Bedste universiteter i Sverige 2021

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. 

Stockholm er selvfølgelig en oplagt destination, da byen både har en rækkke uddannelsesinstitutioner og et godt storby- og kulturmiljø. Lund og Gøteborg er ligeledes gode studiebyer, mens Karolinska Instituttet udmærker sig på listen som en internationalt anerkendt destination for læger og medicinske forskere. 

Muligheder for et studie er mange i vores broderland, og du skal tage til Sverige, hvis du ønsker at studere i et land med en stolt uddannelsestradition, historie, smuk natur og uendeligt mange kanelbullar. 

Se listen over de bedste universiteter i Sverige her: 

Sveriges bedste universiteter

1. Karolinska Institutet

2. Sveriges Landbrugsuniversitet

3. Lunds Universitet

4. Kungliga Tekniska Högskolan

5. Uppsalas Universitet

6. Chalmers Tekniska Högskola

7. Stockholms Universitet

8. Göteborgs Universitet

9. Umeås Universitet

10. Linköpings Universitet

Kilde: QS Top Universities

Som dansk statsborger kan du søge ind på et svensk universitet på lige vilkår med en svensk statsborger. Uddannelsen er gratis ligesom den er det i Danmark, og i de fleste tilfælde kan du sagten medbringe din SU.

Studielivet adskiller sig dog lidt fra det vi kender herhjemme. På den anden side af sundet er opbygningen af uddannelsen anderledes, og du vil måske opleve, at du har lidt friere rammer som studerende. Du kan studere på to forskellige måder i Sverige:

Program

Du kan følge et program, der minder om de danske bachelor- eller kandidatuddannelser. Her følger du et fast tilrettelagt program med et stamhold og din medbestemmelse over indhold og fag er dermed på et minimum.

Højskole

Hvis medbestemmelse er vigtig for dig kan du vælge at læse på den anden måde. Hvis du vælger denne model, så kan  du selv tilrettelægge dit studie ud fra diverse studier. Det er altså en rigtig god måde at få en alsidig og unik profil på. 

Se alle uddannelser i Sverige her

Er du i tvivl om Sverige er det rette studieland for dig? Vi har lavet en guide om alt du skal vide, hvis du gerne vil studere i Sverige. Find hoved og hale i det svenske uddannelsessystem, skoleår, bolig og meget mere her. 

Om listen 

Ovenstående liste tager udgangspunkt i rapporten fra World University Ranking. Denne kigger nærmere på 2000 universiteter verden over og analyserer dermed én million datapunkter fra 93 lande. Rapporten kan findes hos QS Top Universities. 


Annoncer