Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Hjørring som studieby

Er du klar til at flytte hjemmefra og starte studie? Har du overvejet at tage nordpå? Måske Vendsyssels hovedstad kunne være interessant for dig? Hjørring er muligvis ikke den første studieby, du kommer i tanke om. Men hvis du godt kan lide at arbejde med mennesker, er fan af et stærkt fællesskab, elsker at spare penge og har brug for både natur og byliv, så er Hjørring et ret godt valg for dig! 

Ikke overbevist? Så læs med her, hvor vi vil vise dig, hvad Hjørring som studieby kan tilbyde netop dig!

5 grunde til at studere i Hjørring

Hvad kan jeg studere i Hjørring

Studiemiljø

Bolig i Hjørring

Byliv i Hjørring

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Hjørring

Fodbold, golf og skøn natur

5 grunde til at studere i Hjørring

1. Uddannelser med et godt studiemiljø

I Hjørring har man de seneste år gjort en stor indsats for at gøre Hjørring til en attraktiv studieby. Du finder derfor et godt udvalg af uddannelser, hvor der er fokus på sammenhold mellem de studerende gennem arrangementer og faciliteter, der gør, at du kan være social på dit studie i Hjørring.

2. Mulighed for egen lejlighed til en SU-venlig pris

Priserne på lejligheder i Hjørring er nærmest halvdelen af prisen på en lejlighed i København. Du har dermed mulighed for både at bo alene og sammen med andre uden at skulle overleve på havregryn i slutningen af måneden.

3. Gode muligheder for at være social uden at blive fattig

I Hjørring har du mulighed for at tage på café og få en brunch med det hele til bare 100.- kroner eller arrangere en fest på Diskotek Confession i Hjørring uden at betale for lokalet. På den måde går du ikke bankerot ved at være social i Hjørring, hvilket giver dig gode muligheder for at få nye venner og have det sjovt.

4. Shopping, kultur og natur i én by

Hjørring rummer både Vendsyssels største shoppingcenter, Vendsyssels Historiske Museum, Hjørring Revy og flot natur. Du har altså mulighed for både at være kulturel, få ro i naturen og sikre, at du er flot klædt på til dine studiedage eller den næste fest.

5. Kom på forspring på arbejdsmarkedet

Uddannelserne i Hjørring har samarbejde med virksomheder, som gør, at du enten skriver opgave med virksomhederne eller kommer ud i praktik. Det gør, at du allerede i løbet af dit studie er i kontakt med virksomheder, der kan bane vejen for en fremtidig karriere.

Hvad kan jeg studere i Hjørring

I Hjørring finder du Campus Skolevangen, som er en del af University College Nord, også kaldet UCN. Her kan du blive:

  • Bioanalytiker
  • Lærer
  • Meritlærer
  • Natur- og kulturformidler
  • Pædagog
  • Sygeplejerske

Campus Skolevangen har specialindrettede lokaler til værkstedsaktiviteter som musik, drama, bevægelse og naturfag samt et moderne færdighedslaboratorium, så du får de optimale rammer for at udfolde dig - og som en ekstra bonus får du som studerende på Campus Skolevangen adgang til faciliteterne i alle døgnets 24 timer! Så ligegyldigt om du er A- eller B-menneske kan du studere på Campus Skolevangen - ikke dårligt, vel?

Herudover finder du SOSU NORD i Hjørring, hvor du har mulighed for at blive social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent på en af landets største social- og sundhedsskoler.

Hjørring som studieby giver altså dig, der godt kan lide at arbejde med mennesker eller har interesse for det biologiske felt gode muligheder for en uddannelse. 

Studiemiljø

I Hjørring har man de seneste år gjort en stor indsats for at gøre Hjørring til en attraktiv studieby. Campus Skolevangen afholder en række traditionsrige arrangementer hvert studieår såsom idrætsaktiviteter, juleafslutninger og fester både i introdagene og til dimensionerne. 

Campus Skolevangen har fokus på at skabe kreativitet og sammenhold, hvorfor du på Campus Skolevangen både finder et bibliotek, en moderne idrætshal med klatrevæg og springgrav og et motionsrum samt en svømmehal. Du og dine studiekammerater har dermed rig mulighed for både at fordybe jer og være aktive på ét og samme sted. Goderne er dog ikke kun nogle årlige traditioner. Campus Skolevangen har en fredagsbar, der er åben hver uge, så du og dine studiekammerater kan få en god afslutning på ugen.

Bolig i Hjørring

Hvordan er boligmarkedet så i Vendsyssels hovedstad? Vendsyssels hovedstad lyder ret fancy, og normalt er hovedstæder ikke ligefrem de billigste steder at bo. Men så har vi en god nyhed - nu får du mulighed for at sige, at du bor en hovedstad helt uden, at din SU bliver revet væk! Ikke dårligt, var? I Hjørring kan du nemlig få en 1-værelses lejlighed til under 3.000 kroner og en 2-værelses lejlighed til under 4.000 kroner! Det får du altså ikke din egen lejlighed til i hverken København, Odense eller Århus. 

Du kan finde din kommende studiebolig i Hjørring gennem et af Hjørrings tre store boligforeninger, som er BoVendia, Domea og Boligselskabet Nordjylland. Herudover kan du på Facebook finde private udlejere, hvor du kan leje et værelse, en lejlighed eller måske finde dit kommende boligfællesskab sammen med andre studerende.

Byliv i Hjørring

Med en billig bolig er der jo lidt ekstra penge at gøre godt med i byen. Men hvor skal man tage hen at spise i Hjørring? Hvor skal man gå i byen i Hjørring? Det hjælper vi dig lige med at finde ud af. 

Først og fremmest, så skal du prøve Bistro V i Hjørring. Her kan du få alt fra brunch til burger og salater eller “Dagens ret”, som altid er tilberedt med kærlighed. Priserne er mere end godkendte, hvor du altså får en stor brunch med det hele til kun 100.-! 

Skal du i byen i Hjørring? Så prøv Havana - Bar & Natklub Hjørring eller Diskotek Confession. Her er du sikret fest med både DJ, dansegulv og lækre drinks. Tag din nye studiekammerater uden armen og få en aften uden at skulle tænke på studie, arbejde og hverdagspligter! 

En ekstra lille gevinst ved at vælge Hjørring som studieby er, at du kan holde din helt egen privatfest på Diskotek Confession i Hjørring - GRATIS! Det er ikke en røverhistorie. Diskotek Confession giver dig mulighed for at invitere alle dine nye studiekammerater til fest uden, at du behøver tømme hele opsparingen - og I får endda en flaske Cuba til 250 kroner foræret! 

Billig bolig, billig madoplevelse og billige fester - Hjørring bliver da bedre og bedre, var?

Karriere og studiejob

Nu når alt er så billigt i Hjørring, så er studiejob måske ikke nødvendigt i første omgang. Men kommer du til et tidspunkt, hvor du gerne vil have lidt ekstra at gøre godt med i Hjørring, så kan det sagtens lade sig gøre. I Hjørring ligger Metropol, der er Vendsyssels største shoppingcenter på 46.500 m2. Metropol i Hjørring rummer 40 forskellige butikker, hvor du kan tjene lidt ekstra til at supplere din SU. Herudover har Hjørring også en gågade med massere af butikker og caféer, som helt sikkert vil blive glade for din hjælp. 

Vil du gerne have et studiejob, hvor du kan bruge din nyfundne viden fra dit studie? De forskellige uddannelser har tæt samarbejde med erhvervsmarkedet, hvilket gør, at du under uddannelsen vil lave opgaver om eller komme i praktik med virksomheder. Det giver dig mulighed for at gøre et godt indtryk og dermed få lettere adgang ind i virksomhederne. Hvem ved - måske din fremtidige karriere er hos dit praktiksted? 

Muligheden for både at få studiejob og gøre karriere er i hvert fald åben med Hjørring som studieby - og som alternativ ligger Aalborg kun 54 kilometer væk, som svarer til en halv times tid i enten tog eller bil. Så hvis du falder pladask for Hjørring, men finder arbejde i Aalborg, er transporttiden slet ikke så dum.

Hvad kan man lave i Hjørring?

Som nævnt er Hjørring hovedstaden i Vendsyssel. Den titel har Hjørring ikke fået uden grund. Hjørring er nemlig Vendsyssel kommunes største by, hvor du bliver mødt af et rigt kultur- og handelsliv. I Hjørring har du både mulighed for at tage i shoppingcenteret Metropol med dets 40 butikker eller gå en tur i Hjørrings gågade med smukke skulpturer og et stort udvalg af både caféer og butikker. 

Hjørring har også deres helt egen revy, som hedder Hjørring Revyen. Hjørring Revyen er i gang fra juni til juli og foregår på Vendsyssel Teater. Vendsyssel Teater byder ikke kun op til Hjørring Revyen. I Vendsyssel Teater kan du også danse Linedance, se comedy, danse salsa eller høre foredrag. Du har altså gode (og ikke mindst sjove) muligheder for at tage dine nye studiekammerater med til en anderledes aften i Vendsyssel Teater. 

Skal det være lidt mere roligt? Så prøv biografen i Hjørring. Biografen i Hjørring hedder MovieHouse og her kan du både se Formel 1, gallapremiere, forpremiere eller en 3D-film. Inden biografen kan du og dine studiekammerater teste en af de mange restauranter i Hjørring af. Her kan vi bare nævne Bone’s, Bistro V eller Bryghuset Venedia. 

Hjørring er dog mere end shopping og mad. Kulturen er en stor del af Hjørring, hvor du kan f.eks. kan opleve Vendsyssel Historiske Museum, der rummer Provstegården og skiftende udstillinger, som fortæller Vendsyssels historie. 

Hjørring som studieby giver altså dig mulighed for både at være kulturel, shoppe, spise god mad og danse salsa!

Fodbold, golf og skøn natur

Er du den aktive type, der godt kan lide at dyrke sport? I Hjørring finder du Fortuna Hjørring, som er Danmarks største fodboldklub for kvinder. Så er du fodboldspiller, skal du i hvert fald ikke være bekymret for dine muligheder for at spille bold i Hjørring. 

Udover Fortuna Hjørring har du også mulighed for at lave “hole in one” i en af Hjørring Golfklubs 36 huller. Hjørring Golfklub har endda en “Kaninklub”, hvor du kan prøve golf af for første gang. Måske du skal være den nye Tiger Woods?

Herudover kan du både finde Fitness World, FitnessX eller tage i en bokseklub i Hjørring - og hvis du bare gerne vil ud og bruge fritiden på noget aktivt med dine studiekammerater, så rummer Hjørring også en flot natur, hvor du og dine studiekammerater f.eks. kan løbe eller gå en tur gennem Kløverstierne eller i Tolne Skov, hvor I kan komme lidt væk fra bylivet i Hjørring og opleve den smukke natur i Hjørring. 

Find din uddannelse i Hjørring her


Annoncer