Vis studentum.dk som: Mobile
Fredericia som studieby

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby.

Fredericia er et godt bud på din kommende studieby - særligt hvis du vil lidt væk fra de større danske studiebyer som København, Aarhus og Aalborg. Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvilke muligheder du har som studerende i Fredericia.

5 grunde til at studere i Fredericia

Hvad kan jeg studere i Fredericia

Studiemiljø 

Bolig i Fredericia

Byliv i Fredericia

Karriere og studiejob 

Hvad kan man lave i Fredericia 

Nyd fritiden til vands og til lands

5 grunde til at studere i Fredericia

1. Smukke omgivelser

Med Fredericia som studieby er du omgivet af smuk natur. Kystlinje, naturpark, strande, skovområder, moser, søer og åer - der er gode muligheder for at gå en tur og få lidt frisk luft, samtidig med at dine øjne kan vandre rundt på naturen.  

2. Oplevelser

Byen er fyldt med oplevelser af forskellig karakter. Der er både noget til weekenden, når du trænger til et kulturelt indspark og når det skal være vildt. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til dine muligheder for at have det sjovt i Fredericia. 

3. Unikke karrieremuligheder

Hvis du sidder og bider negle og er nervøs for dine karrieremuligheder, hvis du vælger Fredericia som din kommende studieby, så kan vi roligt stoppe dig. I Fredericia har du gode karrieremuligheder, og hvis ikke du finder drømmejobbet her, så har du hele Trekantområdet tæt på. 

4. Fokus på et stærkt studiemiljø

I Fredericia finder du et stærkt og spirende studiemiljø, der blandt andet byder på masser af aktiviteter og arrangementer. Dette gælder både på de enkelte uddannelsesinstitutioner såvel som rundt omkring i byen. Derudover finder du masser af hyggelige caféer og restauranter, hvor du og dine studiekammerater kan nyde fritiden.

5. Gode muligheder for en billig bolig

I Fredericia behøver du ikke være nervøs for din boligsituation. Både når det kommer til overhovedet at finde en bolig, men også, hvad den bolig så rent faktisk koster. Her ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på cirka 78 kroner, så det burde være muligt at finde en bolig med en fornuftig husleje i byen. 

Hvad kan jeg studere i Fredericia

Hvis du har Fredericia på radaren som din kommende studieby, så er du sikkert også nysgerrig på, hvad du rent faktisk kan tage af uddannelser i byen. Og dét er faktisk ikke småting. I Fredericia finder du nemlig mere end 40 ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i byen. Uddannelser tæller desuden over 3000 elever og studerende, så der er også gode muligheder for at møde ligesindede. Af uddannelsesmuligheder kan blandt andet nævnes:

  • Elektriker
  • Lærer - Trainee
  • Maskinmester
  • Musicaluddannelsen
  • Smed
  • Social- og Sundhedshjælper
  • Pædagogisk Assistent
  • Og mange flere spændende uddannelser!

Uddannelserne udbydes på tværs af forskellige uddannelsesinstitutioner i byen. Med andre ord er der noget for enhver smag i Fredericia, uanset om du er til håndværker fag, eller om du drømmer om at udfolde dig kreativt på en scene.

Studiemiljø 

I Fredericia finder du et spirende studiemiljø, masser af socialt liv og mange gode muligheder for at få en fed oplevelse. Dette gør sig både gældende på de enkelte uddannelsesinstitutioner i byen, såvel som på tværs af skolerne og rundt omkring i byen. På de enkelte institutioner er der mange gode faciliteter til studiearbejdet og hyggekroge når I trænger til en pause, men du finder også faglige såvel som sociale arrangementer. Der arrangeres for eksempel foredrag, fredagscaféer, temafester og andre sociale tiltag, der er med til at give dig som studerende en uforglemmelig studietid.

I selve Fredericia finder du også masser af muligheder og initiativer, der kommer dig som studerende til gode. Opnå studierabat rundt omkring i Fredericia, ved at vise et gyldigt studiekort. Det kan give dig en fed oplevelse, og så endda med rabat (!), samtidig med at du støtter lokalt. Win win må man sige. Det er også en god mulighed for at gå på opdagelse i byen, og udforske nogle af de forskellige caféer og restauranter. Som du måske kan fornemme vil Fredericia derfor kunne give dig meget som studerende, og danne rammerne for en god studietid.

Bolig i Fredericia

Er du stadig ikke helt sikker på, at Fredericia skal være din kommende studieby? Ændrer det så på noget når vi siger, at du i Fredericia har rigtig gode chancer for at få en bolig - og så endda en billig en af slagsen? Boligkontoret Fredericia har nemlig lavet flere fleksible udlejningsregler, som eksempelvis giver fortrinsret til dig som studerende, eller dig der skal til at studere i byen. Denne fortrinsret gælder hver 4. bolig med en husleje på max 3.500,- i måneden. SÅ begynder der altså at være plads til nogle af de sjove ting.

Foruden ungdomsboliger og kollegier er der selvfølgelig også mulighed for en almen lejebolig ved at skrive dig op på venteliste ved et boligselskab i Fredericia. Ved denne muligheder burde der også være mulighed for at købe en ekstra øl i fredagsbaren. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Fredericia lyder nemlig på 78 kroner, så her burde det altså være muligt at sidde til en fornuftig husleje.

Byliv i Fredericia

Hvis du tror, du kommer til at kede dig, hvis du vælger Fredericia som studieby, så tager du fejl. Der vil nemlig være rig mulighed for at finde på noget at lave. For eksempel har Fredericia caféer og barer til enhver smag og pengepung, så her kan du altså sagtens være med som studerende. Uanset om du trænger til at forkæle dine smagsløg med sushi, tapas, brunch, burger, pizza eller en god bøf, så er her noget for enhver smag. Er du veganer eller vegetar, eller lider du af laktose- eller glutenallergi, så er det heller ikke noget problem. 

Trænger I til at fejre, at det endelig er blevet fredag, så finder du i Fredericia også hyggelige barer, de perfekte steder til forfest, og steder, der indbyder til mange timers hygge og grin. Der er derfor gode muligheder for at finde på noget at lave i Fredericia, og det samme gælder, når du trænger til lidt shopping. Her er den oplagte mulighed at tage shoppingturen i den historiske bymidte, hvor du mødes af en hyggelig atmosfære og et stort udvalg af butikker, spisesteder og caféer, hvis du lige skulle trænge til at kaffe på farten.

Karriere og studiejob 

Fredericia er centrum for transport og logistik, men tilbyder et varieret udbud af jobmuligheder uanset uddannelse og uddannelsesniveau. Gennem det seneste års tid er der slået over 5000 stillingsopslag på Jobindex i Fredericia kommune, så der burde også være en stilling til dig, hvis du skulle vælge at blive i byen, når du er blevet færdig med din uddannelse. Hvis du alligevel ikke finder drømmejobbet i Fredericia, så bare rolig. Fredericia er en del af Trekantområdet, hvor du har nem adgang til mere end 200.000 jobs og 22.300 virksomheder. For eksempel kan du nemt og hurtigt komme til byer som blandt andre Kolding, Middelfart og Vejle, hvor der også er mange jobs at finde.

Dine muligheder for at finde et studiejob i Fredericia er bestemt heller ikke ringe. I 2021 blev der slået lige knapt 300 studiejobs op på Jobindex i Fredericia kommune og med de mange forskellige virksomheder i byen, burde der være gode udsigter til at lande et studiejob, der kan give dig noget erhvervserfaring samt supplere din SU.

Hvad kan man lave i Fredericia 

Ud over dine muligheder for at spise dig mæt og gå i byen er du måske også interesseret i at finde ud af, hvad byen har at byde på, og hvad du kan opleve? Det kan vi godt forstå! Og vi kan afsløre, at du ikke kommer til at kede dig med Fredericia som studieby. Her er nemlig masser af oplevelser og områder at udforske, både i selve Fredericia og i nærområdet.

Der er både noget for dig, der sætter pris på natur, dig, der elsker at være kulturel og dig, der vil have det sjovt med vennerne. Med hele 46 km kystlinje, og som en del af Naturpark Lillebælt, er der rig mulighed for at nyde godt af strande, vandsport og havudsigt. Fredericia er fyldt med naturskønne områder, så det bliver let som en leg at finde ruter og stier til en smuk gå- eller cykeltur. 

Sætter du pris på kulturelle indslag, så er Fredericia også her den rette studieby for dig. Du kan for eksempel tage på en historisk byvandring, besøge gallerier eller beundre den smukke arkitektur og de flotte bygninger i byen. Derudover kan du selvfølgelig nyde en aften med teater, koncert, stand up eller en god film. Året rundt finder du nemlig et spændende program rundt omkring på spillestederne i Fredericia samt en masse spændende kultur events og arrangementer.

Leder du efter sjove oplevelser med vennerne, så er det heller ikke noget problem. Minigolf, fodboldgolf, gokart, escape room, bowling - jeres muligheder er nærmest ubegrænsede! Er I på jagt efter en lidt anderledes oplevelse, så kan I også kaste jer ud i bridgewalking i Middelfart! Det er en helt unik oplevelse, hvor I kan nyde den fantastiske udsigt, og det vil være en oplevelse I vil kunne snakke om længe. Desuden afholdes der årligt Trekantområdets Festuge samt Kulturnat, så her er også noget at se frem til. Så ja - du kommer som nævnt ikke til at kede dig med Fredericia som studieby.

Nyd fritiden til lands og til vands

Hvis du er til en aktiv livsstil, så behøver du bestemt ikke gå på kompromis i Fredericia.I byen finder du nemlig mange sportsklubber og idrætsforeninger, der byder på et væld af forskellige sportsgrene. Her har du for eksempel rig mulighed for at spille basketball, tage en tur i svømmehallen, spille badminton eller bare benytte lejligheden til at lære nye mennesker at kende, og skabe dig et socialt netværk. 

Du kan selvfølgelig også udfordre dig selv eller forbedre konditionen ved at melde dig ind i en løbeklub, eller måske Fredericia Triathlon Team kunne være noget? Hvis du derimod er mere til at lave noget alene, så er der selvfølgelig også mulighed for det. I Fredericia finder du smukke stier og vandreruter, hvor du kan nyde roen og naturen. Derudover har du mulighed for at nyde din fritid på hesteryg, tage ud og sejle kajak eller nyde stilheden på et SUP-board. Med andre ord er mulighederne mange i Fredericia - både til lands og til vands.

Find din uddannelse i Fredericia her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere