Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby.

Hvis du vælger, at Frederikshavn skal danne rammerne for din studietid, så har du her gode muligheder. Både når det kommer til dine faglige muligheder, men også det kommer til det sociale og din fritid. Læs med i denne artikel, og bliv endnu klogere på, hvad Frederikshavn kan tilbyde dig som studerende.

5 grunde til at studere i Frederikshavn

Hvad kan jeg studere i Frederikshavn

Studiemiljø

Bolig i Frederikshavn

Byliv i Frederikshavn

Karriere og studiejob 

Hvad kan man lave i Frederikshavn

Sport til enhver smag


5 grunde til at studere i Frederikshavn

1. Nært og trygt studiemiljø

I Frederikshavn vil du blive en del af et nært og trygt studiemiljø, hvor du kan føle dig hjemme. Uddannelsesinstitutionerne i byen har fokus på studiemiljøet via faglige såvel som sociale arrangementer og aktiviteter, hvor du har mulighed for at lære dine medstuderende bedre at kende.

2. Billige boliger

Som kommende studerende går du sikkert op i, at du kan bo billigt - og det kan du i Frederikshavn! Her lyder den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 60 kroner, så der bør være rigtig gode muligheder for at finde en billig bolig, hvor du stadig har råd til at tage ud og have det sjovt.

3. Gode karrieremuligheder

Når det kommer til dine karrieremuligheder i Frederikshavn kommune, er der gode udsigter! Byen er fyldt med store såvel som små virksomheder, og hvis du går rundt med en iværksætter i maven, så er Frederikshavn det helt rette sted at søge hen.

4. Sports- og fritidsaktiviteter for enhver smag

Hvis du leder efter muligheder for at være aktiv og holde dig beskæftiget i fritiden, så er Frederikshavn lige studiebyen for dig! Her er sport og fritid for enhver smag, uanset om du foretrækker holdsport eller en individuel indsats. Byen byder desuden på smuk natur, der er ideelt til gåture, løbeture eller lignende.

5. Et rigt byliv og masser af oplevelser

Uanset om du er til shopping, frokost eller middag på en hyggelig café eller restaurant, eller en tur ud i nattelivet, så har Frederikshavn lidt af hvert.  Der er altid noget at se eller opleve i Frederikshavn, og hvis du har lyst, er der også rig mulighed for at lege turist i egen by.


Hvad kan jeg studere i Frederikshavn

Har du sat jagten ind på din drømmeuddannelse? I Frederikshavn finder du forskellige muligheder for uddannelse, og der er sikkert også en uddannelse, der passer til dine interesser. I byen finder du både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, der kan danne grundlag for en god fremtid. Af uddannelser i Frederikshavn kommune kan blandt andet nævnes:

  • Maritim ingeniør
  • Maskinmester
  • Social- og Sundhedsassistent
  • Social- og Sundhedshjælper
  • Skibsfører

Dine muligheder er særligt gode, hvis du søger en maritim eller en teknisk uddannelse. Her har MARTEC for eksempel mange forskellige uddannelser at byde på. I byen finder du også forskellige udbydere af kurser, hvis du har brug for at supplere eller bygge videre på din viden og dine kompetencer, når du er færdig med din uddannelse.


Studiemiljø 

Udover at kende til dine uddannelsesmuligheder er det sikkert også vigtigt for dig at vide noget om studiemiljøet i din kommende studieby. I Frederikshavn finder du et inspirerende, nært og trygt studiemiljø, hvor du kan føle dig hjemme. Uddannelsesinstitutionerne i byen har fokus på studiemiljøet via faglige såvel som sociale arrangementer og aktiviteter, hvor du har mulighed for at lære dine medstuderende bedre at kende. Derudover finder du på uddannelsesinstitutionerne også gode faciliteter, udstyr og områder, hvor der er plads til fordybelse såvel som hyggelige stunder med dine studiekammerater. Endvidere kan I nyde godt af skolernes fællesarealer, som blandt andet dækker over kantiner, biblioteker og lignende.

I Frederikshavn by finder du også gode faciliteter for dig som studerende. Når det er tid til fordybelse kan du for eksempel tage forbi Frederikshavn bibliotek, og se om der er et ledigt studierum eller et mødelokale. Her kan I arbejde ugeneret på større projekter, opgaveskrivning og lignende, og I har en masse litteratur lige indenfor rækkevidde.


Bolig i Frederikshavn

Som kommende studerende går du sikkert op i, at du kan bo billigt - og det kan du i Frederikshavn! Som studerende har man jo ofte ikke det store rådighedsbeløb hver måned. Derfor er det også vigtigt, at man som studerende vælger en bolig, der ikke vælter budgettet og hvor der samtidig er råderum til at drikke en øl med vennerne fra studiet eller købe nye studiebøger. Netop det har du gode muligheder for, hvis du vælger Frederikshavn som din kommende studieby. Her finder du nemlig en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 60 kroner, hvilket må siges ikke at kunne gøres meget billigere andre steder. Dine penge til husleje rækker derfor noget længere, end hvis du studerede i en af de større studiebyer, og med et stort udvalg af lejeboliger i byen burde det ikke være svært for dig at finde tag over hovedet. 

Udvalget af lejeboliger dækker over alt fra værelser og boligkomplekser til lejligheder, rækkehuse og huse. Derudover finder du også Frederikshavn Kollegium, så der burde altså være rig mulighed for at finde en bolig, mens du studerer. 


Byliv i Frederikshavn

Med billig bolig og dermed også en lav husleje er der jo luft i budgettet til at udforske bylivet i Frederikshavn. Men hvad skal man se i Frederikshavn? Hvilke restauranter finder man i byen? Og hvor skal man gå i byen i Frederikshavn? Det forsøger vi at give dig svar på her.

I Frederikshavn finder du et sprudlende byliv, der giver dig rig mulighed for gode oplevelser. For eksempel finder du mange restauranter i Frederikshavn, såvel som et levende natteliv. Trænger garderoben til lidt nyt, kan du med fordel nyde det rige byliv, der byder på en lang gågade, hvor du finder butikker med alt, hvad hjertet begærer. 

Hvis du derimod trænger til lidt selvforkælelse i form af lidt godt til ganen, så er der også råd for det. I Frederikshavn er der nemlig masser af muligheder for både vådt og tørt, hvad enten det er små hyggelige caféer og restauranter eller barer og lignende. Hvis du for eksempel er ude efter en lækker frokost eller middag, så finder du i Frederikshavn alt fra pizza og burger til sushi og gode bøffer. Hvis du har lyst til kinesisk eller take away, så er der selvfølgelig også mange muligheder for dette.

Hvis du vil i byen i Frederikshavn, er der også her noget for enhver smag. Her byder byen blandt andet på barer og spillesteder, hvor man både kan sidde og nyde en øl eller en cocktail eller bruge natten på dansegulvet. 


Karriere og studiejob 

Uanset hvor billigt du kan bo, og hvor billige oplevelser, din kommende studieby byder på, så er et studejob altid en god ide. Ikke kun for at tjene lidt ekstra, så du kan supplere din SU, men også grundet erhvervserfaringen og det potentielle netværk du kan skabe gennem et studiejob. Heldigvis finder du i Frederikshavn gode muligheder for at få et studiejob. I byen finder du nemlig mange virksomheder, store som små, der har brug for din hjælp til forskellige arbejdsopgaver. Det gælder både maritime virksomheder såvel som supermarkeder, butikker, caféer, barer, restauranter og mange flere. 

Derudover er der også gode muligheder for en karriere i Frederikshavn. Her finder du som sagt masser af virksomheder, så dine erhvervsmæssige muligheder bør her være i top. Det maritime DNA spejler sig i høj grad i erhvervslivet i byen, men du bør også sagtens kunne finde job i andre brancher. Derudover er der selvfølgelig også muligheden for at blive boende i Frederikshavn efter endt uddannelse, men finde arbejde i en af de omkringliggende byer. Endvidere gør Frederikshavn meget for iværksætteri, så hvis du går med en iværksætterdrøm, er der meget hjælp at hente i kommunen. 


Hvad kan man lave i Frederikshavn

Der er masser at lave, se og opleve i Frederikshavn, når du trænger til, at der skal ske noget i fritiden! Udover at du og dine studiekammerater kan udforske- by og nattelivet i Frederikshavn, har I også gode muligheder for at skabe minder sammen gennem oplevelser og aktiviteter. I kan for eksempel udforske områdets unikke natur, eller få en kulturel oplevelse på et af områdets museer. Udover at have cirka 60.000 indbyggere er Frederikshavn kommune også turistkommune, hvor turister hvert år kommer og nyder mulighederne i området. Derfor har du også gode muligheder for at lege turist i egen by, og følge nogle af de forskellige guides til, hvad der er at opleve i Frederikshavn. 

Hvis du derimod sidder og tænker “Hvad skal man se i Frederikshavn” eller “Hvad sker der i Frederikshavn”, men behøver oplevelsen ikke have karakter af turistattraktioner, så er der selvfølgelig stadig masser at lave og opleve i byen. I kan selvfølgelig altid tage ud og shoppe, men hvis I trænger til at være aktive, kan I selvfølgelig også tage en tur forbi Frederikshavn svømmehal og slippe jeres indre vandhunde fri. Derudover er det oplagt at slappe af med en tur i Frederikshavn biograf, besøge et af spillestederne i området og nyde en koncert eller gå en tur på Frederikshavn havn med en kaffe to-go og bare nyde området. Dine muligheder er mange i Frederikshavn, når du trænger til oplevelser og underholdning.

Når solen står skarpt og sommeren er på sit højeste, kan I selvfølgelig også nyde fridagen med en tur på Palmestranden. Her kan du opleve sydlandsk stemning uden at forlade byen. Den lækre hvide sandstrand og det glitrende blå hav lokker mange besøgende til hvert år, så her er nærmest altid liv i sommer perioden. Her kan I også køle af med en lækkert isvaffel, eller udfordre hinanden i en omgang beachvolley. Du kommer ikke til at kede dig i Frederikshavn!


Sport og fritid til enhver smag

Livet og fritidsaktiviteterne i Frederikshavn bærer præg af, at byen har et maritimt DNA. Her kan du for eksempel tage ud og fiske, melde dig ind i en sejlklub eller en roklub eller du kan tage ud på et paddleboard og nyde Palmestranden. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at gå til fodbold eller håndbold, tage til floorball, gå til svømning eller dans, spille golf, eller hvad der nu lige har din interesse. Med andre ord er der mange muligheder i Frederikshavn, og du kommer derfor ikke til at kede dig. Fritidsaktiviteter i form af enten sport eller foreningsliv er desuden en rigtig god måde at holde dig aktiv og samtidig nyde det sociale samvær og få skabt dig et socialt netværk. 

Foruden ovenstående er der selvfølgelig også mulighed for at holde dig aktiv på andre måder i Frederikshavn - også hvis du foretrækker at gøre det alene. Du kan for eksempel træne cardio eller styrketræning i Fitness World Frederikshavn, eller et af de øvrige fitnesscentre i byen. Derudover er det for eksempel også oplagt med en gå- eller løbetur i områdets smukke natur. I Frederikshavn findes der nemlig mange vandre- og løberuter af varierende længder, og hvis du er mere til fart på, er der selvfølgelig også ruter og spor, hvor du kan lufte din MTB og få pulsen op. I Frederikshavn er der altså gode muligheder for at få en aktiv hverdag, uanset om du foretrækker at gøre det alene eller sammen med andre.

Find din uddannelse i Frederikshavn her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer