Vis studentum.dk som: Mobile

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten


Overvejer du praktik i Berlin? Bliv inspireret af Stinnes oplevelser med praktik hos Shopalike

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre attage i praktik i Berlin eller tage et studieophold i byen. Siden september har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her står hun sammen med en Country Manager og en Quality Manager for den daglige drift og udvikling af shoppingportalen, der ejes af Visual-Meta og er den danske udgave af www.ladenzeile.de.

Her kan du læse om Stinnes erfaringer. Du får også tre gode råd til dig, der Stinne fortæller om sit praktikophold i Berlinovervejer at tage en del af din uddannelse i Berlin eller tage et praktikophold i Tyskland:

  • Start med at søge bolig i god tid og skriv gerne på tysk hvis muligt. Du kan ofte finde noget hurtigere og billigere, hvis du kigger uden for Mitte og resten af centrum.
  • Brug tid på at sætte dig ind i Berlins historie og kultur og tag fx ned en weekend eller mere for at se på lejligheder og fornemme stemningen i byen.
  • Inden du kan få en adresse og en bankkonto i Berlin, skal du meldes ind i det Bürgeramt, du hører under. Ventetiden kan vare flere timer, så book gerne en tid (”termin”) i forvejen.

Hvordan fandt du din praktikplads i Berlin?

- Jeg søgte bl.a. på ”Praktikum Dänisch Berlin” på Google og fik rigtigt mange resultater. Der er nemlig mange internationale start-up virksomheder særligt inden for online marketing i Berlin. Flere af dem søger ofte praktikanter med dansk som modersmål og som også kan engelsk samt tysk. Jeg fandt opslaget fra Shopalike på StepStone, søgte det og fik det.

Hun flyttede til Berlin i august sammen med sin tyske kæreste, som hun mødte under et ophold i Trier, som et led i hendes bacheloruddannelse i Tysk og Erhvervskommunikation. De flyttede ind i en 2-værelses lejlighed centralt i Friedrichshain-Mitte. Lejligheden fik de efter fire måneders søgen, da et af deres opslag gav pote. De fik tilbudt en lejlighed som fremleje i otte måneder.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

- Shopalike er stadig en ny shoppingportal, og vi er et lille team, hvor jeg er den, der arbejder mest med kommunikation og branding af portalen. Derfor bruger jeg meget tid hver dag på at udbrede kendskabet til vores side. Jeg arbejder også med branding, content/quality management, PR og meget mere, så der er hele tiden noget nyt og spændende at tage sig til.

Snapshots fra hverdagen på kontoret i Berlin

Som Online Marketing Intern arbejder Stinne fuld tid. Det har været en stor omvæltning fra livet som studerende i Aarhus:

- Vi har flextid, så vi møder mellem kl. 7 og 10 og bliver i ni timer. I starten var det nogle lange dage, og jeg var på hele tiden. Det var en stor omvæltning fra livet som studerende, hvor man ofte kun har 2 eller 3 forelæsninger om dagen, men flextiden betyder rigtigt meget. Hvis man lige har brug for en times mere søvn, kan man møde kl. 10 først, det nyder jeg virkelig. Når jeg taler med mine venner fra studiet, der har været eller er i praktik i Danmark, kan jeg også se, at man arbejder mere her i Berlin.

Hvad er det bedste ved at være i praktik ved Shopalike?

- Det er klart det internationale miljø, der trækker. Vi er 120 medarbejdere fra 15 forskellige lande, der næsten alle er under 30 år. Kombinationen af international erhvervserfaring og kompetencer inden for online marketing åbner også mange døre. Det var derfor ikke noget svært valg at udskyde mit speciale for at få muligheden for at være i praktik i et halvt år.

Den sidste måned af praktikopholdet i Berlin skal Stinne lave observationer og interviews, som hun skal samle i en rapport til studiet. Bagefter er planen at blive i Berlin og finde en virksomhed, hvor hun kan arbejde 10 – 15 om ugen og samtidig skrive sit speciale for dem:

- Det er en meget udbredt ordning og en fantastisk mulighed, som der er her i Tyskland.

Kan du anbefale Berlin til andre, der vil studere eller i praktik i udlandet?Få 3 gode råd til din praktik i Berlin

- Berlin er bestemt et besøg værd. Her er utroligt meget kultur, historie og mangfoldighed. Tolerancen er højere, end i Danmark, så der er plads til alle, og du når meget længere for dine penge. Særligt maden er billigere, men det, der virkelig gør en forskel er, at Berlin giver dig mulighed for at komme ud og opleve en masse. Mange steder koster en øl kun en euro, og det er jo et plus når du er studerende. Samtidig er det oftest gratis eller billigere at komme ind mange steder end i Danmark.

Studerer du selv virksomhedskommunikation eller en anden relevant uddannelse, og lyder et praktikophold i Berlin som noget for dig? Visual-Meta søger løbende praktikanter inden for bl.a. online marketing, webjournalistik og forretningsudvikling.

Tak til Stinne Maria Christiansen (26 år), der har fortalt om sine erfaringer fra sit praktikophold som Online Marketing Intern ved www.shopalike.dk i Berlin. Opholdet er en del af hendes kandidatuddannelse i virksomhedskommunikation ved Aarhus Universitet.

Tilbage til udlandsguiden

Senest opdateret: 13 jan 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste for udlandsstudier

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2017

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv