Vis studentum.dk som: Mobile
Hedensted som studieby

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne byen Hedensted måske være noget for dig. På trods af at byen blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! 

Kunne du tænke dig at være sikret job efter endt uddannelse? Så er Hedensted et god bud på din kommende studieby! Læs mere om, hvad Hedensted kan tilbyde dig som studieby her! 

5 grunde til at studere i Hedensted

Her kan du studere i Hedensted

Studiemiljø

Bolig i Hedensted

Byliv i Hedensted

Karriere og studiejob i Hedensted

Hvad du kan lave i Hedensted

Sport og fritid i Hedensted

5 grunde til at studere i Hedensted

1. En unik uddannelsesmuligheder

Du får i Hedensted adgang til en uddannelse i en branche i rivende udvikling, og hvor du er jobsikret efter endt uddannelse, hvis du ikke allerede under din uddannelse bliver headhuntet af virksomheder.

2. Billige boliger

Du kan som studerende bosætte dig enormt billigt i Hedensted, og hertil finder du et hav af boligportaler, hvor du kan finde din kommende bolig! Det er ikke kun en fordel som studerende, men også hvis du ønsker at blive i byen efter endt uddannelse.

3. Gode karrieremuligheder

Der er i Hedensted og omegn gode karriere- og jobmuligheder med 600.000 arbejdspladser indenfor en times kørsel. Derudover finder du også en række iværksættermiljøer, hvis du ønsker at starte din egen virksomhed. 

4. Masser af aktiviteter

I Hedensteds 31 lokalområder finder du masser af aktiviteter du kan foretage dig, herunder for eksempel brætspilscaféer og fællesspisning, hvor du kan være social med dine venner! 

5. Gode muligheder for en aktiv livsstil

I Hedensted finder du ikke kun masser af aktiviteter, du finder også gode muligheder for at dyrke sport i byens eget sportscenter, hvor du finder både svømmehal, motionscenter samt padelbaner, hvor du og dine venner kan spille padeltennis. 

Her kan du studere i Hedensted

I Hedensted kan du på Erhvervsakademi Dania tage uddannelsen til automationsteknolog, også kaldet robotuddannelsen. Uddannelsen er en toårig videregående uddannelse i robotter og er opbygget således, at du både kommer gennem praksisnær undervisning, masser af teori samt praktikforløb og hovedopgave. Uddannelsen giver dig mulighed for en fremtid i en branche, der er i rivende udvikling, og hvor der hertil er attraktive jobmuligheder. Som uddannet automationsteknolog kan du blandt andet komme til at arbejde som robotudvikler, programmør, projektleder eller teknisk rådgiver. Du kan også vælge at gå dine egne veje og springe ud som selvstændig? Dine muligheder er mange med denne uddannelse på dit CV. 

Som et led i uddannelsen skal du i praktik i 3 måneder, hvilket giver dig lejlighed til at skabe en god balance mellem den teoretiske viden, som du lærer, og derefter omsætte den i praksis. 

Studiemiljø 

Som studerende på Erhvervsakademi Dania vil du opleve en virkelighedsnær og nærværende undervisning. Derudover vil undervisningen foregå i små hold, som aktivt inviterer dig til at stille spørgsmål, så du dermed får så meget viden med dig som overhovedet muligt. Undervisningen giver god anledning til et nærværende studiemiljø, hvor din trivsel og udvikling også vægtes højt af dine undervisere! 

Bolig i Hedensted

I Hedensted kan du bo billigt, og det findes hertil et hav af boligportaler, hvor du kan finde din kommende bolig! Med en gennemsnitlig kvadratmeter pris i byen på lige omkring 82 kroner er der altså gode chancer for at finde en bolig, der passer til din SU. Nedenfor kan du se en oversigt over de boligportaler, hvor du kan finde bolig i Hedensted. 

Portaler: 

 • Voreslejebolig.dk 
 • Boligportalen.dk 
 • Akutbolig.dk 
 • Boliger.metula.dk 

Boligforeninger: 

 • Lejerbo
 • Boligselskabet Domea
 • Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab 
 • Midtjysk Boligselskab 
 • Østjysk Boligselskab 
 • Boligdeal 

Facebook grupper: 

 • Lejebolig Hedensted - ledige lejligheder og huse til leje 
 • Lejebolig i Hedensted - lejligheder og huse 

Byliv i Hedensted

I Hedensted, også kaldet byen med sving i, er du både tæt på byliv, skole og butikker, hvor du finder alt fra dagligvarebutikker til detail butikker. For eksempel har Hedensted deres egen vinhandler, hvor du dine venner kan tage til vinsmagning. Her kan du blive klogere på vin, sammensætning af druer, produktion og fremstilling. Hvis du elsker fast-food, kan du også glæde dig over, at Hedensted har deres helt egen Burger King, hvor et hold lokale medarbejdere vil sørge for at give dig en rigtig god service! 

Ønsker du mere byliv, har du også mulighed for at tage til de større nærliggende byer herunder Horsens og Vejle. Her kan du hurtigt tage til med tog fra Hedensted station, som ligger midt i byen. 

Karriere og studiejob i Hedensted

I Hedensted har du gode karrieremuligheder, specielt som uddannet automationsteknolog! Uddannelsen sender nemlig 100% af færdiguddannede i job, og flere bliver endda headhuntet allerede under uddannelsen. Hedensted kommune har hele 600.000 arbejdspladser indenfor en times kørsel og hertil er byen også, i en lang årrække, blevet kåret til en af de bedste kommuner at drive erhverv i af Dansk Industri. Hertil er det også værd at nævne, at byen også støtter meget op om iværksætteri, og du kan i Hedensted få hjælp til at starte din egen virksomhed. Hedensted tilbyder 3 iværksættermiljøer, hvor du kan få vejledning samt sparre med andre iværksættere. 

Hvad du kan lave i Hedensted

I Hedensted kommunes 31 lokalområder finder du en masse aktiviteter og arrangementer, som du kan nyde i dit eget selskab eller sammen med dine venner. Dette er aktiviteter såsom brætspilcaféer, fællesspisning, havnefest og mange flere! 

Herudover har Hedensted kommune deres helt egen Facebook gruppe kaldet “Det sker i Hedensted..”, hvor lokale dagligt slår opslag op med hyggelige aktiviteter. Dette er alt fra loppemarkeder, gratis pizzapakker til afhentning, jobopslag og generelle nyheder i byen. 

Ønsker du et større udvalg af ting du kan lave med dine venner, så finder du Horsens og Vejle blot 20 minutters kørsel væk, hvor der både er en biograf og hvor du for eksempelvis kan tage til koncert. 

Sport og fritid i Hedensted

I Hedensted har du gode muligheder for at dyrke sport og holde dig aktiv. I Hedensted centeret finder du både en svømmehal, et motionscenter samt padelbaner! 

Hedensted har også en put and take sø bestående af fem forskellige søer på 30.000 m2 omringet af naturen. Her har du også mulighed for at overnatte i en af deres lejligheder eller hytter, hvis du ønsker at gøre en tur ud af det. 

Slutteligt er der også en række sportsforeninger i byen som du kan melde dig ind i. Nedenfor kan du se en liste af Hedensteds sportsforeninger:

 • Hedensted Badmintonklub
 • Hedensted Cykelklub
 • Hedensted Golfklub
 • Hedensted Idrætsforening
 • ØHK Hedensted  

Find din uddannelse i Hedensted her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere