Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby, fremfor for eksempel Aarhus, København eller Odense? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse burde blive din kommende studieby! Slagelse har en god placering og en god infrastruktur, der gør muligt at komme hurtigt og nemt frem og tilbage. Læs med i denne artikel, og bliv endnu klogere på, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende. 

5 grunde til at studere i Slagelse

Hvad kan jeg studere i Slagelse

Studiemiljø

Bolig i Slagelse

Byliv i Slagelse

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Slagelse

Bueskydning, golf og andre aktiviteter

5 grunde til at studere i Slagelse

1. Uddannelsesmulighederne 

Der er gode muligheder for, at du finder din kommende uddannelse i Slagelse. Byen har nemlig meget at byde på med hensyn til uddannelsesvalg, og der er noget for enhver smag - uanset om man ønsker at gå den boglige vej eller om man har et ønske om at gå den mere praktiske vej. Nok er Slagelse ikke den største studieby du finder i Danmark, men med mere end 7.000 studerende i byen, er der også god mulighed for at du finder medstuderende der har de samme interesser som dig.

2. En studieby i udvikling

Slagelse Kommune gør meget for studielivet og uddannelsesmulighederne i byen. Slagelse har blandt andet fået et helt nyt campus, lige ved Slagelse station. Det er Absalon der har åbnet et nyt campus, hvor der er plads til flere studerende end ved deres gamle faciliteter. Det nye campus har været længe undervejs, og man har da allerede sine anelser om at det har båret frugt - man oplever nemlig en stigning i antallet af nye studerende. Det samme gør sig gældende for andre uddannelsesinstitutioner som for eksempel Zealand, der oplever et stigende antal nye studerende på flere af deres uddannelser. Man prøver ligeledes at tiltrække nye uddannelser til byen kontinuerligt, for at få et endnu bedre udbud og gøre Slagelse til en endnu federe studieby end den allerede er.

 

3. Gode muligheder i fritiden 

Vælger du Slagelse som din kommende studieby, får du masser af muligheder for at holde dig aktiv i fritiden - der er nemlig mange forskellige sportsgrene at dyrke her! Du kan både gå til det traditionelle som fodbold, håndbold, svømning og tennis, men du finder også tilbud som mountainbike klub og gå- og løbeklub. Er du mere til golf eller disc golf er dette heller ikke noget problem - du kan endda prøve kræfter med bueskydning ved Slagelse Bueskyttelaug. Med andre ord - du kommer ikke til at kede dig i Slagelse!

4. Bylivet og sociale muligheder

Trænger du til at komme ned i gear i fritiden, med aktiviteter der ikke indebærer træning og motion, har Slagelse også en masse at byde på. Du skal ikke lede længe efter hverken en café, restaurant eller bar, hvis du trænger til at nyde et par hyggelige timer med dine studievenner. 

5. Karrieremuligheder

Slagelse er en by fyldt med muligheder, med sine mange virksomheder og rige erhvervsliv. Men grundet sin placering og infrastruktur, er der også gode muligheder for at finde dit drømmejob uden for kommunegrænsen, uden det betyder at du har en hel dagsrejse foran dig. Så hvis du ønsker at blive i byen efter endt studie, burde der altså være rigeligt med muligheder for at finde en arbejdsplads i nærheden af byen eller i selve Slagelse, hvor dine interesser, kompetencer og viden forenes. 

Hvad kan jeg studere i Slagelse?

Uddannelsesbyen Slagelse har meget at byde på med hensyn til uddannelsesvalg. I byen finder du nemlig en lang række forskellige uddannelser, uanset om du er interesseret i en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse. I Slagelse kan du studere alt fra pædagog ved Professionshøjskolen Absalon, til erhvervsøkonomi ved SDU Slagelse eller jordbrugsteknolog ved Zealand Erhvervsakademi. 

Der er uddannelser for alle i Slagelse, uanset om du hælder mest til en uddannelse, der kombinerer teori og praksis eller om du er til en klassisk bacheloruddannelse, hvor du kan få lov at fordybe dig i bøger og viden. 

Mulighederne er altså mange i Slagelse Kommune, og med mere end 7.000 studerende i byen, er vi sikre på at du nok skal få en god studietid her.

Studiemiljø

I Slagelse kan du se frem til et sundt og livligt studiemiljø, og en by der giver dig en masse muligheder som studerende. 

I Slagelse Kommune ønsker man, at Slagelse fortsætter med at vækste og bliver en endnu mere attraktiv studieby. Derfor har man etableret forskellige initiativer, der kommer dig som studerende til gode. For eksempel har kommunen oprettet ‘Studielivspuljen’, som kan søges af alle studerende, der står med et projekt de gerne vil føre ud i livet, men hvor de har behov for økonomiske midler. Projektet skal blot have til formål, at styrke studiemiljøet i kommunen.

Tidligere studerende, der har søgt puljen, har blandt andet fået tilskud til at opføre loppemarked, fredagsbar og motionsløb. 

Udover nævnte initiativ, har Slagelse også en masse at byde på rundt omkring i byen. Der er for eksempel masser af fællesarealer rundt omkring i byen, hyggelige caféer og andre mødesteder, som du eventuelt kunne have gavn af som studerende - uanset om det er til gruppearbejde med studiegruppen, en kaffe på farten eller en øl når weekenden står for døren. 

Derudover er der selvfølgelig også studiemiljøet på de enkelte uddannelsesinstitutioner. Alle skoler gør selvfølgelig noget forskelligt, men fælles for dem alle er, at du vil opleve et tæt studiemiljø, hvor der er fokus på fællesskabet.

Bolig i Slagelse

Det er måske noget af det der går og stresser dig, og som du gerne vil have styr på som noget af det første - boligsituationen i din nye studieby. Der findes rigtig mange gode studie- og ungdomsboliger såvel som kollegieværelser i Slagelse og omegn, men der er ikke sååå mange og der er derfor rift om dem. Man skal derfor være hurtigt ude, hvis man ønsker at sikrer sig en studie- eller ungdomsbolig. 

Finder du ikke et kollegieværelse eller ungdomsbolig, er der også mulighed for en almen lejebolig. I Slagelse finder du både boligforeninger og private udlejere, så det burde være muligt at finde enten et værelse eller en lejlighed inden studiestart, der prismæssigt passer til din indkomst. Vi vil dog stadig råde dig til at være ude i god tid, da der også her er rift om boligerne. Det kan derfor være en god idé at blive skrevet op i et af boligselskaberne i Slagelse Kommune, så du er bedre stillet i din boligsøgning. 

Med satsningen på at blive en endnu mere attraktiv studieby, er der pt også nye studiebolig på vej til Slagelse Kommune, så der i fremtiden kan være plads til endnu flere studerende. 

Find flere artikler med gode råd og tips, til dig der skal finde studiebolig her.

Byliv i Slagelse

Vælger du Slagelse som studieby, og får muligheden for at bosætte dig nogenlunde centralt, har du et stort udvalg af butikker, barer og restauranter omkring dig. Du kan altså nemt få klaret dine dagligvareindkøb til ugen, shoppe i en af byens butikker eller spise en frokost med vennerne. 

Står den på shoppingtur har du et hav af butikker at vælge imellem i VestsjællandsCentret. Skal weekenden skydes i gang med manér kan du for eksempel nyde stemningen på Old Irish Pub og skal eksamen fejres med en god middag, finder du alt fra en god bøf på Ferdinands Bøfhus Slagelse til sushi hos Joci Sushi. Skal søndagen reddes kan det nemt klares med en lækker brunch hos Café Korn eller en tur i biografen Panorama.

Er det blevet tid til noget så praktisk som tandlægebesøg, en tur til frisøren eller trænger du til at forkæle dig selv med en ansigtsbehandling eller lignende, så er alt dette også inden for en overkommelig rækkevidde. 

Står den på hygge med vennerne, er her også masser af muligheder. Slagelse kan både byde på natteliv og aktiviteter og andre oplevelser som for eksempel bowling, disc golf, en tur i biografen eller noget helt fjerde. Slip fantasien løs, og udforsk mulighederne i Slagelse!

Karriere og studiejob

Hvis du ligesom mange andre godt kunne bruge lidt ekstra indkomst ved siden af indkomsten fra din SU, så kan et studiejob være en god idé. Udover at være en god idé, fordi det så giver dig en ekstra skilling til en omgang brunch eller en tur i byen, så er det virkelig også en god idé på grund af erfaringen og det netværk du potentielt kan få ud af et studiejob. 

Ved at finde et studiejob i Slagelse er du både tæt på dit studie og din bopæl, så det er nemt at komme både til og fra arbejdet. Du finder ikke nødvendigvis et relevant studiejob, men lad endelig ikke det begrænse dig. Selvom jobbet ikke nødvendigvis er studierelevant, så kan det gavne dig og måske blive relevant for din karriere senere hen. 

De erhvervsdrivende i Slagelse Kommune søger løbende arbejdskraft i form af blandt andet studiejobs, så du kan helt sikkert finde et studiejob, der kan tilpasses dit studie og din hverdag.

Skulle du få lyst til at bosætte dig i Slagelse efter endt studie, burde det altså heller ikke være helt umuligt at finde en virksomhed, hvor dine kompetencer og din viden kan komme i spil. Ellers er det, grundet byens placering, heller ikke svært at komme rundt til større byer, ved hjælp af enten bus, tog eller bil. Så hvis drømmejobbet ikke findes inden for kommunegrænsen, vil det ikke tage lang tid med transport til en af de nærliggende byer. 

Læs mere om studiejob ved siden af studiet her.

Hvad kan man lave i Slagelse?

Når du har brug for en pause fra opgaveskrivning og læsning, eller hvis weekenden står for døren, har Slagelse også masser af muligheder. Dette uanset om du er til kulturliv, naturoplevelser eller byliv. 

Der er af masser af muligheder i Slagelse Kommune! Har du brug for at få gang i danseskoene, er der rig muligheder for det. Er det derimod en frokost eller en god middag, skal du altså heller ikke lede længe. 

Hvert år afholdes også Slagelse Festuge, med et program der byder på oplevelser for alle aldre. Derudover afholdes der også hvert år Sct. Michaels Nat, som er en kulturnat hvor Slagelse Midtby byder på hygge og ekstraordinære oplevelser.

Er du til musik og koncertoplevelser, er der også rig mulighed for det. Byen byder nemlig på forskellige spillesteder som for eksempel Slagelse Musikhus & Badeanstalten. Slagelse har også et teater, hvor du blandt andet kan nyde comedy, foredrag og meget mere. 

Leder du efter naturoplevelser eller et kulturelt indspark - måske et mix af begge? - så kan du tage en tur forbi Vikingeborgen Trelleborg, hvor der også afholdes Vikingefestival på Trelleborg.  Du kan også sætte kursen mod Korsør, og nyde en smuk solnedgang over Storebæltsbroen. Er det kulturen der trækker kan du også aflægge Slagelse Museum et visit, hvor der både er faste udstillinger og særudstillinger. Et andet besøg kunne være PanzerMuseum East, der er Danmarks største private samling af militærkøretøjer.

Uanset om du er til hygge med vennerne eller naturoplevelser, kan I også tage ud på en lille tur til Ruds Vedby. Her finder I blandt andet Birkegårdens Haver, hvor I bliver mødt af skønhed og hyggelige omgivelser. I byen finder i også Kragerup Gods, der både byder på dejlig natur og action samt adrenalin pumpende oplevelser i form af blandt andet Go High klatrepark, hvor du kan opleve fede naturoplevelser blandt trætoppene. 

Slagelse kommune har rigtig meget at tilbyde!

Bueskydning, golf og andre aktiviteter

Er du den sportslige type, er der rig mulighed for at få rørt dig i byen. Foruden de mange sportsklubber og foreninger, finder du også Trelleborg Golfklub Slagelse, der tilbyder intet mindre end 3 golfbaner. Her er udfordringer for alle, uanset om man er nybegynder eller erfaren golfspiller. 

I Slagelse finder du mulighed for mange forskellige sportsgrene som for eksempel:

  • Slagelse Bueskyttelaug
  • Slagelse Discgolfbane
  • Slagelse bokse-klub
  • Slagelse Badminton Klub
  • Slagelse Bowling Club

Uanset hvad du er til, er der altså rig mulighed for at finde noget der passer til dig i Slagelse Kommune. Du finder naturligvis også traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold og svømning, og hvis du går mere op i enten cardio eller styrketræning, er dette heller ikke noget problem i et af byens mange fitness centre. 

Foretrækker du at dyrke motion i det fri, er det heller ikke noget problem. Slagelse giver dig både mulighed for mountainbike - enten alene eller som en del af Slagelse MTB - løb og dejlige gåture i byens naturskønne områder. Vil du mikse motion og samvær er der også mulighed for at gøre det i Slagelse Motionsklub, der både har gå- og løbehold.

Du skal altså nok få rørt dig i byen, når du trænger til en pause fra studiebøgerne og hjernen trænger til et lille hvil. Der er ikke noget som motion når man har skriveblokade.

Find din uddannelse i Slagelse her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer