Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Skal du til at gøre dig overvejelser om først og fremmest hvad og ikke mindst hvor du gerne vil tage din videregående uddannelse henne? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum! 

Nørre Nissum er en by i Jylland, som hører under Lemvig kommune. Byen byder på både uddannelsesmuligheder, samtidig med et byliv fyldt med kultur og natur! Skulle du føle dig nysgerrig på, hvad Nørre Nissum ellers kan tilbyde dig som studerende, så læs med her og bliv klogere på byen! 

5 grunde til at studere i Nørre Nissum

Hvad kan jeg studere i Nørre Nissum

Studiemiljø

Bolig i Nørre Nissum

Byliv i Nørre Nissum

Karriere- og jobmuligheder i Nørre Nissum

Hvad kan man lave i Nørre Nissum

Nørre Nissums sport - og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Nørre Nissum

1. Fagligt og socialt fællesskab

I Nørre Nissum har du mulighed for at tage læreruddannelsen på VIA University College som noget af det eneste. Det begrænsede uddannelsesudbud i byen er dog ikke dårligt! Det betyder nemlig, at du som studerende bliver en del af et fagligt og socialt fællesskab, hvor du hver dag møder ligesindede studerende.

2. Hyggeligt byliv

Udover et fagligt og socialt fællesskab finder du i Nørre Nissum også et hyggeligt byliv, hvor du blandt andet kan tage til ølsmagning med vennerne, nyde et ophold på byens kro eller forkæle smagsløgene med lidt lækker mad. 

3. En by med iværksætter ånd

Nørre Nissum støtter og hjælper nye iværksættere ved hjælp af virksomheden STARVÆKST. Hos STARVÆKST kan du få gratis vejledning og hjælp til at etablere og udvikle din virksomhed! 

4. Masser af natur og kultur

I byen kan du opleve både natur og kultur. Du kan om sommeren blandt andet tage til en af kommunens 11 badestrande, tage til kulturnat og opleve bålhygge og folkedans eller tage et smut på byens unikke traktormuseum. 

5. Muligheder for en aktiv hverdag

Nørre Nissum byder blandt andet på en god idrætsforening, hvor du kan dyrke alt fra gymnastik, fodbold til floorbold. Ydermere kan du også tilmelde dig byens motionscenter, hvor du kan dyrke motion og styrketræne! 



Hvad kan jeg studere i Nørre Nissum

I Nørre Nissum kan du tage en læreruddannelse på uddannelsesinstitutionen VIA University College. Uddannelsen består af 24 moduler, som indebærer et fuldtidsstudium over fire år, hvor du som studerende får lov til at kombinere din lærte teori med praksis. Derfor har du under uddannelsen også tre praktikperioder, hvor du har muligheden for at møde elever og lærere, og hvor du kan afprøve kompetencer fra dit studie i virkeligheden. Uddannelsen har følgende fire hovedområder: 

  • Lærerens grundfaglighed
  • Undervisningsfag
  • Praktik 
  • Bachelorprojekt

Derudover vil du blive udlært i grundfaglighed, hermed almene emner som du skal bruge uanset, hvilket fag du vil undervise i eller hvilken årgang du vil undervise. 

Studiemiljø 

Under din uddannelse på VIA College University vil du blive en del af et fagligt og socialt fællesskab og hvor du har sætbold til aktivt at deltage i studentermiljøet samt kulturelle og sociale arrangementer. Din hverdag på studiet vil variere mellem forskellige undervisnings - og studieformer, herunder holdundervisning, forberedelse, samarbejder i studiegrupper, studiebesøg, øvelser og opgaveløsning. 

Bolig i Nørre Nissum

I Nørre Nissum tilbyder de ikke boliggaranti, men det er blot fordi det ikke anses som et problem for studerende at finde bolig. Byen har to kollegier herunder Ad. L Hansens Kollegium og Brunsgårdkollegiet, hvor du kan søge bolig. 

Hvis du derimod ønsker at bo i den nærliggende by Lemvig kan du kigge på andre boligforeninger i kommunen: 

  • Boilemvig.dk 
  • Lejerbo.dk 
  • Bomidtvest.dk 

Byliv i Nørre Nissum

I Nørre Nissum kan du nyde et ophold på Nr. Nissum Håndbryg. Her kan du opleve vildmarkdsbadet eller hoppe i koldtvandskarret efter en hyggelig dag på brygkursus. Nr. Nissum Håndbryg afholder også ølsmagninger, hvor du samtidig kan lære om, hvordan de brygger deres øl. Du kan ydermere også booke et ophold på Nørre Vissing Kro, som ligger blandt smuk natur, og hvor du med sikkerhed vil få en spændende gastronomisk oplevelse. 

I Nørre Nissum omegn finder du også gode shoppingmuligheder med alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker. 

Karriere- og jobmuligheder i Nørre Nissum

Hvis du tager læreruddannelsen i Nørre Nissum kan du gøre karriere i folkeskoler, efterskoler og specialskoler og du kan endvidere specialisere dig som uddannelsesvejleder, læsevejleder eller bibliotekar. 

Som uddannet lærer vil du typisk arbejde i brancher så som:

  • Flygtninge - og indvandreområdet 
  • Højskoler
  • Idrætsverdenen 
  • Private virksomheder
  • Skoleforvaltninger 
  • Sociale institutioner 
  • Voksenundervisning 

Herudover støtter Lemvig kommune som er den kommune som Nørre Nissum er tilknyttet også nye iværksættere med deres STARVÆKST. STARVÆKST er en virksomhed, der hjælper iværksættere til at etablere og udvikle deres virksomheder. Her kan du modtage gratis vejledning, og få startet din virksomhed på en succesfuld måde.  

Hvad kan man lave i Nørre Nissum

I Lemvig kommune herunder Nørre Nissum inkluderet finder du både kultur og natur samlet i et sted! Om sommeren kan du eksempelvis tage til en af kommunens i alt 11 badestrande med badevand i høj kvalitet. Du kan også tage til Lemvigs årlige kulturnat, hvor du blandt andet kan opleve bålhygge, folkedans, lære om Grønland eller tage på ø-hop og får udsigt til nye øer. 

Derudover kan du i Nørre Nissum også opleve byens traktormuseum, hvor du har muligheden for at se en stor samling af veterantraktorer. Samlingen byder på kendte modeller fra blandt andet Ford, Ferguson, Volvo og Massey Harris. 

Nørre Nissums sport- og fritidsaktiviteter

I Nørre Nissum har du også gode muligheder for at holde dig aktiv og i form, blandt andet i Gudum Nissum Idrætsforeningen. Her kan du dyrke: 

  • Gymnastik 
  • Badminton
  • Fodbold
  • Håndbold 
  • Floorbold

Ydermere kan du også tilmelde dig motionscenteret, hvor du finder udstyr til både styrketræning samt motion samtidig med, at du kan blive vejledt af uddannede instruktører.  

Find din uddannelse i Nørre Nissum her

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer