Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! I Holland finder du både idylliske småbyer, imponerende nationalparker og verdensberømt kunst. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Holland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Holland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Holland her


Sprog

Nederlandsk

 Hovedstad

Amsterdam

Valuta

Euro

 Befolkning

17.424.000


Hollands uddannelsessystem

Der er gode muligheder for at tage en videregående uddannelse i Holland. I Holland vil du nemlig både have muligheden for at tage en universitetsuddannelse eller en erhvervsuddannelse. Studiemiljøet i Holland minder meget om det danske studiemiljø, hvor der som oftest forekommer dialog mellem den studerende og underviseren. Vælger man at tage sin uddannelse i Holland, bør man dog være opmærksom på, at mange af deres uddannelser udbydes på nederlandsk, men der er dog også oprettet engelsksprogede uddannelser. 

Uddannelsesniveauet blandt den hollandske befolkning ligger højt, og en tredjedel af befolkningen er igang med en form for uddannelse, hvor 1 ud af 3 gennemfører en universitetsuddannelse. 

På hollandske uddannelsesinstitutioner kan du tage følgende typer af uddannelser: 

På hollandske uddannelsesinstitutioner kan du tage en bachelor og mastergrad, som kan være professionsorienteret, hvis du ønsker det. Her vil det være muligt at vælge mellem 7 forskellige fagområder, som er: Teknik, landbrug, økonomi, sundhed, samfundsvidenskab, læreruddannelse eller kunst. 

Inden for hver af disse fagområder vil der være god mulighed for at specialisere sig efterfølgende, og det anses som værende almindeligt, at der indgår et praktikforløb på uddannelsen, som varer fra 6-10 måneder.  

I Holland vil en: 

  • Professionsbachelor tage 4 år
  • Bachelorgrad tage 3 år
  • Mastergrad tage enten 1, 1½, 2 eller 2½ år.

Da dette vil være forskelligt alt efter, hvilken uddannelse som man søger ind på, og det er derfor en god ide at kontakte den uddannelsesinstitutionen, som man søger ind på, hvis man har spørgsmål. 

Adgangskrav

Vælger man at ansøge om en plads til en videregående uddannelse i Holland, skal man opfylde en række adgangskrav for at sikre sig en plads på uddannelsen:

For at blive optaget på en videregående uddannelse, som foregår på engelsk, skal man opfylde et særligt engelsk sprogkrav. Vælger man at studere en videregående uddannelse på nederlandsk, skal man her kunne dokumentere tilstrækkelige sprogkundskaber i nederlandsk for at blive optaget. 

En almindelig dansk gymnasial uddannelse vil som oftest være adgangsgivende til en videregående uddannelse i Holland, men på særlige studier som f.eks. medicin, tandlæge og dyrlæge vil der være reserveret et antal pladser til udenlandske studerende. I tilfælde af, at der er flere ansøgere end der er pladser, vil pladserne fordeles ved en lodtrækning af de ansøgere som opfylder adgangskravene. 


Godt at vide!

Ophold i Holland

Det er muligt at opholde sig i Holland i længere tid uden opholdstilladelse, men opholder man sig i Holland i mere end 4 måneder ad gangen, skal man lade sig registrere hos den bopælskommune, som man ønsker at bo i. Her vil man tildeles et BSN nummer (Borgerservicenummer), som kan sammenlignes med det danske CPR-nummer. 

Hvor langt rækker pengene i Holland?

Priserne på et måltid ude på en restaurant i Holland er meget lig de danske priser herhjemme, men det er dog muligt at finde gode restauranter, som tilbyder en tre-retters menu til under 200 kroner. Er du på farten en dag, og har travlt, er der gode muligheder for billig Take-away mad, hvor priserne her vil være længder billigere end, hvad vi kender fra det danske take-away mad. 

Hvor kan jeg bo i Holland? 

Der er mange muligheder for at bosætte sig gode steder i Holland, men det kan dog være vanskeligt at finde en passende studiebolig i Holland. Det er derfor en god ide at være på forkant med boligsøgningen til Holland, et par måneder inden du tager afsted. Boligpriserne i Holland er meget lig de danske boligpriser for studerende, og dette gælder både for kollegieværelser samt leje af et værelse i et bofælleskab. 

Hvad koster det at studere i Holland?

Er du allerede nu igang med en videregående uddannelse i Danmark, og ønsker at tage på udveksling til Holland, vil du undgå at betale studieafgifter for dit ophold ved at søge igennem din nuværende uddannelsesinstitution. Herudover vil du have mulighed for at søge om særlige legater, hvis din skole er berettiget til det. 

Vælger du at læse hele din videregående uddannelse i Holland, vil det koste et årligt beløb på cirka 14.920 kroner.

Kan jeg få min SU med til Holland? 

Er du allerede indskrevet på en dansk videregående uddannelse, har du mulighed for at ansøge om at få din SU med til dit udlandskeophold et semester eller flere. Du har dog også muligheden for at søge om at få hele din SU med til udlandet. 

Læs mere om SU i udlandet!

Læs om livet på udveksling!

Senest opdateret: 25 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 17-09-2020

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Sydkorea - Alt du skal vide

Sydkorea er kendt for at have et af verdens bedste uddannelsessystemer, derfor vil du helt sikker lære en masse, hvis du vælger at tage til Sydkorea og studere! Her bliver lærer behandlet med høj respekt, og uddannelserne tages ekstremt seriøst. Når du ikke sidder med hovedet begravet i studiebøgerne, vil du have mulighed for at udforske det fantastiske land som Sydkorea er.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Peru - Alt du skal vide

Peru er et fantastisk land, der byder på meget forskelligt. I Peru kan du surfte, vandre, spise dig mæt i eksotisk mad og meget mere. Folkefærdet er kendt for at være velkomne og hjælpsomme. Som studerende vil du opleve et højt niveau, og engagerede medstuderende. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Chile: Alt du skal vide

Chile er ikke kun et fremragende sted at lære spansk. Det er også et land med en rig kultur, hjemsted for litteratur nobelpris-vindende forfattere og et land med veludviklede anerkendte uddannelser. Det er placeret centralt i smuk natur, og med mange forskellige landskaber. Samtidig anses Chile for værende det mest sikre land i Sydamerika, og består af at venligt folkefærd der vil tage godt i mod dig som international studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Bedste universiteter i Danmark 2020

Hvad er det bedste universitet i Danmark? Det danske uddannelsessystem er kendt for at være i topklasse fagligt, men hvilket universitet i Danmark kan slå sig på at være bedst?

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-09-2020

Bedste universiteter i England

England er, som destination, det absolutte førstevalg for tusindvis af internationale studerende. Det skyldes ganske enkelt, at nogle af verdens bedste og mest prestigefyldte universiteter findes i Storbritannien. Se listen her. 

Læs mere