Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

vietnam

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studere i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder. Med et studieophold i Vietnam vil du ikke kun få smukke oplevelser med i bagagen, men også et indblik i Vietnams unikke kultur.

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Vietnam. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Vietnam i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Vietnam her!


Sprog

Vietnamesisk

 Hovedstad

Hanoi

Valuta

VND (₫) 

 Befolkning

95.540.000


Vietnams uddannelsessystem 

Det vietnamesiske skolesystem skiller sig meget ud fra det danske, da de går meget få timer i skole, og solesystemet er opdelt i flere niveauer. Førte niveau er grundskolen, som består af 5 års skolegang, og herefter mellemtrinet der består af 3 års skolegang. Efter at have gennemført dette kan man efterfølgende gå på gymnasiet og derefter universitetet. 

Universitetet som er mest kendt i Vietnam hedder RMIT Vietnam, og er en underafdeling af det australske universitet RMIT. På dette universitet kan du både søge ind som udvekslingsstuderende, eller du kan ansøge om en hel videregående uddannelse. 

Universitetet tilbyder rigtig mange forskellige uddannelser, og du kan læse nogle af følgende ting: 

  • Architecture
  • Business Administration
  • Digital Marketing
  • Digital Media
  • Economics & Finance
  • Electrical & Electronics Engineering
  • International Business
  • Professional Communication
  • Software Engineering
  • Tourism & Hospitality Management

 Dette er blot få af deres mange videregående uddannelser på universitetet, og hvis du som udvekslingsstuderende blot skal læse et par enkelte fag på universitetet, er der mulighed for at finde de tilgængelige fag inden på universitetets hjemmeside.

Videregående uddannelse i Vietnam og adgangskrav dertil

Kan du simpelthen ikke få nok af Vietnam, og drømmer du om at læse hele din videregående uddannelse i det uforglemmelige land? Så er der gode muligheder for dette, da du sagtens kan ansøge om optagelse på både en hel bachelor-grad eller en hel kandidat-grad. Der vil dog være en række forskellige adgangskrav, som skal indfries for, at du kan søge om optagelse på specifikke uddannelser. Disse specifikke adgangskrav afhænger af, hvilke uddannelser du går og drømmer om, og varierer meget - alt afhængigt af, hvilken uddannelse du vælger. 

Kan jeg få min SU med til Vietnam

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet

  


Godt at vide!

Skal jeg søge om visum? 

Hvis du opholder dig i Vietnam i mere end 15 dage af gangen, så skal du søge om visum. Visum skal søges ved den vietnamesiske ambassade, og for at blive godkendt til et visum i Vietnam, skal dit pas være gyldigt i 90 dage fra indrejsedatoen.  

Bolig i Vietnam

Når du studerer på RMIT Vietnam, vil der være gode muligheder for at leje en af skolens studieboliger, som er forbundet med universitets campus. Her er studieboligerne meget forskellige fra hinanden, da nogle af boligerne kun er til enkelt personer, men der findes også deleboliger, hvor man kan bo op til 5 personer. Grundet de meget varierende størrelser på studieboligerne er prisen også meget varierende, og her kan man kontakte universitet for oplysninger om priser. 

Ønsker du at bo uden for skolens område inde i byen, tilbyder skolen også her hjælp til at finde en god centralt placeret lejlighed, hvor huslejen typisk vil være mellem 2100-3900 kroner. 

Hvor langt rækker pengene i Vietnam? 

Penge rækker rigtig langt i Vietnam, da både madvarer i supermarkeder, restaurantbesøg og transportmuligheder er meget billige. I Vietnam kan du eksempelvis få suppe eller sandwich til 5 kroner, og øl til 3 kroner. Restaurantbesøg på en vietnamesisk restaurant vil koste mellem 20-50 kroner, og på en international restaurant vil det koste mellem 50-80 kroner. Din SU vil derfor løbe langt på literen, hvis du vælger at studere i Vietnam. 

Sikkerhed i Vietnam

Den generelle risiko for kriminalitet i Vietnam er relativt lav, men det forekommer dog stadig, og sker som oftest i storbyerne. Det forekommer typisk i offentlig transport og på gader, hvor forbikørende motorcykler stjæler de passerendes tasker eller mobiltelefoner. Det anbefales derfor, at man er opmærksom på, hvornår man har sin mobil fremme i offentligheden, og ligeledes at man ikke færdes på øde steder alene. 

Trafikken i Vietnam

Det anbefales altid, at man opholder sig forsigtigt i trafikken, og Vietnam er her særligt ikke en undtagelse. Vietnams trafik i storbyerne kan forekomme at være hektisk og kaotisk, hvor mange af de omkringkørende biler og veje er i dårlig stand. Et meget almindeligt transportmiddel i Vietnam er motorcyklen, og hvis man selv benytter en motorcykel til at komme til undervisning, skal man være ekstra opmærksom på trafikken, da det som oftest er motorcyklisterne, som er involveret i trafikuheldene. 


Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 08 sep 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2020

Bedste universiteter i Spanien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Spanien? Vi har samlet top 10 universiteter i Spanien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Spanien der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 15-09-2020

Bedste universiteter i Norge 2020

Hvilket er Norges bedste universitet? Overvejer du at studere på universitet i Norge? Vi har samlet en oversigt over de 5 bedste universiteter i Norge. 

Læs mere