Vis studentum.dk som: Mobile
Hobro som studieby

Hobro som studieby

Står du og skal til at vælge, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Hobro er både en attraktiv by for studerende på grund af de billige boligpriser og ligeledes grundet byens mange oplevelser og seværdigheder! 

Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby. Derfor har vi hos studentum.dk samlet en oversigt over, hvad Hobro egentlig har at byde på. Læs med i artiklen og bliver meget klogere på Hobro! 

5 gode grunde til at studere i Hobro

Det kan du studere i Hobro

Studiemiljø 

Bolig i Hobro

Byliv i Hobro

Karriere - og jobmuligheder i Hobro

Hvad du kan lave i Hobro

Hobros sport - og fritidsaktiviteter

5 gode grunde til at studere i Hobro

 • En af de billigste studiebyer i Danmark, hvor du både kan bo samt leve super billigt, andre byer i Danmark taget i betragtning. Der er altså en stor økonomisk fordel ved at vælge Hobro som din kommende studieby! 
 • Et nærværende studiemiljø på Erhvervsakademi Dania, med fokus på både faglighed såvel som trivsel. Her bliver du en del af et større fællesskab både mellem dig og dine medstuderende, såvel som du og dine lærere. Der bliver både afholdt fælles arrangementer på skolen, og du har også selv mulighed for at stable sociale arrangementer på benene! 
 • Gode jobmuligheder efter endt uddannelse, med en høj beskæftigelsesrate, hvis du vælger at studere på Erhvervsakademi Dania! Du har også mulighed for at arbejde indenfor mange brancher, med en erhvervsakademiuddannelse fra Dania. 
 • En hverdag i en hyggelig by, som både byder på smukke naturomgivelser, en følelse af byliv ved byens gågade, hvor du finder både shopping, caféer og barer, hvor du og dine medstuderende kan mødes ude for skolen! 
 • Byens mange sports - og fritidsklubber, hvor du har adgang til en række sportsfaciliteter såsom svømmehal, fitness center og idrætshaller. Det kan du studere i Hobro

I Hobro kan du blandt andet læse på Erhvervsakademi Dania, som kan tilbyde dig tre korte videregående uddannelser. Disse er henholdsvis:

 • Logistikøkonom - Indkøb, produktion - og lagerstyring, distribution og shipping 
 • Handelsøkonom - Internationalt indkøb og Supply Chain Management 
 • Finansøkonom - Ejendomshandel, ejendomsadministration, pengeinstitut, revision og økonomistyring 

Fælles for de tre uddannelser på Erhvervsakademi Dania er, at du skal i praktik, så du får lov til at koble teori til praksis, allerede under dit studie! 

Udover erhvervsakademiuddannelserne på Erhvervsakademi Dania, har du i Hobro også mulighed for at læse en erhvervsuddannelse, som er en praktisk uddannelse indenfor et bestemt erhverv. Herunder kan du for eksempel læse til salgsassistent, pædagogisk assistent eller elektriker og mange andre spændende erhvervsuddannelser!

Studiemiljø

Som studerende på Erhvervsakademi Dania sørger skolen for, at du naturligvis får en god uddannelse, men at du også nyder rejsen undervejs! Dette indebærer blandt andet, at der på campus er et tæt fællesskab mellem dig og dine medstuderende, men også dig og dine lærere. Du vil indgå i et nærværende miljø, hvor faglighed og ikke mindst trivsel er prioriteret højt. 

Uden for skolen har du som studerende også rig mulighed for at være social, og du har hertil mulighed for at deltage i diverse sociale arrangementer, som der bliver afholdt på skolen. Dig og dine medstuderende har endda lov til selv at arrangere fester på Dania! 

Selve skolens lokation er også hyggelig og ligger både tæt på naturen, men også tæt på by, hvor du finder både shoppingmuligheder, cafeer og barer. 

Bolig i Hobro 

I Hobro findes der et stort udvalg af både værelser, lejligheder og kollegier, hvor du som studerende i byen kan bo. Størstedelen af Hobros ungdomsboliger hører under kollegiet på Amerikavej 58, som tilbyder 51 studieboliger. 

En af de helt store fordele ved at læse i Hobro er blandt andet, at det er en billig by at være studerende i! Hobro er faktisk i top ti under Danmarks billigste studiebyer, og sammenlignet med blandt andet København, så kan du spare omkring 50.000 kroner udelukkende på husleje på et år, hvis du vælger Hobro fremfor København. 

Byliv i Hobro

I Hobro finder du et hyggeligt byliv med mulighed for shopping i byens gågade, men butikker lige fra dame - og herretøj til isenkræm, brugskunst og velvære. Hertil finder du i byen, også et stort udvalg er dagligvarebutikker! 

I Hobros gågade har du også mulighed for at slå dig ned på en café eller restaurant, hvor du kan sætte dig og nyde noget at drikke og spise, og mærke stemningen fra byen imens. Hertil er det også værd at nævnte, at handelsbyen Hobro tilbyder gode og gratis parkeringsfaciliteter, hvis du som studerende skulle have en bil.

Karriere- og jobmuligheder i Hobro 

Vælger du at læse på Erhvervsakademi Dania herunder enten logistikøkonom, handelsøkonom eller finansøkonom, så har du efter endt uddannelse rigtig mange muligheder inden for forskellige brancher! Derudover har Erhvervsakademi Dania også en høj beskæftigelsesrate for deres studerende efter endt dimission, hvilket også kan give dig som studerende tryghed for fremtiden! 

Som studerende har du også mulighed for at finde et spændende studiejob, hvor du kan bruge din lærte teori i praksis. I byen er det nemt at få et studiejob, som både ligger tæt nær uddannelsesstederne og resten af det sociale liv i Hobro. 

Hvad kan man lave i Hobro? 

Hvis du skulle være i tvivl om, hvorvidt der skulle være noget at lave i Hobro, så frygt ej, der er nemlig masser at lave! Du kan blandt andet tage i Hobros helt egen mini zoo, se en film i byens biograf eller tage på camping på Hobros city camping. 

Kulturmæssigt er Hobro også spækket med spændende oplevelser og seværdigheder, som du ikke må gå glip af! Nedenfor kan du se en liste over de oplevelser som du kan få i Hobro: 

 • Hobros ældste hus, som danner ramme om Hobro museum, og hvor du kan blive klogere på byen gennem tiderne 
 • Luftfartøjsmuseet 
 • Fyrkat, som er en af Danmarks fem ringborge
 • En tur på Svanen på Mariager Fjord 

Naturmæssigt har Hobro også en masse at byde dig på! Du kan blandt andet tage en klatretur i Onkel Toms Klatreskov, kajakke i Danmarks smukkeste fjord eller spille golf på nordsiden af Mariager Fjord. 

Der er altså alt andet lige en helt masse ting at foretage sig som indbygger i Hobro, også selvom du er studerende! 

Hobros sport- og fritidsaktiviteter 

Kunne du sideløbende dit studie godt tænke dig at dyrke sport og deltage i fritidsaktiviteter, har du i Hobro også mulighed for dette! Hobro har nemlig et idrætscenter, hvor du kan benytte dig af en af deres mange faciliteter herunder en svømmehal, to idrætshaller, motionscenter og flere mindre aktivitetsrum. 

Yderligere tilbyder byen også muligheden for at være en del af diverse sportsforeninger. Du kan blandt andet blive en del af Hobros: 

 • Badmintonklub 
 • Atletikklub
 • Bridgeklub 
 • Cykelklub 
 • Gymnastikforening 
 • Fodboldklub
 • Sejlklub 
 • Svømmeklub
 • Tennisklub

Og mange andre fede klubber og foreninger! 

Find din uddannelse i Hobro her!

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere