Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud her

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Overvejer du frivilligt arbejde i udlandet? Få 5 bud lige her

Indblik i andre kulturer og en oplagt mulighed for at blive bedre til et sprog er bare nogle af gevinsterne ved frivilligt arbejde i udlandet. Rejs ud i verden og gør en forskel. Du får chancen for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Kun fantasien og dine interesser sætter grænser.

Som en en ekstra bonus møder du undervejs en masse udfordringer, der giver dig både erfaringer og kompetencer på CV'et, som gør en forskel for din fremtid. Både i erhvervslivet og i din studietid.

Der er en bred vifte af organisationer, der sender unge af sted på ophold med frivilligt arbejde i udlandet. Ved de fleste betaler du for dit ophold. Prisen varierer fra få tusind til over 40.000 for de længste ophold.

Er du mellem 17 og 30 år, har du mulighed for at rejse ud som EVS-volontør via Erasmus+ programmet ganske gratis. Du får også et til tilskud til dine rejseudgifter, som organisationen søger for dig.

Sådan kommer du ud som EVS volontør

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Kunne du tænke dig at komme ud at rejse, få oplevelser og samtidig gøre en forskel? Så er frivilligt arbejde i udlandet oplagt. Der er dog en række elementer du skal have afklaret – først og fremmest hvad kunne du tænke dig at arbejde med og hvor i verden vil du gerne hen? Her er 5 bud på frivilligt arbejde i udlandet, hvor du kan gøre en forskel.

#1: Frivilligt arbejde i udlandet med dyr

Er du interesseret i dyr og/eller kunne du tænke dig at skabe en karriere hvor du arbejder med dyr? Der er en lang række udlandsophold, hvor opholdet er bygget op omkring arbejdet med dyr. Du kan blandt komme til at:

  • Beskytte babykrokodiller i Mexico
  • Arbejde som dyrlæge i Ghana
  • Beskytte skildpadder i Costa Rica
  • Arbejde med vilde heste i Mongoliet

Mulighederne er uendelige, og du kommer til at gøre en forskel for dyrene, samt få kompetencer, som evt. kan anvendes i et fremtidigt studie.

#2: Frivilligt arbejde med mennesker

Humanitært arbejde er for mange synonymt med frivilligt arbejde i udlandet. Det kan være indenfor mange forskellige områder. Der er ophold som er målrettet arbejde med gadebørn eller på børnehjem og skoler. Andre rejser ud for at arbejde på hospitaler eller klinikker. Der er utroligt mange forskellige typer frivilligt arbejde at kaste sig ud i. Fælles for dem alle er, at du er med til at gøre en forskel for mennesker, der lever under virkeligt dårlige vilkår.

Gør en forskel for miljøet med frivilligt arbejde i udlandet#3: Miljøprojekter og bæredygtighed i udlandet

Brænder du for miljø og klima, findes der også mulighed for det med frivilligt arbejde i udlandet. Det kan for eksempel være arbejde med at:

  • Bevare regnskoven i Peru
  • Beskytte det maritime liv i Thailand,
  • Lære lokalbefolkningen i Indien om bæredygtig udvikling

Også inden for miljø og bæredygtighed er mulighederne mange for dig, der vil gøre en forskel og bidrage til et bedre klima såvel som en højere grad af selvforsyning og bæredygtighed i de fattigste lande i Verden. 

#4: Volontørarbejde - mere end missionsvirksomhed

Frivilligt arbejde i udlandet bliver ofte kaldt volontørarbejde. I bund og grund er der ingen forskel på frivilligt arbejde i udlandet og at arbejde som volontør. Det er dog især inden for kirkelige sammenhænge, at begrebet volontør bliver brugt. Det kan for eksempel være i forbindelse med udsendelse for en kirke eller en kirkelig organisation for at arbejde i op til et år for en kirke eller en partner i et andet land - ofte et udviklingsland.

Der er dog ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem et volontørophold og kirken – ligesom en udsendt fra en kirkelig organisation ofte arbejde med andet end missionsvirksomhed.

Få oplevelser for livet som volontør#5: Brug din uddannelse til frivilligt arbejde i udlandet

En stor del af et frivilligt arbejde i udlandet er ønsket om at få oplevelser og gøre en forskel for andre eller miljøet. Derfor er der mange der kombinerer arbejdet med et sabbatår efter gymnasiet. Har du allerede en uddannelse, kan du sagtens rejse ud alligevel.

Måske vil du udnytte dine kompetencer du har fået som lærer og undervise i Afrika, bruge din lægeuddannelse på et hospital I Nepal, bygge skoler med din tømreruddannelse, skrive for lokale blade som journalist.

Grib chancen - rejs ud i verden og gør en forskel!

Frivilligt arbejde i udlandet giver oplevelser og erfaringer, som ikke bare udvikler dig personligt, men også ser godt ud på ethvert CV. Vi håber, at du har fundet det oplagte bud på, hvor du vil gøre en forskel i listen oven for.


Annoncer

Du er måske også interesseret i: