Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Hobro som studieby

Står du og skal til at vælge, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Hobro er både en attraktiv by for studerende på grund af de billige boligpriser og ligeledes grundet byens mange oplevelser og seværdigheder! 

Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby. Derfor har vi hos studentum.dk samlet en oversigt over, hvad Hobro egentlig har at byde på. Læs med i artiklen og bliver meget klogere på Hobro! 

5 gode grunde til at studere i Hobro

Det kan du studere i Hobro

Studiemiljø 

Bolig i Hobro

Byliv i Hobro

Karriere - og jobmuligheder i Hobro

Hvad du kan lave i Hobro

Hobros sport - og fritidsaktiviteter

5 gode grunde til at studere i Hobro

  • En af de billigste studiebyer i Danmark, hvor du både kan bo samt leve super billigt, andre byer i Danmark taget i betragtning. Der er altså en stor økonomisk fordel ved at vælge Hobro som din kommende studieby! 
  • Et nærværende studiemiljø på Erhvervsakademi Dania, med fokus på både faglighed såvel som trivsel. Her bliver du en del af et større fællesskab både mellem dig og dine medstuderende, såvel som du og dine lærere. Der bliver både afholdt fælles arrangementer på skolen, og du har også selv mulighed for at stable sociale arrangementer på benene! 
  • Gode jobmuligheder efter endt uddannelse, med en høj beskæftigelsesrate, hvis du vælger at studere på Erhvervsakademi Dania! Du har også mulighed for at arbejde indenfor mange brancher, med en erhvervsakademiuddannelse fra Dania. 
  • En hverdag i en hyggelig by, som både byder på smukke naturomgivelser, en følelse af byliv ved byens gågade, hvor du finder både shopping, caféer og barer, hvor du og dine medstuderende kan mødes ude for skolen! 
  • Byens mange sports - og fritidsklubber, hvor du har adgang til en række sportsfaciliteter såsom svømmehal, fitness center og idrætshaller. 



Det kan du studere i Hobro

I Hobro kan du blandt andet læse på Erhvervsakademi Dania, som kan tilbyde dig tre korte videregående uddannelser. Disse er henholdsvis:

  • Logistikøkonom - Indkøb, produktion - og lagerstyring, distribution og shipping 
  • Handelsøkonom - Internationalt indkøb og Supply Chain Management 
  • Finansøkonom - Ejendomshandel, ejendomsadministration, pengeinstitut, revision og økonomistyring 

Fælles for de tre uddannelser på Erhvervsakademi Dania er, at du skal i praktik, så du får lov til at koble teori til praksis, allerede under dit studie! 

Udover erhvervsakademiuddannelserne på Erhvervsakademi Dania, har du i Hobro også mulighed for at læse en erhvervsuddannelse, som er en praktisk uddannelse indenfor et bestemt erhverv. Herunder kan du for eksempel læse til salgsassistent, pædagogisk assistent eller elektriker og mange andre spændende erhvervsuddannelser!

Studiemiljø

Som studerende på Erhvervsakademi Dania sørger skolen for, at du naturligvis får en god uddannelse, men at du også nyder rejsen undervejs! Dette indebærer blandt andet, at der på campus er et tæt fællesskab mellem dig og dine medstuderende, men også dig og dine lærere. Du vil indgå i et nærværende miljø, hvor faglighed og ikke mindst trivsel er prioriteret højt. 

Uden for skolen har du som studerende også rig mulighed for at være social, og du har hertil mulighed for at deltage i diverse sociale arrangementer, som der bliver afholdt på skolen. Dig og dine medstuderende har endda lov til selv at arrangere fester på Dania! 

Selve skolens lokation er også hyggelig og ligger både tæt på naturen, men også tæt på by, hvor du finder både shoppingmuligheder, cafeer og barer. 

Bolig i Hobro 

I Hobro findes der et stort udvalg af både værelser, lejligheder og kollegier, hvor du som studerende i byen kan bo. Størstedelen af Hobros ungdomsboliger hører under kollegiet på Amerikavej 58, som tilbyder 51 studieboliger. 

En af de helt store fordele ved at læse i Hobro er blandt andet, at det er en billig by at være studerende i! Hobro er faktisk i top ti under Danmarks billigste studiebyer, og sammenlignet med blandt andet København, så kan du spare omkring 50.000 kroner udelukkende på husleje på et år, hvis du vælger Hobro fremfor København. 

Byliv i Hobro

I Hobro finder du et hyggeligt byliv med mulighed for shopping i byens gågade, men butikker lige fra dame - og herretøj til isenkræm, brugskunst og velvære. Hertil finder du i byen, også et stort udvalg er dagligvarebutikker! 

I Hobros gågade har du også mulighed for at slå dig ned på en café eller restaurant, hvor du kan sætte dig og nyde noget at drikke og spise, og mærke stemningen fra byen imens. Hertil er det også værd at nævnte, at handelsbyen Hobro tilbyder gode og gratis parkeringsfaciliteter, hvis du som studerende skulle have en bil.

Karriere- og jobmuligheder i Hobro 

Vælger du at læse på Erhvervsakademi Dania herunder enten logistikøkonom, handelsøkonom eller finansøkonom, så har du efter endt uddannelse rigtig mange muligheder inden for forskellige brancher! Derudover har Erhvervsakademi Dania også en høj beskæftigelsesrate for deres studerende efter endt dimission, hvilket også kan give dig som studerende tryghed for fremtiden! 

Som studerende har du også mulighed for at finde et spændende studiejob, hvor du kan bruge din lærte teori i praksis. I byen er det nemt at få et studiejob, som både ligger tæt nær uddannelsesstederne og resten af det sociale liv i Hobro. 

Hvad kan man lave i Hobro? 

Hvis du skulle være i tvivl om, hvorvidt der skulle være noget at lave i Hobro, så frygt ej, der er nemlig masser at lave! Du kan blandt andet tage i Hobros helt egen mini zoo, se en film i byens biograf eller tage på camping på Hobros city camping. 

Kulturmæssigt er Hobro også spækket med spændende oplevelser og seværdigheder, som du ikke må gå glip af! Nedenfor kan du se en liste over de oplevelser som du kan få i Hobro: 

  • Hobros ældste hus, som danner ramme om Hobro museum, og hvor du kan blive klogere på byen gennem tiderne 
  • Luftfartøjsmuseet 
  • Fyrkat, som er en af Danmarks fem ringborge
  • En tur på Svanen på Mariager Fjord 

Naturmæssigt har Hobro også en masse at byde dig på! Du kan blandt andet tage en klatretur i Onkel Toms Klatreskov, kajakke i Danmarks smukkeste fjord eller spille golf på nordsiden af Mariager Fjord. 

Der er altså alt andet lige en helt masse ting at foretage sig som indbygger i Hobro, også selvom du er studerende! 

Hobros sport- og fritidsaktiviteter 

Kunne du sideløbende dit studie godt tænke dig at dyrke sport og deltage i fritidsaktiviteter, har du i Hobro også mulighed for dette! Hobro har nemlig et idrætscenter, hvor du kan benytte dig af en af deres mange faciliteter herunder en svømmehal, to idrætshaller, motionscenter og flere mindre aktivitetsrum. 

Yderligere tilbyder byen også muligheden for at være en del af diverse sportsforeninger. Du kan blandt andet blive en del af Hobros: 

  • Badmintonklub 
  • Atletikklub
  • Bridgeklub 
  • Cykelklub 
  • Gymnastikforening 
  • Fodboldklub
  • Sejlklub 
  • Svømmeklub
  • Tennisklub

Og mange andre fede klubber og foreninger! 

Find din uddannelse i Hobro her!

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer