Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Kolding som studieby

For mange kommende studerende er det vigtigt, at studere i en god studieby. Men hvad er en god studieby, og hvad går de studerende egentlig op i, når de står overfor det valg?

I studiebyen Kolding finder du alt det, som man som studerende har brug for - og mere til! Læs med herunder, hvor du blandt andet kan læse om, boligmuligheder, byliv, studiemiljø og fritidsaktiviteter i Kolding. 

5 grunde til at studere i Kolding

Hvad kan jeg studere i Kolding

Studiemiljø

Bolig i Kolding

Byliv i Kolding

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Kolding

Sport, fritid og skydive i Kolding

5 grunde til at studere i Kolding

1. Du har et stort udvalg af uddannelser, hvor studiemiljøet skaber nye gode venskaber

I Kolding er det kun fantasien, der sætter grænser i forhold til dine uddannelsesmuligheder. Her er masser af forskellige institutioner at vælge mellem, og dermed også et stort udvalg, når det kommer til valg af studie. Der er derfor gode forudsætninger for, at Kolding har noget, der passer til dine interesser. I byen finder du desuden et spirende studiemiljø, både på de enkelte institutioner som rundt omkring i byen. 

2. Kolding er en by i udvikling, hvor din fremtid ser rigtig fin ud

Kolding er en studieby i stor udvikling med flere og flere studerende, der kommer til byen hvert år. Dette har også en positiv effekt på handelslivet i byen, der ligeledes udvikler sig med hastige skridt. Der er derfor gode forudsætninger for at slå dig ned i byen, når du er færdig med dine studier.

3. Du får en studieby med masser af historie, som gør byen spændende og charmerende

Ikke alene er Kolding en by med muligheder når det kommer til uddannelse og karriere, det er også en smuk by med masser af charme og karakter. I Kolding finder du da også masser af museer, natur, hyggelige gader og ældre bygninger. Du skal derfor ikke lede længe for at forkæle øjnene og få en god oplevelse i byens smukke rammer. 

4. Du har rig mulighed for at møde nye mennesker både via studiet, men også gennem sportsklubber med mere

Hvis du kommer til Kolding uden at kende et øje, så frygt ikke. Der er masser af muligheder for at være social i byen, både på studiet samt gennem sportsklubber, foreninger og lignende. 

5. Studiebyen Kolding er for mange en gemt perle, som bare venter på dig at udforske den - og leve livet mens du studerer

Kolding er alt i alt det oplagte valg som studieby, hvis du prioriterer uddannelsesmuligheder, faglighed og masser af frisk luft. Derudover er Kolding kåret som den 7. bedste studieby i Danmark i 2022, så der må jo i den grad være noget om snakken.

Hvad kan jeg studere i Kolding

Kolding er en en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer. Og derfor har byen også mange forskellige former for og typer af uddannelser. Du kan finde følgende uddannelser i Kolding:

  • Bachelor og kandidatuddannelser på SDU Kolding
  • Erhvervsakademiuddannelser på IBA Erhvervsakademi Kolding
  • Pædagog eller pædagogisk assistent uddannelse på UC Syd i Kolding
  • Elevuddannelser hos Salling Group
  • Højskole i Kolding hos Højskolerne
  • Trainee og elevuddannelser hos Danske Byggecentre

Og meget meget mere!

Find uddannelser i Kolding her.

Studiemiljø

I Kolding finder du et spirende studiemiljø, hvor de studerende i byen har et tæt sammenhold og fællesskab. På SDU i Kolding finder du bl.a. Grønne områder og hyggelige studiekroge, hvor man som studerende kan fordybe sig i sine opgaver, eller hygge sig med studiegruppen. På SDU er der også SRK, som står for Studerende Råd i Kolding. SRK sørger for et godt studiemiljø på SDU og arrangerer fester, rus-ture og arbejder sammen med studiecaféen. Udover studiemiljøet på SDU i Kolding, er der sat omkring en million kroner af til at sikre et godt studiemiljø i Kolding. I 2018 besluttede byrådet i Kolding, at der skulle bruges omkring en million kroner på at støtte det brede antal aktiviteter til de studerende i Kolding. Derudover vil kommunen inddrage de studerende aktivt i udviklingen og projektet med pengene på aktiviteter, så man sikrer det bedste studiemiljø for de studerende. 

Kolding er en studieby i stor udvikling med flere og flere studerende, der kommer til Kolding hvert år. Du kan derfor sikre dig et godt studiemiljø i Kolding uanset hvilken uddannelse, du vælger.

Bolig i Kolding

Overvejer du at studere i Kolding, så er boligposten helt sikkert vigtigt for dig at have styr på! For de fleste studerende, er det vigtigt, at ens bolig ikke er for dyr, og samtidigt ligger tæt på uddannelsesstedet. 

I Kolding finder du både nyopførte lejligheder til gode priser, men også mindre studieboliger. Tager man f.eks. En 3-værelses lejlighed på omkring 140 kvadratmeter, som ligger meget centralt i Kolding, koster det omkring 8000 kroner. Her gør mange det, at man finder andre studerende, som også søger bolig, og går sammen i et bofællesskab. Her ville man hver skulle betale omkring 2600 kroner, hvilket er en god pris for en hel lejlighed, som man deler med to andre. Hvis du vælger en studiebolig skal du ca. Betale mellem 1500 kroner og 3000 kroner om måneden. Du kan søge efter studieboliger i Kolding her.

Du har altså gode muligheder for at finde et dejligt sted at bo i Kolding, uanset om du vil bo på kollegie, i en studiebolig eller sammen med andre i en større lejlighed. Din økonomi omkring din bolig i Kolding er altså ikke noget, du behøver at bekymre dig om!

Byliv i Kolding

Bylivet i Kolding består både af nattelivet for dig som ung og studerende, men også bylivet i gader og stræder, butikker og shopping. Kolding kommune arbejder også her ihærdigt på at gøre bylivet attraktivt for alle. Deres fokus er, at gøre bylivet mere spændende gennem Kolding som kultur-, design- og oplevelsesby. Kolding er derfor god til at få butikkerne til at fungere og være inden for alles interesser, og bygger også flere boliger. Du har derfor god mulig for at shoppe de nødvendige ting, og samtidigt ose rundt i byen og hygge med studievennerne.

I Koldings natteliv, finder du også et hav af barer, hvor der er plads til at drikke en øl fredag efter en lang uge, eller komme ud og danse og møde endnu flere nye mennesker. Du kan eksempelvis tage på Old Irish Pub, Tavlen, Pitstop eller Crazy Daisy, alt efter hvad dig og dine venner har lyst til. Som ung studerende er det virkelig vigtigt, at der er et byliv med massere af nye mennesker og muligheder for at have et godt socialt liv. 

Karriere og studiejob

Mange studerende vælger at tage et studiejob ved siden af studiet for at tjene lidt ekstra til at have det sjovt, og måske lave en lille opsparing, eller for at få lidt erhvervserfaring inden for det man studerer. På Erhvervsakademi Kolding går de meget op i, at de studerende har gode karrieremuligheder under og efter uddannelsen. Her kan du eksempelvis komme i praktik i en virksomhed under uddannelse, og så den måde har du allerede fået en fod inden for branchen. Vælger du ikke en uddannelse med praktik, kan du altid søge om at komme i praktik på den uddannelse, du vælger. Hvis du hellere vil have et studiejob ved siden af studiet, er der mange ledige deltids jobs i Kolding, da byen er en forretnings- og businessby i konstant udvikling.

Du kan derfor trygt studere og udleve dine karrieredrømme i Kolding!

Hvad kan man lave i Kolding?

Udover et byliv i udvikling og flere studerende, der strømmer til Kolding hvert år, er der også mange seværdigheder og ting at lave i Kolding. Kolding er en gammel by, som gennem historien har været en stor handelsby, da den ligger meget centralt i hele Danamrk og de omkring liggende lande. Derfor er byen også kendt for sin prydlende kultur og historie. Interesserer man sig for dette kan man bl.a. Tage på:

  • Koldinghus, som er et slot med historisk museum,
  • Trapholt, som er et kunstmuseum,
  • Dansk sygeplejehistorisk museum,
  • Eller Kolding miniby

Derudover har Kolding massere af fin natur såsom Tørskind grusgrav, Marielundssøen, Geografisk have og meget mere. Kommer dine veninder eller familie på besøg, er det en god mulighed at gå en tur gennem byen eller byens natur. Du kan også bruge tid på biblioteket og lave dine opgaver, eller læse med dine studievenner. Kolding har massere af hyggelige steder og kroge, hvor byens gamle flotte bygninger gør det til en unik studieby at studere og bruge sin fritid i.

Til hverdagene kan du eksempelvis også tage i Kolding storcenter og shoppe alt, som du har brug for.Er du en god krejler, kan du finde gode loppefund i Kirppu i Kolding. 

Kolding som studieby er derfor en god by til din faglige udvikling men også at leve livet, som det kan være i hverdagen, men også til de gode minder.

Sport, fritid og skydive i Kolding

Hvad findes der så af sport og fritidsaktiviteter i Kolding? Kolding har som mange andre studiebyer masser af aktiviteter at byde på. Med alt fra badminton til bowling,til cykling, håndbold og fodbold.

Du kan for eksempel spille fodbold i fodboldklubben Kolding if, som både er for mænd og kvinder. Du kan gå til brydning eller atletik i idrætsklubben i kolding. Hvis du ikke vil gå til en sport kan du altid finde et fitness center i Kolding eller ty til mere ekstreme eller en gang oplevelser. Her har studiebyen Kolding også meget at byde på!

Find din uddannelse i Kolding her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer