Vis studentum.dk som: Mobile
Holbæk som studieby

Holbæk som studieby

Står du overfor et valg om hvor og hvad du skal studere? Går du med tanker om at studere i en af Danmarks mindre studiebyer? Så kan vi anbefale dig at vende blikket mod Holbæk! Holbæk ligger i Nordvestsjælland med cirka 60 km til København. Byen er præget af kulturliv med både museer, biograf og teater. Derudover byder byen på en hyggelig gågade med indkøbsmuligheder, caféer og butikker, der kan skabe hyggelige rammer for dig som studerende. Læs med i denne artikel, hvis du ønsker at blive klogere på, hvad du kan forvente af Holbæk som studerende!

Men hvad er der så at se i Holbæk? Hvad kan man opleve? Og hvad sker der egentlig i Holbæk? Alt dette og mere til, vil vi give dig svar på i denne artikel om Holbæk som studieby. 

Selvom Holbæk er en mindre studieby, er der stadig masser af liv og aktiviteter i byen, der gør det spændende at bo og studere i Holbæk. Læs videre, eller klik på en af overskrifterne herunder, for at læse om forskellige parametre af Holbæk som studieby, som du måske er nysgerrig på.  

5 grunde til at studere i Holbæk

Hvad kan jeg studere i Holbæk?

Studiemiljø

Bolig i Holbæk

Byliv i Holbæk

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Holbæk

Golf, sportsby og udendørs leg i Holbæk

5. gode grunde til at studere i Holbæk

1. Dejlig beliggenhed!

Med en beliggenhed lige ud til Isefjorden, og omgivet af både skov og marker, kan Holbæk byde på noget helt særligt! Byen har et indbyggertal på lige knap 30.000 indbyggere, og dermed er Holbæk Nordvestsjællands største by. Der er både plads til at have det sjovt med studiegruppen om fredagen, men der er også oplagte muligheder for at gå en tur og komme ned i gear om søndag. 

2. Billigere boliger

En anden god grund til, at din kommende studieby skal være Holbæk, det er de lave boligpriser.
Det kan være rigtig dejligt at studere i en storby, men det kan også hurtigt blive en dyr fornøjelse. Ser vi på markedet for lejeboliger i Holbæk, står vi med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 100 kr./kvm, hvilket jo er noget lavere end de større studiebyer som for eksempel København eller Aarhus. 

Skulle du gå hen og forelske dig i Holbæk, burde der også være gode forudsætninger for at finde en bolig efter endt studie. 

3. Aktivt sport og fritidsliv 

I Holbæk kan du nemt finde på noget at lave.

Det meste er inden for rækkevidde, og du kan nemt forbedre din crawl i Holbæk Sportsby, nyde stilheden på vandet med Holbæk Roklub eller øv dit bunkerslag i Holbæk Goldklub. Uanset om du er til fodbold, håndbold, svømning, golf eller andet, så er der gode muligheder for at blive en del af et aktivt fællesskab i Holbæk.

4. Oplevelser lige ude foran hoveddøren

Du behøver ikke tage langt for at få en på opleveren i Holbæk. Byen har stort set alt inden for rækkevidde, og du kan nemt tage en tur i biografen, tage en osetur i bymidten, tage på museum eller tage ud og udforske nattelivet. Mulighederne er mange i Holbæk!

5. Kultur og natur

Er du typen der elsker naturen og friluftslivet? Måske er du typen der elsker kultur, og elsker at tage på museum? I så fald er Holbæk lige noget for dig!

Med Isefjorden, skov og marker tæt på, er der rigeligt at suge til sig. Besøg Kalvemosen, gå en tur i Munkhomskoven, Oplev Bredetved Skydeterræn på en 2,5 km lang vandrerute, med meget forskelligartet natur på din vej, eller nyd Strandmølleengen, og pluk en buket blomster hjem til, hvis årstiden tillader det.

Du kan også tage en tur over til Orø, med færgen fra Holbæk Havn. På Orø kan du blandt andet vandre på trampestierne langs strand og mark, cykle en tur, suge den smukke natur til dig eller snup en dukkert ved øens strand.

Hvad kan jeg studere i Holbæk?

I Holbæk er der flere forskellige uddannelsesmuligheder, på flere forskellige uddannelsessteder. Herunder kan du se nogle af de forskellige muligheder:

 • Administrationsøkonom
 • Finansønokom
 • Sygeplejerske
 • Pædagogisk assistent - PAU 
 • Social- og sundhedsassistent
 • Social- og sundhedshjælper 
 • Serviceassistent

Derudover byder Holbæk også på en lang række erhvervsuddannelser, som for eksempel murer, tømrer, smed og elektriker. 

Mulighederne er mange i Holbæk, og en række af uddannelserne er nye i byen. Der er et stort fokus på at udvikle og forbedre udbuddet af uddannelser i Holbæk, og flere tiltag og initiativer har til formål at gøre Holbæk til en attraktiv uddannelsesby. 

Studiemiljø

Det sociale er en stor prioritet for mange unge mennesker, når de skal vælge studie såvel som studieby. Det kan vi sagtens forstå, og derfor er det også en god grund til at vælge Holbæk som kommende studieby. 

I en mindre studieby som Holbæk er der god mulighed for at komme hinanden mere ved, både på studiet og uden for studiet. De forskellige uddannelsesinstitutioner i byen arbejder mod et levende og inspirerende studiemiljø, og har alle hver især en række aktiviteter og tilbud til deres studerende. 

Byen tilbyder også en række aktiviteter, der kunne være noget for både dig og dine medstuderende. Ellers har du rig mulighed for at benytte dig af en af byens mange caféer, barer eller restauranter og hygge med studievennerne efter skole. 

Bolig i Holbæk

Som studerende i Holbæk er der rig mulighed for at finde en bolig. I Holbæk kan du finde lejeboliger fra helt ned til 2.500 kroner og opefter. Derudover er der gang i byggeriet i byen, og du kan derfor finde både ungdomsboliger, værelser såvel som almene lejeboliger i Holbæk, der rent faktisk er til at betale. 

Som studerende har man oftest ikke det største rådighedsbeløb, og det er vigtigt at have plads til både at betale for diverse studiebøger eller gå ud og drikke en øl med sine medstuderende, når man har betalt sin husleje. Dét er der plads til, hvis du vælger en studieby som Holbæk.

Fire ud af de ni almene boligorganisationer i Holbæk tilbyder nemlig ungdomsboliger, som er mindre boliger, der er særligt rettet mod dig som ung under uddannelse. 

Holbæk er - som nævnt - en by under udvikling, og hvor der er godt gang i byggeriet. Du bør derfor have optimale muligheder, for at finde en bolig. 

Byliv i Holbæk

Vælger du at studere i Holbæk, er der rig muligheder for at være social og opleve byens hyggelige by- og handelsliv. Der er masser af muligheder for både indkøb, shopping, café- og restaurantbesøg såvel som barer og diskoteker. 

Du kan nemt handle ind til ugen, købe mogenbrød i weekenden eller købe snolder fredag aften. I byen er der også et stort udvalg af caféer og restauranter, uanset om du er til brunch søndag formiddag, burger og fritter, pizza, sushi, tapas eller hvis du hungrer efter en gastronomisk oplevelse - der er lidt for enhver smag i Holbæk.

Med sine mange barer og diskoteker, er der rig mulighed for at udforske nattelivet i byen med dine medstuderende, eller bare fejre at I har afleveret endnu en opgave. 

Bymidten Ahlgade i Holbæk giver dig desuden gode muligheder for at sidde og få en kop kaffe, ose, shoppe og skabe gode minder med dine studiekammerater. To gange om året afholdes der aftensalg, hvor gaden forvandles til en lokal fest med god musik, oplevelser, aktiviteter og tilbud. 

Holbæk danner gode rammer for en god studietid!

Karriere og studiejob

Som studerende i Holbæk er der rig mulighed for at finde et studiejob. Med sit pulserende erhvervsliv, er der helt sikkert en virksomhed, der har brug for lige netop din hjælp og dine kompetencer. Du kan selvfølgelig være heldig og finde et relevant studiejob, men der er også masser af forretninger, restauranter, caféer, barer og dagligvarebutikker at søge studiejob hos, og få lidt erhvervserfaring og en lille ekstra indkomst ved siden af din SU. 

Får du lyst til at bosætte dig i Holbæk efter endt studie, er der også gode muligheder for at gøre karriere i byen. Holbæk er en form for knudepunkt, og med trafikforbindelser til både Odsherred, København og Roskilde via både motorvej og jernbane, er det også nemt at finde beskæftigelse uden for kommunen. 

Hvad kan man lave i Holbæk?

Som studerende i Holbæk har du unikke muligheder for at opleve noget, når du har fri fra dit studie. Gå en tur på havnen eller langs fjorden eller Munkholmskoven, og sug den smukke natur til dig. Byen byder også på en masse kultur, natteliv, arrangementer og meget mere - der er altså lidt for enhver smag i byen.

Ta’ en tur i biografen, gå til koncert, tag på museum eller besøg “den gamle by” i Oplevelsescenter Nyvang. Er det tid til hygge med studievennerne, finder du nemt muligheder for brunch, frokost eller en god kop kaffe, såvel som muligheder for gode fadøl, bowling, 

Skal det være endnu vildere har Holbæk en dejlig central beliggenhed, og det er derfor ikke svært at komme videre til andre aktiviteter. I nærheden finder du for eksempel Holbæk Go-Kart Land, hvor din indre adrenalin junkie kan bliver mættet. Besøg Odsherred Eventpark, hvor du kan give den gas med paintball, fodboldgolf og lignende aktiviteter. 

Har du mod på at køre lidt længere, er klatreparken Go High ved Kragerup Gods klart et besøg værd. Skal der mere ro på, finder du i nærheden af Holbæk også Danmarks største stjerneobservatorium, hvor du kan finde en række helt særlige oplevelser. 

Der er altså masser at se og opleve i Holbæk, og man skal ikke være bange for at kede sig.

Golf, sportsby og udendørs leg i Holbæk

I Holbæk findes der mange tilbud inden for sport og fritid, såvel som foreninger og klubber. Holbæk kan blandt andet byde på:

 • Holbæk Golfklub
 • Holbæk Sejlklub
 • Holbæk Dykkerklub
 • Holbæk Roklub
 • Holbæk Kajak Klub

Og meget meget mere. Du finder også en masse svømmehaller, fitness centre og idrætshaller - heriblandt Holbæk Sportsby.

Holbæk slog dørene op til Holbæk Sportsby i 2019, hvor du blandt andet kan nyde svømmehal, sundhedscenter, håndboldbaner, ketchercenter, fodbold- og atletikstadion og en lang række andre faciliteter. 

Holbæk Sportsby er et af de største idrætsanlæg i Skandinavien, med sine cirka 23.000 kvadratmeter. Herlighederne er fordelt på to etager og et udendørs anlæg, der strækker sig over cirka 47 hektar. Vil du have et perspektiv, svarer det til 66 fodboldbaner, så der burde være rigeligt plads at strække sig på. 

Er du mere til løb eller gåture, byder Holbæk også på ruter i den smukke natur. Byen ligger smukt op ad Isefjorden, og tæt på både mark og skov. Med andre ord kommer du ikke til at kede dig, hvis du vælger Holbæk som studieby!

Se dine uddannelsesmuligheder i Holbæk

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere