Vis studentum.dk som: Mobile
Hillerød som studieby

Hillerød som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge? Og er du i tvivl om, hvilke byer man kan studere i? Når man skal vælge uddannelse, er det vigtigt for mange unge, hvor de skal studere. Læs med her, hvor du kan blive klogere på, hvad Hillerød som studieby har af muligheder for dig.

Hillerød er kendt som hjertet i Nordsjælland. Udover gode uddannelses- og jobmuligheder kan du finde alt inden for shopping, som du behøver og meget mere! Du kan tage med familien eller hele studiegruppen på café med udsigt til det famøse Frederiksborg slot, eller gå til en sport af interesse i fritiden.

Men hvad kan man lave i Hillerød? Og hvordan er studiemiljøet og bylivet i Hillerød? Det kan være noget af det, du undrer dig over, når du skal vælge studieby. Læs med her, og bliv inspireret og klogere på, hvad Hillerød som studieby kan!

5 grunde til at studere i Hillerød

Hvad kan jeg studere i Hillerød

Studiemiljø

Bolig i Hillerød

Byliv i Hillerød

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Hillerød?

Hillerød - en idrætsby

5 grunde til at studere i Hillerød

1. Nordsjællands hovedstad og knudepunkt 

Hillerød er en af Danmarks større byer og ligger i Nordsjælland. Hillerød har forbindelser til næsten hele Nordsjælland, og er kendt for at være Nordsjællands hovedstad. Hillerød er byen, som andre fra de omkring liggende byer kommer til forat shoppe og nyde byens fantastiske natur og byliv.

2. Kongelig historie og kultur

Hillerød er også kendt som Frederiksborg, fordi byen blev grundlagt af Kong Frederik 2., og han begyndte byggeriet af Frederiksborg slot. Byen er derfor kendt for sit fine slot, og slotsparken og skoven, som ligger tæt op ad slottet. Hillerød er derfor en charmerende by at bo og studere i, som trods gammel historik og kultur rummer masser af moderne byliv.

3. Praktik og karrieremuligheder

På uddannelsesstederne i Hillerød er der ofte mulighed for at komme i praktik under uddannelsesforløbet. Dette er der mange unge studerende, som udnytter til at få kontakter i erhvervslivet. På denne måde har man en stor chance for at få et relevant job under eller efter sin uddannelse. Der er også massere af ledige jobs i Hillerød, både deltidsjobb, studiejobs og fuldtidsstillinger. Du kan altså med ro i maven studere og arbejde i Hillerød!

4. Natur og kultur oplevelser

I hillerød og omkring findes helt fantastisk natur. Gribskov er en af Danmarks største skove, hvor du kan cykle ud, eller gå en tur med hunden. Der findes også masser af kultur oplevelser, såsom koncerter og foredrag, samt shows på den helt nye Royal Stage. Tag studievennerne med til koncert eller komedie show, eller tag en tur i skoven eller ved slottet ud nyd Hillerød!

5. Shopping og erhverv

Gå nogle hundrede meter ned ad gågaden i Hillerød og oplev Slotsarkaderne, hvor du finder et hav af spektakulære butikker. Du finder alt, hvad du skal bruge i store butikker eller små special butikker. I industrikvarteret finder du en masse virksomheder og erhverv. Hillerød som studieby er helt optimal for dig som studerende at få en god studietid, og hvis du har lyst, en god fremtid!

Hvad kan jeg studere i Hillerød

I Hillerød kan du finde følgende uddannelser

  • Erhvervsakademiuddannelser
  • Professions bachelor uddannelse 
  • Social- og sundhedsuddannelser
  • Kosmetologuddannelse

På erhvervsuddannelserne kan du eksempelvis blive markedsføringsøkonom, financial controller, serviceøkonom eller handelsøkonom. Hvis du interesserer dig for, at hjælpe andre mennesker og sundhed, kan du eksempelvis tage en uddannelse til sygeplejerske, SOSU assistent eller psykomotorisk terapeut på en professionsbachelor. Du kan også blive kosmetolog på Nordsjællands kosmetologskole, som er en privat uddannelse. Alt det og mange flere uddannelser har du mulighed for at tage i Hillerød!

Studiemiljø

Studiemiljøet i Hillerød er helt optimalt for både til fest og farver med vennerne, og til et hyggeligt studiemøde på en af de mange caféer eller på uddannelsesstedernes gode studiesteder.

På Københavns professionshøjskolen Campus Nordsjælland er der et hav af aktiviteter og faciliteter, som gør studietiden til en god oplevelse. Når du ikke studere, kan du eksempelvis benytte studiecaféen, biblioteket, motionsrummet eler mediecentret. Hver fredag er der fredagsbar, hvor alle de studerende kan mødes og feste eller hyggesnakke. En rigtig god måde at lære hinanden og nye mennesker at kende! Også på CphBusiness i Hillerød er du omgivet af helt nye lokaler og massere af gode læsespots, og hyggekroge.

Hillerød er en by i udvikling, og du har massere af mulighed for at smutte ned i gågaden med studievennerne og hygge jer efter skole, eller sidde og arbejde på en gruppeopgave.

Bolig i Hillerød

Overvejer du at bo i Hillerød? Og vil du gerne bo tæt på dit uddannelsessted? Så har du rigtig mange muligheder for netop dette i Hillerød.

I Hillerød kan du finde lejeboliger fra helt ned til 2.000 kr og op til omkring 15.000 kr om måneden. Men bare rolig! Grunden til flere dyre priser for lejeboliger i Hillerød er, at byen er i stor vækst og udvikling, og mange er begyndt at flytte til Hillerød. Derfor findes der massere af nybyggede lejligheder, men god udsigt og byens flotte slot, gågade og slotspark. Du har derfor god mulighed for at finde en lejebolig, som er helt ny og istandsat, eller finde en billigere studiebolig, hvor tingene stadig kan løbe rundt. De fleste lejligheder i Hillerød ligger meget tæt på uddannelsesstederne, og du kan derfor nemt cykle rundt eller tage bussen til studie. Hillerød er en by fuld af fornyelse og forandring, og du har derfor helt optimale muligheder for at finde en lejebolig i Hillerød!

Byliv i Hillerød

Hjertet af Nordsjælland Hillerød er fyldt af byliv i alle aldre og især unge mennesker. Du kan finde en restaurant eller café til enhver lejlighed eller prøve det helt nye madmarked af. Udover en masse spisesteder, hvor du kan gå på date eller sidde med studievennerne, er der også gode barer. Du kan eksempelvis tage ud og danse eller feste på Old Irish Pub eller drikke gode øl på Crane Brothers. Hillerøds byliv bærer også præg af de gode shopping muligheder, som du kan få i gågaden eller i shoppingcentret Slotsarkaderne. 

Karriere og studiejob

Ønsker du et studiejob mens du studerer? Og er det vigtigt for dig med gode karrieremuligheder efter du er færdiguddannet? Så har Hillerød også på job- og karrierefronten gode muligheder for dig. I dag er der omkring 3000 ledige job i Hillerød. Dette gælder både deltidsjobs, studiejobs og fuldtidsstillinger. Når du er færdiguddannet har du gode muligheder i nogle af Danmarks største virksomheder, som blandt andet er at finde i Hillerød. Novo Nordisk i Hillerød, er en medicinalvirksomhed, som ofte kan tilbyde jobs inden for mange forskellige slags stillinger. ATP, en af Danmarks største pensions- og administrationsselskaber ligger også i Hillerød. Derudover findes mange virksomheder, butikker og meget mere, som du kan søge jobs i, når du er færdiguddannet. Flere af uddannelser i Hillerød har praktik under uddannelsesforløbet, og der er mange studerende som derigennem får gode muligheder for at få job i samme virksomhed efter praktikforløbet.

Du har derfor helt sensationelle job- og karrieremuligheder i Hillerød - både under og efter din uddannelse!

Hvad kan man lave i Hillerød?

Hillerød er den tredje største by i Region Hovedstaden og består af omkring 33.698 indbyggere. Byen er kendt for det spektakulære slot, Frederiksborg Slot, som både lokale og turister går ture ved. Slottet er lavet til Nationalhistorisk Museum, og du kan komme ind og se, hvordan de kongelige boede førhen. Du kan også se den sensationelle slotskirke, som er kendt for sin smukke udsmykning. 

Tag eksempelvis til foredrag eller koncerter på Royal Stage, hvor du enten kan blive klogere på business, psykologi og andre interesser eller blive musikalsk opløftet. Royal Stage byder også på jagt og våben messer, og andre fashion messer, hvor du kan blive inspireret eller shoppe udsalgsvarer.

Hillerød er knudepunktet i Nordsjælland, hvor du let kan opleve resten af Nordsjælland med bus, tog eller bil fra Hillerød by. Du kan tage ud til nogle af Danmarks største søer, og sejle i kano eller kajak. Tag til nogle af nordsjællands fine strande, bade og skab fantastiske sommerminder.

Hillerød rummer masser af aktiviteter, både til hverdags formål og til fritiden og weekenden. Få nogle spændende og helt igennem succesfulde år i Hillerød, mens du studerer!

Hillerød - en idrætsby

Hillerød er en idrætsby. Du har alverden muligheder for at dyrke sport, idræt og fritidsaktiviteter. I 2019 har Hillerød kommune indgået en aftale med Team Danmark, som skal være med til at sikre, at atleter kan få de bedste muligheder for udvikling inden for deres sport. Team Danmark kan eksempelvis give dig mere tid gennem studiet til at dyrke din sport, uden at du skal udskyde dit studie. 

Hillerød har som nævnt en masse forskellige sportsaktiviteter. Mange af dem finder du i FrederiksborgCentre og Royal Staget, som rummer 5 haller, hvor du kan spille håndbold, fodbold, basketball, volleyball, tennis, badminton og meget mere. Du finder også 4 kampsportslokaler, bokselokale med boksering, bordtennishal, tennishal og en stor svømmehal.

Derudover findes der spejderklubber, klaverfabrikken, hvor der er teater, musik og kunst, smuk natur med optimale muligheder for aktiviteter såsom mountainbike, frisbee golf og meget mere!

Der er massere af aktiviteter, som kan gøre din studietid i Hillerød til et sprudlende og forfriskende liv!

Find din uddannelse i Hillerød her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere