Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

årets studieby - faglighed

Her finder du det højeste faglige niveau

Betyder faglighed og skolens omdømme meget for dit valg af studieby? Er det vigtigt for dig, at du er sikret høj kvalitet i undervisningen og et stærkt socialt fællesskab på dit studie? Her kan du se, hvilken studieby i Danmark du skal studere i, hvis du ønsker et højt fagligt udbytte på din uddannelse.

På studentum.dk har vi foretaget en landsdækkende undersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af respondenterne vægter skolens omdømme højt, når de skal vælge deres kommende studieby. Vi har derfor kigget nærmere på, hvilke studiebyer der har det bedste faglige omdømme udfra kvalitet samt fagligt- og socialt miljø og rangeret dem, så det er lidt nemmere for dig at vælge, hvor du gerne vil studere.

Studiebyerne rangeret efter skolernes omdømme:

1. Lyngby

2. Aarhus

3. Sønderborg

4. Holstebro

5. Viborg

6. Odense

7. Aalborg

8. Esbjerg

9. København

10. NæstvedLyngby: DTU sikrer Lyngby 1. Pladsen

Lyngby, som er en nordlig bydel i Storkøbenhavn, huser kendte uddannelsesinstitutioner som Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Cphbusiness Lyngby og TEC Lyngby. I Lyngby har du derfor både mulighed for at tage en videregåendeuddannelse, professionsbachelor eller erhvervsuddannelse. De større uddannelsesinstitutioner i Lyngby gør, at byen sprudler af unge studerende, men det er især DTU, der sikrer Lyngby 1. pladsen. 

DTU er ét af Nordens bedste tekniske universiteter og befinder sig også i toppen, når du kigger på verdensranglisterne over bedste tekniske universiteter. De studerende evaluringer af den faglige kvalitet i undervisningen bekræfter, at DTU er et teknisk eliteuniversitet med en international rækkevidde og høj standard. Derudover er DTU også helt unikt, når det gælder det sociale miljø og fællesskab med studerendes mulighed for at bo på Campus og udnytte det brede udvalg af fritidstilbud - lige fra legendariske fester og fredagsøl til svæveflyvning og et veludstyret fitnesscenter på universitetet. 


Aarhus: I top 100 på verdensranglisten over bedste universiteter

I Aarhus finder du blandt andet skolerne Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Arkitektskolen Aarhus, Erhvervsakademi Aarhus, VIA University College, Aarhus Tech, SOSU Østjylland, Jordbrugets Uddannelsescenter Århus og Det Jyske Musikkonservatorium. Ved at vælge Aarhus som din studieby er dine uddannelsesmuligheder derfor mange - og fælles for alle uddannelsesinstitutioner er, at de scorer højt på kvalitet, faglighed og socialt miljø! 

Det bredeste udvalg af uddannelser finder du på Aarhus Universitet (AU), der ligger i top 100 på diverse ranglister over verdens 17.000 universiteter. Udover at levere undervisning på et højt fagligt niveau, er Aarhus Universitet også kendt for sin forskning, der strækker sig lokalt, nationalt og globalt - og så har to forskere for AU tilmed modtaget en Nobelpris. Selvom der er stort fokus på fagligheden på AU, så er vigtigheden af et stærkt socialt fællesskab langt fra glemt. AU er særligt kendt for dens sociale arrangementer som Kapsejlads og Danmarks Største Fredagsbar.

Derudover er Aarhus også en af de få byer i Danmark, hvor du kan uddanne dig til arkitekt og journalist. Arkitektskolen Aarhus er en skandinavisk eliteinstitution for arkitektudvikling, hvor du kan være med til at påvirke verden ved at skabe bæredygtige rammer for verdensbefolkningen. Hvis du drømmer om at blive journalist, så står DMJX for en praksisnær journalistuddannelse i modsætning til SDU's og RUC's journalistuddannelser, som er mere akademiske. DMJX er anerkendt over hele landet, fordi du i høj grad får mulighed for at teste og afprøve dine journalistiske skills! 

Læs mere om Aarhus her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere