Vis studentum.dk som: Mobile

Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud her


Gør en forskel - Lav frivilligt arbejde i udlandet

Indblik i andre kulturer og en oplagt mulighed for at blive bedre til et sprog er bare nogle af gevinsterne ved frivilligt arbejde i udlandet. Rejs ud i verden og gør en forskel. Du får chancen for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Kun fantasien og dine interesser sætter grænser.

Som en en ekstra bonus møder du undervejs en masse udfordringer, der giver dig både erfaringer og kompetencer på CV'et, som gør en forskel for din fremtid. Både i erhvervslivet og i din studietid.

Der er en bred vifte af organisationer, der sender unge af sted på ophold med frivilligt arbejde i udlandet. Ved de fleste betaler du for dit ophold. Prisen varierer fra få tusind til over 40.000 for de længste ophold.

Er du mellem 17 og 30 år, har du mulighed for at rejse ud som EVS-volontør via Erasmus+ programmet ganske gratis. Du får også et til tilskud til dine rejseudgifter, som organisationen søger for dig.

Sådan kommer du ud som EVS volontør

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Kunne du tænke dig at komme ud at rejse, få oplevelser og samtidig gøre en forskel? Så er frivilligt arbejde i udlandet oplagt. Der er dog en række elementer du skal have afklaret – først og fremmest hvad kunne du tænke dig at arbejde med og hvor i verden vil du gerne hen? Her er 5 bud på frivilligt arbejde i udlandet, hvor du kan gøre en forskel.

#1: Frivilligt arbejde i udlandet med dyr

Er du interesseret i dyr og/eller kunne du tænke dig at skabe en karriere hvor du arbejder med dyr? Der er en lang række udlandsophold, hvor opholdet er bygget op omkring arbejdet med dyr. Du kan blandt komme til at:

  • Beskytte babykrokodiller i Mexico
  • Arbejde som dyrlæge i Ghana
  • Beskytte skildpadder i Costa Rica
  • Arbejde med vilde heste i Mongoliet

Mulighederne er uendelige, og du kommer til at gøre en forskel for dyrene, samt få kompetencer, som evt. kan anvendes i et fremtidigt studie.

#2: Frivilligt arbejde med mennesker

Humanitært arbejde er for mange synonymt med frivilligt arbejde i udlandet. Det kan være indenfor mange forskellige områder. Der er ophold som er målrettet arbejde med gadebørn eller på børnehjem og skoler. Andre rejser ud for at arbejde på hospitaler eller klinikker. Der er utroligt mange forskellige typer frivilligt arbejde at kaste sig ud i. Fælles for dem alle er, at du er med til at gøre en forskel for mennesker, der lever under virkeligt dårlige vilkår.

Gør en forskel for miljøet med frivilligt arbejde i udlandet#3: Miljøprojekter og bæredygtighed i udlandet

Brænder du for miljø og klima, findes der også mulighed for det med frivilligt arbejde i udlandet. Det kan for eksempel være arbejde med at:

  • Bevare regnskoven i Peru
  • Beskytte det maritime liv i Thailand,
  • Lære lokalbefolkningen i Indien om bæredygtig udvikling

Også inden for miljø og bæredygtighed er mulighederne mange for dig, der vil gøre en forskel og bidrage til et bedre klima såvel som en højere grad af selvforsyning og bæredygtighed i de fattigste lande i Verden. 

#4: Volontørarbejde - mere end missionsvirksomhed

Frivilligt arbejde i udlandet bliver ofte kaldt volontørarbejde. I bund og grund er der ingen forskel på frivilligt arbejde i udlandet og at arbejde som volontør. Det er dog især inden for kirkelige sammenhænge, at begrebet volontør bliver brugt. Det kan for eksempel være i forbindelse med udsendelse for en kirke eller en kirkelig organisation for at arbejde i op til et år for en kirke eller en partner i et andet land - ofte et udviklingsland.

Der er dog ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem et volontørophold og kirken – ligesom en udsendt fra en kirkelig organisation ofte arbejde med andet end missionsvirksomhed.

Få oplevelser for livet som volontør#5: Brug din uddannelse til frivilligt arbejde i udlandet

En stor del af et frivilligt arbejde i udlandet er ønsket om at få oplevelser og gøre en forskel for andre eller miljøet. Derfor er der mange der kombinerer arbejdet med et sabbatår efter gymnasiet. Har du allerede en uddannelse, kan du sagtens rejse ud alligevel.

Måske vil du udnytte dine kompetencer du har fået som lærer og undervise i Afrika, bruge din lægeuddannelse på et hospital I Nepal, bygge skoler med din tømreruddannelse, skrive for lokale blade som journalist.

Grib chancen - rejs ud i verden og gør en forskel!

Frivilligt arbejde i udlandet giver oplevelser og erfaringer, som ikke bare udvikler dig personligt, men også ser godt ud på ethvert CV. Vi håber, at du har fundet det oplagte bud på, hvor du vil gøre en forskel i listen oven for.

Senest opdateret: 29 apr 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-09-2019

7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2017

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Ryk praktikken til nye himmelstrøg - Vælg praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 02-05-2016

Studer i Spanien

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste for udlandsstudier

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv