Årets studieby 2024: Her finder du det højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Årets studieby 2024: Her finder du det højeste faglige niveau

Betyder faglighed og skolens omdømme meget for dit valg af studieby? Er det vigtigt for dig, at du er sikret høj kvalitet i undervisningen og et solidt engagement fra dine undervisere?

Her kan du se, hvilken studieby i Danmark du skal studere i, hvis du ønsker et højt fagligt udbytte på din uddannelse.

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til valg af kommende studieby.  

Undersøgelsen viser, at et godt fagligt miljø er det vigtigste parameter for respondenterne, når de skal vælge deres kommende studieby. Vi har derfor kigget nærmere på, hvilke studiebyer, der har det bedste faglige omdømme. Dette er målt ud fra fagligt miljø, undervisernes engagement og fagligt udbytte.

Vi har herunder rangeret dem, så du får et overkommeligt indblik i, hvor du kan studere, hvis dette parameter har betydning for dit valg af studieby. 


Studiebyerne rangeret efter faglighed:

🎓 Lyngby

🎓 Tønder

🎓 Viborg

🎓 Fredericia

🎓 Kalundborg

🎓 Sønderborg

🎓 Bornholm

🎓 Aarhus

🎓 Herning

🎓 Esbjerg

Lyngby sikrer sig førstepladsen 

For andet år i træk sikrer Lyngby sig førstepladsen i parameteret ‘Faglighed’. Lyngby, som er en nordlig bydel i Storkøbenhavn, huser kendte uddannelsesinstitutioner som Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Cphbusiness Lyngby og TEC Lyngby.  

I Lyngby har du derfor gode mulighed for at tage den uddannelse, der passer til dig. Uanset om det er en videregående uddannelse i form af en professionsbacheloruddannelse eller på universitetet, eller om du hælder mere til en erhvervsuddannelse.

Som nævnt indledende måles parameteret ‘Faglighed’ samlet ud fra:

  • Fagligt miljø
  • Underviserens engagement
  • Udbytte

På alle tre scorer Lyngby pæne point. Det er dog værd at nævne, at der generelt er tæt løb mellem byerne på dette parameter. Den gennemsnitlige bedømmelse for parameteret ‘Faglighed’ er 4.01. Lyngbys gennemsnitlige bedømmelse er 4.20, hvilket altså igen i år sikrer byen en samlet førsteplads i dette parameter.


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer