Vis studentum.dk som: Mobile
Grenå som studieby

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Og ønsker du, at vide mere om nogle af Danmarks mindre studiebyer? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet! Læs mere i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Grenå kan tilbyde dig som studerende!

Men hvad er der at se i Grenå? Og hvad sker der i Grenå? Alt dette og meget mere får du svar på i denne artikel om Grenå som studieby. Selvom Grenå er en af de mindre studiebyer, er der stadig masser af byliv og aktiviteter, som gør det fascinerende og spændende af bo og studere i Grenå. Læs videre, eller klik på en overskrift herunder for at læse om forskellige relevante parametre af studiebyen Grenå.

5 grunde til at studere i Grenå

Hvad kan jeg studere i Grenå?

Studiemiljø

Bolig i Grenå

Byliv i Grenå

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Grenå?

Fodbold, mountainbike og UV dyk

5 grunde til at studere i Grenå

1. Fremtidens IT uddannelsesby: Grenå

En interessant udvikling som Grenå by har gjort sig inden for de seneste år er, at byen har fået flere studerende på IT uddannelser. Der er flere unge, som forfølger drømmen om en karriere indenfor IT, spil og apps. Der er allerede nu et større behov for kvalificerede færdiguddannede inden for IT, fordi IT branchen er i stor udvikling. Hvis du interesserer dig for computer og IT, så har du altså mange muligheder for en god karriere med en uddannelse inden for IT i Grenå.

2. Grenå er nr. 6 på listen over Danmarks billigste steder at bo

En lejebolig i Norddjurs, hvor Grenå ligger i, har den gennemsnitlige kvadratmeterpris på blot 51 kroner, hvilket gør Grenå til den 6. billigste by at bo til leje i. Derfor er det faktisk under halvdelen af, hvad det koster at bo til leje i nogle af de mest eftertragtede steder i København, hvor kvadratmeterprisen er omrking 125 kroner. Du har derfor et godt økonomisk råderum ved at studere og bo i Grenå!

3. Utrolige og opsigtsvækkende oplevelser

Omkring Grenå findes mange af Danmarks mest kendte oplevelsesparker og forlystelser. Nordens største sommerland, Djurs sommerland, rummer Danmarks største rutschebaner og over 60 forlystelser. Djurs sommerland ligger 22 minutters kørsel fra Grenå by, og er derfor nem at komme til, når man bor i Grenå. Man kan også tage lidt længere væk til Skandinavisk Dyrepark, Kattegatcentret eller Ree Park Safari. Du har altså fremragende muligheder for at opleve unikke oplevelser ved siden af dit studie i Grenå.

4. Nyd tiden ved siden af studiet på en af Danmarks bedste strande

Stranden i Grenå ligger lidt syd for Grenå havn og består af to strande. I 2021 blev stranden tildelt Blå Flag, som er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden er natur- og miljøsikret. Stranden har en masse indbydende sommerhuse i klitterne, og man kan benytte sig af beachvolleyball banen. Mere syd på stranden er der spektakulær udsigt til Havknuden, og stranden er en af Danmarks bedste. Studerer du i Grenå, er du helt sikker på at få nogle fantastiske sommerminder på stranden med studievennerne!

5. Studér i et omfavnende studiemiljø på Grenå Bibliotek

På biblioteket i Grenå kan du sidde selv eller med dine studievenner og studere i perfekte studieomgivelser. På biblioteket har du mulighed for at finde inspiration til problemstillinger, og få vejledning til opgaveskrivningen. Der er nemt adgang til strømstik og Wifi og alt man behøver, når man studerer. Hvis du ikke vil sidde med andre og studere, er der mere roligt i Magasinet i bibliotekets nedre etage. Du har altså gode muligheder for at studere med en god kop kaffe eller te på Grenå Bibliotek, hvis du ønsker et optimalt sted at blive klogere i dine studie interesser!

Hvad kan jeg studere i Grenå?

I Grenå findes nogle forskellige uddannelser, som du kan se herunder:

 • Datamatiker
 • Multimediedesigner
 • Softwareudvikling
 • Efter- og videreuddannelse 
 • Pædagoguddannelse 
 • Pædagogisk assistent
 • Social- og sundhedshjælper
 • Faglært landmand

Find forskellige uddannelser i Grenå her.

Studiemiljø

I Grenå får du et meget tæt fællesskab med dine medstuderende. Fordi Grenå som studieby er en mindre by med få uddannelser, kan du opleve at lære mange studerende at kende. På de forskellige uddannelsessteder i Grenå er der masser af fester og arrangementer, som giver god mulighed for at man kan møde nye mennesker. På erhvervsakademi Dania, hvor du kan tage uddannelserne Datamatiker, Multimediedesigner og Softwareudvikling, kommer du i praktik, og undervisningen er meget virksomhedsnær. På denne måde får du et studiemiljø, som ruster dig til at komme ud og arbejde i en virksomhed efter studiet. På uddannelsesstederne i Grenå er der gode faciliteter, så du kan sidde og studere eller lave opgaver med din gruppe. Du kan sidde i et roligt miljø, eller i et hyggeligt sofahjørne, hvor du kan snakke og hygge med studievennerne.

Bolig i Grenå

Som studerende har man ofte ikke så mange penge til rådighed hver måned. Det er derfor vigtigt, at man som studerende har råd til en bolig, og samtidigt har råd til at drikke en øl med studievennerne eller købe studiebøger. 

I Grenå har du gode muligheder for at bo billigt, og få meget for pengene. Som nævnt er Grenå på en 6. Plads over billigste boliger i Danmark. Du kan for eksempel leje en bolig for omkring 3.500 kroner på 50 kvadratmeter eller en 4 værelses lejlighed på 115 kvadratmeter for 6.500 kroner. Til sammenligning med Århus er det næsten halvt så billigt. 

Find flere artikler med gode råd og tips, til dig der skal finde studiebolig her.

Byliv i Grenå

Vælger du at bo centralt i Grenå, har du alverdens butikker rundt om dig. Du kan nemt gå ned og handle ind til ugen, eller shoppe i Grenås mange butikker. Hos Havnebageren kan du hente morgenbrød til morgen, eller gå ned på en af de mange hyggelige caféer om aftenen. Der er også gang i den på barerne i Grenå, hvor du kan tage hen og fejre, at du og din studiegruppe har afleveret en opgave, eller bare hænge ud i nattelivet.

Du har alt, hvad man behøver i Grenå by. Både til de sjove aftener med vennerne, og til når du skal ose rundt i butikker.

Karriere og Studiejob

Som nævnt er Grenå på vej til at blive en IT by. Grenå har flere og flere studerende som søger ind på IT uddannelser. Udviklingen betyder, at der er større og større behov for færdiguddannede inden for IT branchen. Der er derfor gode karrieremuligheder for dig, hvis du vælger en IT uddannelse i Grenå. Derudover kan du have et studiejob mens du studerer. På denne måde, får du relevant erfaring og tjener lidt ekstra ud over SU. På Jobindex er der lidt under 100 ledige job i Grenå, mange flere ledige job tæt på Grenå, som man kan pendle til. Uanset om du vil have et deltidsjob ved siden af studiet, et studierelevant job, eller bare vil søge job efter uddannelse, så er der gode muligheder i Grenå!

Læs mere om studiejob ved siden af studiet her.

Hvad kan man lave i Grenå?

Som studerende har du helt unikke muligheder for at opleve noget i fritiden fra dit studie. Du kan eksempelvis gå ned til havnen i Grenå og opleve Kattegacentret. Kattegacentret handler om havet og dets mange dyr. Her kan du dykke med hajer, som man gør det i Australien, eller udforske nogle af de 250 vilde arter fra over hele verden. 

Du kan også opleve comedy shows, teater og koncerter i kulturhuset Pavillonen i Grenå. Her bliver der ofte booket kendte sangere eller komikere, hvor du kan få en grinagtig aften, eller synge med på hit efter hit. Vil du noget mere roligt og lærerigt, kan du tage til foredrag omkring vigtige samfundsrelaterede emner.

Er du ny i Grenå, kan du eksempelvis tage på Byvandring i Grenå. Her går du rundt i byen i en gruppe med en lokal guide, som fortæller om Grenås historie og sjove anekdoter. Du kan også tage vennerne med til Øllets dag, hvor der sættes et party telt op i midten af byen, og øl fra hele verden serveres. 

Tag lidt ud af byen, hvor du kan gå på opdagelse i Mols Bjerge. Mols Bjerge er et berigende naturlandskab, som er skabt under istiden. Naturen består af en stor variation af plante- og dyreliv. Du behøver altså ikke rejse længere end 30 minutter væk, før du finder anderledes og opsigtsvækkende naturoplevelser.

Der er altså masser at se og opleve i Grenå og omegn. Du har derfor gode muligheder for, at få et fantastisk studieliv og oplevelsesrigt tid i studiebyen Grenå.

Fodbold, mountainbike og UV dyk i Grenå

I Grenå findes der mange forskellige sport og fritids muligheder, samt foreninger og klubber. Herunder ser du et overblik over nogle af de foreninger, som du kan benytte dig af i Grenå:

 • Grenå Cykle Klub
 • Grenå Motionsløbeklub
 • Gjerrild Bønnerup Idrætsforening
 • Grenå IF Fodbold
 • Kattegat dykkerne

I Grenå Cykle klub, kan du enten cykle med for det sociale fællesskab, eller på et mere professionelt hold, hvor cykling bliver mere krævende og udfordrende. I Grenå Motionsløbeklub kan du mødes med andre, der også vil være aktive ved siden af skole og job, og løbe sig sundere eller bare have et godt sociale fællesskab. Er du mere en fodbold type, har du også mulighed for at blive en del af fodboldholdet i Grenå. 

En anden helt eksraordinær sportsgren, som mange overser er at dykke. Hos Kattegat dykkerne kan du enten tage på stranddyk, bådture eller UV dyk. Og efter en god tur, kan du hænge ud med de andre i klubhuset med en varmt kop kakao. 

Grenå har mange fritids- og sportsaktiviteter, som du kan være en del af, hvis du har brug for at friskt pust fra studiet og hverdagen!

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere