Vis studentum.dk som: Mobile

Nørre Nissum som studieby

Skal du til at gøre dig overvejelser om først og fremmest hvad og ikke mindst hvor du gerne vil tage din videregående uddannelse henne? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum! 

Nørre Nissum er en by i Jylland, som hører under Lemvig kommune. Byen byder på både uddannelsesmuligheder, samtidig med et byliv fyldt med kultur og natur! Skulle du føle dig nysgerrig på, hvad Nørre Nissum ellers kan tilbyde dig som studerende, så læs med her og bliv klogere på byen! 

5 grunde til at studere i Nørre Nissum

Hvad kan jeg studere i Nørre Nissum

Studiemiljø

Bolig i Nørre Nissum

Byliv i Nørre Nissum

Karriere- og jobmuligheder i Nørre Nissum

Hvad kan man lave i Nørre Nissum

Nørre Nissums sport - og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Nørre Nissum

1. Fagligt og socialt fællesskab

I Nørre Nissum har du mulighed for at tage læreruddannelsen på VIA University College som noget af det eneste. Det begrænsede uddannelsesudbud i byen er dog ikke dårligt! Det betyder nemlig, at du som studerende bliver en del af et fagligt og socialt fællesskab, hvor du hver dag møder ligesindede studerende.

2. Hyggeligt byliv

Udover et fagligt og socialt fællesskab finder du i Nørre Nissum også et hyggeligt byliv, hvor du blandt andet kan tage til ølsmagning med vennerne, nyde et ophold på byens kro eller forkæle smagsløgene med lidt lækker mad. 

3. En by med iværksætter ånd

Nørre Nissum støtter og hjælper nye iværksættere ved hjælp af virksomheden STARVÆKST. Hos STARVÆKST kan du få gratis vejledning og hjælp til at etablere og udvikle din virksomhed! 

4. Masser af natur og kultur

I byen kan du opleve både natur og kultur. Du kan om sommeren blandt andet tage til en af kommunens 11 badestrande, tage til kulturnat og opleve bålhygge og folkedans eller tage et smut på byens unikke traktormuseum. 

5. Muligheder for en aktiv hverdag

Nørre Nissum byder blandt andet på en god idrætsforening, hvor du kan dyrke alt fra gymnastik, fodbold til floorbold. Ydermere kan du også tilmelde dig byens motionscenter, hvor du kan dyrke motion og styrketræne! Hvad kan jeg studere i Nørre Nissum

I Nørre Nissum kan du tage en læreruddannelse på uddannelsesinstitutionen VIA University College. Uddannelsen består af 24 moduler, som indebærer et fuldtidsstudium over fire år, hvor du som studerende får lov til at kombinere din lærte teori med praksis. Derfor har du under uddannelsen også tre praktikperioder, hvor du har muligheden for at møde elever og lærere, og hvor du kan afprøve kompetencer fra dit studie i virkeligheden. Uddannelsen har følgende fire hovedområder: 

 • Lærerens grundfaglighed
 • Undervisningsfag
 • Praktik 
 • Bachelorprojekt

Derudover vil du blive udlært i grundfaglighed, hermed almene emner som du skal bruge uanset, hvilket fag du vil undervise i eller hvilken årgang du vil undervise. 

Studiemiljø 

Under din uddannelse på VIA College University vil du blive en del af et fagligt og socialt fællesskab og hvor du har sætbold til aktivt at deltage i studentermiljøet samt kulturelle og sociale arrangementer. Din hverdag på studiet vil variere mellem forskellige undervisnings - og studieformer, herunder holdundervisning, forberedelse, samarbejder i studiegrupper, studiebesøg, øvelser og opgaveløsning. 

Bolig i Nørre Nissum

I Nørre Nissum tilbyder de ikke boliggaranti, men det er blot fordi det ikke anses som et problem for studerende at finde bolig. Byen har to kollegier herunder Ad. L Hansens Kollegium og Brunsgårdkollegiet, hvor du kan søge bolig. 

Hvis du derimod ønsker at bo i den nærliggende by Lemvig kan du kigge på andre boligforeninger i kommunen: 

 • Boilemvig.dk 
 • Lejerbo.dk 
 • Bomidtvest.dk 

Byliv i Nørre Nissum

I Nørre Nissum kan du nyde et ophold på Nr. Nissum Håndbryg. Her kan du opleve vildmarkdsbadet eller hoppe i koldtvandskarret efter en hyggelig dag på brygkursus. Nr. Nissum Håndbryg afholder også ølsmagninger, hvor du samtidig kan lære om, hvordan de brygger deres øl. Du kan ydermere også booke et ophold på Nørre Vissing Kro, som ligger blandt smuk natur, og hvor du med sikkerhed vil få en spændende gastronomisk oplevelse. 

I Nørre Nissum omegn finder du også gode shoppingmuligheder med alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker. 

Karriere- og jobmuligheder i Nørre Nissum

Hvis du tager læreruddannelsen i Nørre Nissum kan du gøre karriere i folkeskoler, efterskoler og specialskoler og du kan endvidere specialisere dig som uddannelsesvejleder, læsevejleder eller bibliotekar. 

Som uddannet lærer vil du typisk arbejde i brancher så som:

 • Flygtninge - og indvandreområdet 
 • Højskoler
 • Idrætsverdenen 
 • Private virksomheder
 • Skoleforvaltninger 
 • Sociale institutioner 
 • Voksenundervisning 

Herudover støtter Lemvig kommune som er den kommune som Nørre Nissum er tilknyttet også nye iværksættere med deres STARVÆKST. STARVÆKST er en virksomhed, der hjælper iværksættere til at etablere og udvikle deres virksomheder. Her kan du modtage gratis vejledning, og få startet din virksomhed på en succesfuld måde.  

Hvad kan man lave i Nørre Nissum

I Lemvig kommune herunder Nørre Nissum inkluderet finder du både kultur og natur samlet i et sted! Om sommeren kan du eksempelvis tage til en af kommunens i alt 11 badestrande med badevand i høj kvalitet. Du kan også tage til Lemvigs årlige kulturnat, hvor du blandt andet kan opleve bålhygge, folkedans, lære om Grønland eller tage på ø-hop og får udsigt til nye øer. 

Derudover kan du i Nørre Nissum også opleve byens traktormuseum, hvor du har muligheden for at se en stor samling af veterantraktorer. Samlingen byder på kendte modeller fra blandt andet Ford, Ferguson, Volvo og Massey Harris. 

Nørre Nissums sport- og fritidsaktiviteter

I Nørre Nissum har du også gode muligheder for at holde dig aktiv og i form, blandt andet i Gudum Nissum Idrætsforeningen. Her kan du dyrke: 

 • Gymnastik 
 • Badminton
 • Fodbold
 • Håndbold 
 • Floorbold

Ydermere kan du også tilmelde dig motionscenteret, hvor du finder udstyr til både styrketræning samt motion samtidig med, at du kan blive vejledt af uddannede instruktører.  

Find din uddannelse i Nørre Nissum her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere