Kolding som studieby

Kolding som studieby

For mange kommende studerende er det vigtigt, at studere i en god studieby. Men hvad er en god studieby, og hvad går de studerende egentlig op i, når de står overfor det valg?

I studiebyen Kolding finder du alt det, som man som studerende har brug for - og mere til! Læs med herunder, hvor du blandt andet kan læse om, boligmuligheder, byliv, studiemiljø og fritidsaktiviteter i Kolding. 

5 grunde til at studere i Kolding

Hvad kan jeg studere i Kolding

Studiemiljø

Bolig i Kolding

Byliv i Kolding

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Kolding

Sport, fritid og skydive i Kolding

5 grunde til at studere i Kolding

1. Du har et stort udvalg af uddannelser, hvor studiemiljøet skaber nye gode venskaber

I Kolding er det kun fantasien, der sætter grænser i forhold til dine uddannelsesmuligheder. Her er masser af forskellige institutioner at vælge mellem, og dermed også et stort udvalg, når det kommer til valg af studie. Der er derfor gode forudsætninger for, at Kolding har noget, der passer til dine interesser. I byen finder du desuden et spirende studiemiljø, både på de enkelte institutioner som rundt omkring i byen. 

2. Kolding er en by i udvikling, hvor din fremtid ser rigtig fin ud

Kolding er en studieby i stor udvikling med flere og flere studerende, der kommer til byen hvert år. Dette har også en positiv effekt på handelslivet i byen, der ligeledes udvikler sig med hastige skridt. Der er derfor gode forudsætninger for at slå dig ned i byen, når du er færdig med dine studier.

3. Du får en studieby med masser af historie, som gør byen spændende og charmerende

Ikke alene er Kolding en by med muligheder når det kommer til uddannelse og karriere, det er også en smuk by med masser af charme og karakter. I Kolding finder du da også masser af museer, natur, hyggelige gader og ældre bygninger. Du skal derfor ikke lede længe for at forkæle øjnene og få en god oplevelse i byens smukke rammer. 

4. Du har rig mulighed for at møde nye mennesker både via studiet, men også gennem sportsklubber med mere

Hvis du kommer til Kolding uden at kende et øje, så frygt ikke. Der er masser af muligheder for at være social i byen, både på studiet samt gennem sportsklubber, foreninger og lignende. 

5. Studiebyen Kolding er for mange en gemt perle, som bare venter på dig at udforske den - og leve livet mens du studerer

Kolding er alt i alt det oplagte valg som studieby, hvis du prioriterer uddannelsesmuligheder, faglighed og masser af frisk luft. Derudover er Kolding kåret som den 7. bedste studieby i Danmark i 2022, så der må jo i den grad være noget om snakken.

Hvad kan jeg studere i Kolding

Kolding er en en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer. Og derfor har byen også mange forskellige former for og typer af uddannelser. Du kan finde følgende uddannelser i Kolding:

  • Bachelor og kandidatuddannelser på SDU Kolding
  • Erhvervsakademiuddannelser på IBA Erhvervsakademi Kolding
  • Pædagog eller pædagogisk assistent uddannelse på UC Syd i Kolding
  • Elevuddannelser hos Salling Group
  • Højskole i Kolding hos Højskolerne
  • Trainee og elevuddannelser hos Danske Byggecentre

Og meget meget mere!

Find uddannelser i Kolding her.

Studiemiljø

I Kolding finder du et spirende studiemiljø, hvor de studerende i byen har et tæt sammenhold og fællesskab. På SDU i Kolding finder du bl.a. Grønne områder og hyggelige studiekroge, hvor man som studerende kan fordybe sig i sine opgaver, eller hygge sig med studiegruppen. På SDU er der også SRK, som står for Studerende Råd i Kolding. SRK sørger for et godt studiemiljø på SDU og arrangerer fester, rus-ture og arbejder sammen med studiecaféen. Udover studiemiljøet på SDU i Kolding, er der sat omkring en million kroner af til at sikre et godt studiemiljø i Kolding. I 2018 besluttede byrådet i Kolding, at der skulle bruges omkring en million kroner på at støtte det brede antal aktiviteter til de studerende i Kolding. Derudover vil kommunen inddrage de studerende aktivt i udviklingen og projektet med pengene på aktiviteter, så man sikrer det bedste studiemiljø for de studerende. 

Kolding er en studieby i stor udvikling med flere og flere studerende, der kommer til Kolding hvert år. Du kan derfor sikre dig et godt studiemiljø i Kolding uanset hvilken uddannelse, du vælger.

Bolig i Kolding

Overvejer du at studere i Kolding, så er boligposten helt sikkert vigtigt for dig at have styr på! For de fleste studerende, er det vigtigt, at ens bolig ikke er for dyr, og samtidigt ligger tæt på uddannelsesstedet. 

I Kolding finder du både nyopførte lejligheder til gode priser, men også mindre studieboliger. Tager man f.eks. En 3-værelses lejlighed på omkring 140 kvadratmeter, som ligger meget centralt i Kolding, koster det omkring 8000 kroner. Her gør mange det, at man finder andre studerende, som også søger bolig, og går sammen i et bofællesskab. Her ville man hver skulle betale omkring 2600 kroner, hvilket er en god pris for en hel lejlighed, som man deler med to andre. Hvis du vælger en studiebolig skal du ca. Betale mellem 1500 kroner og 3000 kroner om måneden. Du kan søge efter studieboliger i Kolding her.

Du har altså gode muligheder for at finde et dejligt sted at bo i Kolding, uanset om du vil bo på kollegie, i en studiebolig eller sammen med andre i en større lejlighed. Din økonomi omkring din bolig i Kolding er altså ikke noget, du behøver at bekymre dig om!

Byliv i Kolding

Bylivet i Kolding består både af nattelivet for dig som ung og studerende, men også bylivet i gader og stræder, butikker og shopping. Kolding kommune arbejder også her ihærdigt på at gøre bylivet attraktivt for alle. Deres fokus er, at gøre bylivet mere spændende gennem Kolding som kultur-, design- og oplevelsesby. Kolding er derfor god til at få butikkerne til at fungere og være inden for alles interesser, og bygger også flere boliger. Du har derfor god mulig for at shoppe de nødvendige ting, og samtidigt ose rundt i byen og hygge med studievennerne.

I Koldings natteliv, finder du også et hav af barer, hvor der er plads til at drikke en øl fredag efter en lang uge, eller komme ud og danse og møde endnu flere nye mennesker. Du kan eksempelvis tage på Old Irish Pub, Tavlen, Pitstop eller Crazy Daisy, alt efter hvad dig og dine venner har lyst til. Som ung studerende er det virkelig vigtigt, at der er et byliv med massere af nye mennesker og muligheder for at have et godt socialt liv. 

Karriere og studiejob

Mange studerende vælger at tage et studiejob ved siden af studiet for at tjene lidt ekstra til at have det sjovt, og måske lave en lille opsparing, eller for at få lidt erhvervserfaring inden for det man studerer. På Erhvervsakademi Kolding går de meget op i, at de studerende har gode karrieremuligheder under og efter uddannelsen. Her kan du eksempelvis komme i praktik i en virksomhed under uddannelse, og så den måde har du allerede fået en fod inden for branchen. Vælger du ikke en uddannelse med praktik, kan du altid søge om at komme i praktik på den uddannelse, du vælger. Hvis du hellere vil have et studiejob ved siden af studiet, er der mange ledige deltids jobs i Kolding, da byen er en forretnings- og businessby i konstant udvikling.

Du kan derfor trygt studere og udleve dine karrieredrømme i Kolding!

Hvad kan man lave i Kolding?

Udover et byliv i udvikling og flere studerende, der strømmer til Kolding hvert år, er der også mange seværdigheder og ting at lave i Kolding. Kolding er en gammel by, som gennem historien har været en stor handelsby, da den ligger meget centralt i hele Danamrk og de omkring liggende lande. Derfor er byen også kendt for sin prydlende kultur og historie. Interesserer man sig for dette kan man bl.a. Tage på:

  • Koldinghus, som er et slot med historisk museum,
  • Trapholt, som er et kunstmuseum,
  • Dansk sygeplejehistorisk museum,
  • Eller Kolding miniby

Derudover har Kolding massere af fin natur såsom Tørskind grusgrav, Marielundssøen, Geografisk have og meget mere. Kommer dine veninder eller familie på besøg, er det en god mulighed at gå en tur gennem byen eller byens natur. Du kan også bruge tid på biblioteket og lave dine opgaver, eller læse med dine studievenner. Kolding har massere af hyggelige steder og kroge, hvor byens gamle flotte bygninger gør det til en unik studieby at studere og bruge sin fritid i.

Til hverdagene kan du eksempelvis også tage i Kolding storcenter og shoppe alt, som du har brug for.Er du en god krejler, kan du finde gode loppefund i Kirppu i Kolding. 

Kolding som studieby er derfor en god by til din faglige udvikling men også at leve livet, som det kan være i hverdagen, men også til de gode minder.

Sport, fritid og skydive i Kolding

Hvad findes der så af sport og fritidsaktiviteter i Kolding? Kolding har som mange andre studiebyer masser af aktiviteter at byde på. Med alt fra badminton til bowling,til cykling, håndbold og fodbold.

Du kan for eksempel spille fodbold i fodboldklubben Kolding if, som både er for mænd og kvinder. Du kan gå til brydning eller atletik i idrætsklubben i kolding. Hvis du ikke vil gå til en sport kan du altid finde et fitness center i Kolding eller ty til mere ekstreme eller en gang oplevelser. Her har studiebyen Kolding også meget at byde på!

Find din uddannelse i Kolding her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere