Vis studentum.dk som: Mobile
Frederikshavn som studieby

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby.

Hvis du vælger, at Frederikshavn skal danne rammerne for din studietid, så har du her gode muligheder. Både når det kommer til dine faglige muligheder, men også det kommer til det sociale og din fritid. Læs med i denne artikel, og bliv endnu klogere på, hvad Frederikshavn kan tilbyde dig som studerende.

5 grunde til at studere i Frederikshavn

Hvad kan jeg studere i Frederikshavn

Studiemiljø

Bolig i Frederikshavn

Byliv i Frederikshavn

Karriere og studiejob 

Hvad kan man lave i Frederikshavn

Sport til enhver smag


5 grunde til at studere i Frederikshavn

1. Nært og trygt studiemiljø

I Frederikshavn vil du blive en del af et nært og trygt studiemiljø, hvor du kan føle dig hjemme. Uddannelsesinstitutionerne i byen har fokus på studiemiljøet via faglige såvel som sociale arrangementer og aktiviteter, hvor du har mulighed for at lære dine medstuderende bedre at kende.

2. Billige boliger

Som kommende studerende går du sikkert op i, at du kan bo billigt - og det kan du i Frederikshavn! Her lyder den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 60 kroner, så der bør være rigtig gode muligheder for at finde en billig bolig, hvor du stadig har råd til at tage ud og have det sjovt.

3. Gode karrieremuligheder

Når det kommer til dine karrieremuligheder i Frederikshavn kommune, er der gode udsigter! Byen er fyldt med store såvel som små virksomheder, og hvis du går rundt med en iværksætter i maven, så er Frederikshavn det helt rette sted at søge hen.

4. Sports- og fritidsaktiviteter for enhver smag

Hvis du leder efter muligheder for at være aktiv og holde dig beskæftiget i fritiden, så er Frederikshavn lige studiebyen for dig! Her er sport og fritid for enhver smag, uanset om du foretrækker holdsport eller en individuel indsats. Byen byder desuden på smuk natur, der er ideelt til gåture, løbeture eller lignende.

5. Et rigt byliv og masser af oplevelser

Uanset om du er til shopping, frokost eller middag på en hyggelig café eller restaurant, eller en tur ud i nattelivet, så har Frederikshavn lidt af hvert.  Der er altid noget at se eller opleve i Frederikshavn, og hvis du har lyst, er der også rig mulighed for at lege turist i egen by.


Hvad kan jeg studere i Frederikshavn

Har du sat jagten ind på din drømmeuddannelse? I Frederikshavn finder du forskellige muligheder for uddannelse, og der er sikkert også en uddannelse, der passer til dine interesser. I byen finder du både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, der kan danne grundlag for en god fremtid. Af uddannelser i Frederikshavn kommune kan blandt andet nævnes:

  • Maritim ingeniør
  • Maskinmester
  • Social- og Sundhedsassistent
  • Social- og Sundhedshjælper
  • Skibsfører

Dine muligheder er særligt gode, hvis du søger en maritim eller en teknisk uddannelse. Her har MARTEC for eksempel mange forskellige uddannelser at byde på. I byen finder du også forskellige udbydere af kurser, hvis du har brug for at supplere eller bygge videre på din viden og dine kompetencer, når du er færdig med din uddannelse.


Studiemiljø 

Udover at kende til dine uddannelsesmuligheder er det sikkert også vigtigt for dig at vide noget om studiemiljøet i din kommende studieby. I Frederikshavn finder du et inspirerende, nært og trygt studiemiljø, hvor du kan føle dig hjemme. Uddannelsesinstitutionerne i byen har fokus på studiemiljøet via faglige såvel som sociale arrangementer og aktiviteter, hvor du har mulighed for at lære dine medstuderende bedre at kende. Derudover finder du på uddannelsesinstitutionerne også gode faciliteter, udstyr og områder, hvor der er plads til fordybelse såvel som hyggelige stunder med dine studiekammerater. Endvidere kan I nyde godt af skolernes fællesarealer, som blandt andet dækker over kantiner, biblioteker og lignende.

I Frederikshavn by finder du også gode faciliteter for dig som studerende. Når det er tid til fordybelse kan du for eksempel tage forbi Frederikshavn bibliotek, og se om der er et ledigt studierum eller et mødelokale. Her kan I arbejde ugeneret på større projekter, opgaveskrivning og lignende, og I har en masse litteratur lige indenfor rækkevidde.


Bolig i Frederikshavn

Som kommende studerende går du sikkert op i, at du kan bo billigt - og det kan du i Frederikshavn! Som studerende har man jo ofte ikke det store rådighedsbeløb hver måned. Derfor er det også vigtigt, at man som studerende vælger en bolig, der ikke vælter budgettet og hvor der samtidig er råderum til at drikke en øl med vennerne fra studiet eller købe nye studiebøger. Netop det har du gode muligheder for, hvis du vælger Frederikshavn som din kommende studieby. Her finder du nemlig en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 60 kroner, hvilket må siges ikke at kunne gøres meget billigere andre steder. Dine penge til husleje rækker derfor noget længere, end hvis du studerede i en af de større studiebyer, og med et stort udvalg af lejeboliger i byen burde det ikke være svært for dig at finde tag over hovedet. 

Udvalget af lejeboliger dækker over alt fra værelser og boligkomplekser til lejligheder, rækkehuse og huse. Derudover finder du også Frederikshavn Kollegium, så der burde altså være rig mulighed for at finde en bolig, mens du studerer. 


Byliv i Frederikshavn

Med billig bolig og dermed også en lav husleje er der jo luft i budgettet til at udforske bylivet i Frederikshavn. Men hvad skal man se i Frederikshavn? Hvilke restauranter finder man i byen? Og hvor skal man gå i byen i Frederikshavn? Det forsøger vi at give dig svar på her.

I Frederikshavn finder du et sprudlende byliv, der giver dig rig mulighed for gode oplevelser. For eksempel finder du mange restauranter i Frederikshavn, såvel som et levende natteliv. Trænger garderoben til lidt nyt, kan du med fordel nyde det rige byliv, der byder på en lang gågade, hvor du finder butikker med alt, hvad hjertet begærer. 

Hvis du derimod trænger til lidt selvforkælelse i form af lidt godt til ganen, så er der også råd for det. I Frederikshavn er der nemlig masser af muligheder for både vådt og tørt, hvad enten det er små hyggelige caféer og restauranter eller barer og lignende. Hvis du for eksempel er ude efter en lækker frokost eller middag, så finder du i Frederikshavn alt fra pizza og burger til sushi og gode bøffer. Hvis du har lyst til kinesisk eller take away, så er der selvfølgelig også mange muligheder for dette.

Hvis du vil i byen i Frederikshavn, er der også her noget for enhver smag. Her byder byen blandt andet på barer og spillesteder, hvor man både kan sidde og nyde en øl eller en cocktail eller bruge natten på dansegulvet. 


Karriere og studiejob 

Uanset hvor billigt du kan bo, og hvor billige oplevelser, din kommende studieby byder på, så er et studejob altid en god ide. Ikke kun for at tjene lidt ekstra, så du kan supplere din SU, men også grundet erhvervserfaringen og det potentielle netværk du kan skabe gennem et studiejob. Heldigvis finder du i Frederikshavn gode muligheder for at få et studiejob. I byen finder du nemlig mange virksomheder, store som små, der har brug for din hjælp til forskellige arbejdsopgaver. Det gælder både maritime virksomheder såvel som supermarkeder, butikker, caféer, barer, restauranter og mange flere. 

Derudover er der også gode muligheder for en karriere i Frederikshavn. Her finder du som sagt masser af virksomheder, så dine erhvervsmæssige muligheder bør her være i top. Det maritime DNA spejler sig i høj grad i erhvervslivet i byen, men du bør også sagtens kunne finde job i andre brancher. Derudover er der selvfølgelig også muligheden for at blive boende i Frederikshavn efter endt uddannelse, men finde arbejde i en af de omkringliggende byer. Endvidere gør Frederikshavn meget for iværksætteri, så hvis du går med en iværksætterdrøm, er der meget hjælp at hente i kommunen. 


Hvad kan man lave i Frederikshavn

Der er masser at lave, se og opleve i Frederikshavn, når du trænger til, at der skal ske noget i fritiden! Udover at du og dine studiekammerater kan udforske- by og nattelivet i Frederikshavn, har I også gode muligheder for at skabe minder sammen gennem oplevelser og aktiviteter. I kan for eksempel udforske områdets unikke natur, eller få en kulturel oplevelse på et af områdets museer. Udover at have cirka 60.000 indbyggere er Frederikshavn kommune også turistkommune, hvor turister hvert år kommer og nyder mulighederne i området. Derfor har du også gode muligheder for at lege turist i egen by, og følge nogle af de forskellige guides til, hvad der er at opleve i Frederikshavn. 

Hvis du derimod sidder og tænker “Hvad skal man se i Frederikshavn” eller “Hvad sker der i Frederikshavn”, men behøver oplevelsen ikke have karakter af turistattraktioner, så er der selvfølgelig stadig masser at lave og opleve i byen. I kan selvfølgelig altid tage ud og shoppe, men hvis I trænger til at være aktive, kan I selvfølgelig også tage en tur forbi Frederikshavn svømmehal og slippe jeres indre vandhunde fri. Derudover er det oplagt at slappe af med en tur i Frederikshavn biograf, besøge et af spillestederne i området og nyde en koncert eller gå en tur på Frederikshavn havn med en kaffe to-go og bare nyde området. Dine muligheder er mange i Frederikshavn, når du trænger til oplevelser og underholdning.

Når solen står skarpt og sommeren er på sit højeste, kan I selvfølgelig også nyde fridagen med en tur på Palmestranden. Her kan du opleve sydlandsk stemning uden at forlade byen. Den lækre hvide sandstrand og det glitrende blå hav lokker mange besøgende til hvert år, så her er nærmest altid liv i sommer perioden. Her kan I også køle af med en lækkert isvaffel, eller udfordre hinanden i en omgang beachvolley. Du kommer ikke til at kede dig i Frederikshavn!


Sport og fritid til enhver smag

Livet og fritidsaktiviteterne i Frederikshavn bærer præg af, at byen har et maritimt DNA. Her kan du for eksempel tage ud og fiske, melde dig ind i en sejlklub eller en roklub eller du kan tage ud på et paddleboard og nyde Palmestranden. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at gå til fodbold eller håndbold, tage til floorball, gå til svømning eller dans, spille golf, eller hvad der nu lige har din interesse. Med andre ord er der mange muligheder i Frederikshavn, og du kommer derfor ikke til at kede dig. Fritidsaktiviteter i form af enten sport eller foreningsliv er desuden en rigtig god måde at holde dig aktiv og samtidig nyde det sociale samvær og få skabt dig et socialt netværk. 

Foruden ovenstående er der selvfølgelig også mulighed for at holde dig aktiv på andre måder i Frederikshavn - også hvis du foretrækker at gøre det alene. Du kan for eksempel træne cardio eller styrketræning i Fitness World Frederikshavn, eller et af de øvrige fitnesscentre i byen. Derudover er det for eksempel også oplagt med en gå- eller løbetur i områdets smukke natur. I Frederikshavn findes der nemlig mange vandre- og løberuter af varierende længder, og hvis du er mere til fart på, er der selvfølgelig også ruter og spor, hvor du kan lufte din MTB og få pulsen op. I Frederikshavn er der altså gode muligheder for at få en aktiv hverdag, uanset om du foretrækker at gøre det alene eller sammen med andre.

Find din uddannelse i Frederikshavn her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere