Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Herning som studieby

Skal du til at vælge en uddannelse? Og er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Selvom valg af uddannelse er det vigtigste for mange unge, så er valget af studeby næsten lige så vigtigt! Hvis du kan nigge genkendende til dette, så læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Udover de mange forskellige uddannelser, kan du lære dig selv og dine studievenner bedre at kende ved at spille Discgolf eller tage på kanotur i weekenden. Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby!

Men hvad kan man lave i Herning? Og hvilke uddannelser er der i Herning? Alt dette og meget mere kan du læse mere om i denne artikel. Læs videre, eller klik på en overskrift herunder for at læse om studiebyen Herning.

5 grunde til at studere i Herning

Hvad kan jeg studere i Herning?

Studiemiljø

Bolig i Herning

Byliv i Herning

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Herning?

Discgolf, vandre- og kanoture i Herning

5 grunde til at studere i Herning

1. Højt fagligt niveau og kvalitet på uddannelserne I Herning

Uddannelserne i Herning har et højt fagligt niveau i undervisningen, og kvaliteten af den læring du får er derfor i top. Selvom Herning ikke er den største studieby i Danmark, er den alligevel stor nok til, at omkring 15% af de omkring 4000 studerende er fra andre lande end Danmark. Du får altså god læring og en bred variation af forskellige mennesker, som du kan studere med. 

2. Få et aktivt sport eller fritidsliv ved siden af studiet i Herning

Du kan som nemt tage ud og spille Discgolf eller spille fodbold med vennerne efter skole i Herning. Herning er kendt for at være en by med utrolig mange sport og fritidsaktiviteter. Om du elsker fodbold, svømning, golf eller andet, er der gode muligheder for at melde sig ind i en klub eller forening i Herning!

3. Omkring 166 barer og caféer som du kan læse eller feste med vennerne på

Mange studerende elsker at tage en øl en fredag aften på en af de mange barer i Herning. Du kan derfor selv, tage ud med vennerne og få festlige minder i nattelivet i Herning! Det er også en god mulighed for at lære nye mennesker at kende, hvis du er ny i Herning.

4. Gode job og karrieremuligheder i Herning

Det er gode muligheder for studiejob eller praktik i Herning, mens du studerer. Herning er også kendt for at være en erhvervs- og handelsby, og der er derfor også gode karrieremuligheder, når du er færdiguddannet. Du kan derfor roligt drømme om en god fremtid som studerende i Herning!

5. Få en legendarisk og ekstraordinær oplevelse i Herning

I Herning kan du, udover et hav af sport og fritidsaktiviteter, gøre det næsten umulige: nemlig skydive. Er du frisk på at hoppe ud fra en fly i flere tusinde meters højde, og svæve ned over Danmark? Det er bare nogle af de helt fantastiske oplevelser du kan få i Herning!

Herning: Fjerde bedste studieby i 2020!

Hvad kan jeg studere i Herning?

Du kan læse mange forskellige uddannelser i Herning på forskellige uddannelsessteder. Herunder kan du se forskellige uddannelsestyper, som du kan studere i Herning:

  • Professionsbachelor
  • Bacheloruddannelser på Aarhus Universitet i Herning
  • Kandidatuddannelser på Aarhus Universitet i Herning
  • Diplom ingeniør
  • Erhvervsakademiuddannelse

Du kan eksempelvis tage en bachelor i Økonomi og handel på Aarhus Universitet, eller blive civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling. Du kan eksempelvis tage en professionsbachelor til sygeplejerske, eller tage en erhvervsakademiuddannelse til Designteknolog og meget meget mere! Herning er en af de større studiebyer, og du har derfor mange forskellige uddannelsesmuligheder i byen!

Studiemiljø

Lær nye mennesker at kende på studiet! Studiemiljøet i Herning består af mange forskellige unge studerende, fra de mange forskellige uddannelser. Derudover er der som nævnt omkring 15% af de studerende på Aarhus Universitet i Herning som kommer fra andre lande end Danmark. Derfor har du god mulighed for at få nye internationale perspektiver og et godt fællesskab med andre studerende i Herning. Mange studerende hænger ud på campus eller på caféer, hvor man kan arbejde med studiegruppen. Der er også mange studieaktiviteter på de forskellige uddannelsessteder. Der er omkring 4000 studerende på videregående uddannelser i Herning og det høje faglige niveau på uddannelserne er med til at sikre en god kvalitet af undervisningen og din læring. Studiemiljøet i Herning er med til at skabe en succesfuld læring og fællesskaber på studiet.

Bolig i Herning

Vælger du Herning som studieby, kan du vælge mellem omkring 1000 studieboliger og masser af private lejeboliger i Herning. Som studerende er det ofte vigtigt at bo i en bolig, som er til at betale, da man ikke altid har det største økonomiske råderum. Her er Herning en perfekt studieby, da gennemsnitsprisen for en 1- 2 værelseslejlighed koster omkring 3.500 kroner. Du kan også sagtens finde billigere lejeboliger til omkring 2.500 kroner, eller søge en studiebolig eller kollegie. Der er mange studerende som vælger at bo i studiebolig eller kollegie, da man ofte får et godt fællesskab med andre studerende. Du er helt sikkert garanteret gode muligheder for en bolig i Herning!

Byliv i Herning

Studér i Herning og oplev et blændende og vidunderlig byliv! Bylivet i Herning er fuldt af mennesker, og massere af liv både i shopping, restauranter, barer og i nattelivet. Du har rig mulighed for at få en magisk aften i byen med studievennerne på et af de mange barer og dikuteker i byen. Der findes omkring 8 kendte barer i Herning, hvor man enten kan tage en øl og en hyggelig snak med vennerne, eller danse legendarisk på dansegulvet hele natten. Som studerende har du helt sikkert også brug for at kunne shoppe og nyde en kaffe, mens du og studiegruppen skriver opgave eller hyggesnakker. Herning er et optimalt sted til netop det! Hvis du vil shoppe eller ose rundt og kigge i butikker findes der både Herning City, hvor du kan ose ned af gågaden, eller HerningCentret, hvor du kan undgå vind og vejr, og finde hvad du skal bruge. Du har altså massere af muligheder for et spektakulært byliv i Herning!

Karriere og Studiejob

På både erhvervsakademiuddannelserne og professionsbachelor uddannelserne i Herning kommer man ofte i praktik, hvilket styrker dine karrieremuligheder. Herning er kendt for sine mange studiejobs især inden for handel og produktion. Gennem de seneste par år, er der også kommet flere virksomheder til Herning inden for IT og teknologi. Det betyder, at der vil være endnu flere jobs og karrieremuligheder for sig både under dit studie og efter. 

Du har også gode muligheder for at starte din egen virksomhed. Både Aarhus Universitet i Herning og VIA University College har studentervæksthuse, hvor man kan udvikle sig som iværksætter. Væksthusene har til formål at hjælpe og inspirere studerende til at starte deres egne virksomheder. Du skal ikke være i tvivl om, at Herning er et perfekt sted at kickstarte sin karriere, både undervejs og efter studiet!

Hvad kan man lave i Herning?

Som studieby er Herning en af de mest sensationelle studiebyer! Der findes nemlig så meget at se, lave og opleve i Herning! Du kan eksempelvis gå til koncerter, kunst udstillinger, på festival, udforske badesøer, slænge dig i en af de mange parker og meget mere! Udover de mest opleagte aktiviteter med studievennerne såsom bowling eller fodboldgolf, kan man også tage en tur i helikopter over Herning eller i Escape Room med kollegaer eller venner! Er du til det helt ekstreme kan du også få en af de største oplevelser i livet, nemlig skydive, som du kan gøre hos Dropzone Denmark.

Der er altså massere af ting man kan lave i Herning. Som studieby er Herning derfor et fantastisk sted for unge at studere, da der er så meget man kan i fritiden for at få en optimal livskvalitet!

Discgolf, vandre- og kanoture i Herning

Tag ud og spil med Discgolf eller fodboldgolf efter skole! Også på sport og fritidsaktiviteter er Herning i top af forskellige aktiviteter, som du kan foretage dig. Du kan tage på vandreture, cykle på en af de mange mountainbike ruter, eller tage på lystfiskeri i fritiden. Er du sammen med familien kan i for eksempel tage på kanotur i enten Skjern å, Storå, Karup å eller i Aaskov. Interesserer du dig for golf, findes der en optimal golfbane i Herning, som har mange spillere hver dag.

Alt det og meget mere kan du lave i Herning i fritiden eller som sport. Du kommer ikke til at kede dig, hvis du vælger Herning som studieby!

Find din uddannelse i Herning her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer