så det næsten føles som om, at du er til privatfest. Det er en oplagt mulighed, hvis I er en mindre gruppe af venner, som leder efter et hyggeligt sted at starte - eller slutte aftenen. 

Er du mere til én af de store byture? Saml dine venner fra studiet og tag mod Gothersgade eller Vestergade. Her ligger alle ReKom’s barer placeret side om side, og det er altså helt perfekt for en god pub-crawl, eller hvis du trænger til at danse hele natten. Der er barer og klubber til enhver stemning og nok til, at du kan fortsætte så længe humøret - og promillen tillader det. 

Livemusik og gadefest

Alternativt kan du også vælge et af de mere funky spillesteder i København, hvor der både er live-musik og dansegulv. Du kan fx Hotel Cecil, hvor du hver fredag eller lørdag kan høre live bands og mindre koncerter. Nogle gange vil det være navne, som du kender, men andre gange vil det være nye ukendte grupper, som står på scenen. Tjek efter priser - hvis du kommer tidligt på aftenen er det oftest gratis.

Om sommeren viser København sig fra sin bedste side - også når det kommer til fester og byliv. Indendørsdørsfesterne rykker udenfor, og det er i denne del af året, at du blandt andet kan være med til de populære gadefester som Distortion eller søndagskoncerterne på Christiania, hvor kendte navne spiller op til fest og hygge for dig og alle dine venner. 

Læs mere om København her

Aarhus: Gadefester, undergrounds-koncerter og barer langs åen

Der er en grund til, at Aarhus bliver kaldt for Smilets by. Kigger du rundt på byens unge studerende, kan du se smilene i deres ansigter, når de sidder på caféerne, barerne eller i de store, grønne parker og hygger sig med deres gode venner fra studiet. 

Når du bevæger dig rundt i Aarhus by om aftenen eller i weekenderne, vil du se, hvordan du unge samles omkring åens barer og cafeer til mad, øl og god vin. Det er også her, at flere fortsætter aftenen, hvor byens klubber er placeret i de små gader omkring åens forløb. Det betyder, at du let kan rende ind i andre venner i løbet af aftenen og måske endda støde ind i bekendte, som du ikke ser så ofte. En bytur i Aarhus kan altså godt føles som en lille reunion, men det kan ligeså vel være en mulighed for at udvide din vennegruppe med nye bekendtskaber. 

Latinerkvarteret er et andet populært område at mødes med gode venner, en sød date og studiekammerater til festlige anledninger, som når eksamen fx skal fejres. Her finder du små hyggelige barer i de gamle smøger, hvor studerende samles på bænke i brostensgaderne eller ved 'Graven'. Her kan man sidde på græsplænen i rundkredse med medbragte øl eller hente billige bajere på cafeen 'Le Coq'. 

Uniparken: Samlestedet for byens studerende

På en solskinsdag vil du se, hvordan unge studerende flokkes til og samles i Uniparken, som er den store grønne park omkring Aarhus Universitetsområde. Det er et hyggeligt samlingssted både på hverdage og i weekender, men der er især to store, årlige begivenheder, som gør parken til noget helt særligt: Kapsejlads og Danmarks største fredagsbar. Det er begge to gigantiske arrangementer, hvor tusindvis af studerende samles og fester sammen i Uniparken over en hel dag. Kapsejlads er særligt kendt, fordi det bygger på gamle traditioner omkring konkurrencen om “Det Gyldne Bækken”, hvor små grupper af studerende kæmper mod hinanden om at vinde trofæet - og ikke mindst æren og sejren! Danmarks Største Fredagsbar ligeså godt kunne hedde Danmarks Bedste Fredagsbar. Det er din mulighed for at holde fredagsbar - ikke bare med vennerne fra dit eget studie, men også med studerende fra alle de andre studier i Aarhus. 

Aarhus har også flere spillesteder som fx Headquarters eller Godsbanen, hvor der ofte spilles koncerter. På Headquarters vil det oftest være mindre og nye navne, som får lov til at indtage scenen for en aften, mens Godsbanen tiltrækker flere større navne. Der er ingen tvivl om, at du er garanteret en aften med gode toner, der får dine fødder til automatisk at bevæge sig og beats, der får dine arme op over hovedet. 

Læs mere om Aarhus her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere