Herning som studieby

Herning som studieby

Skal du til at vælge en uddannelse? Og er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Selvom valg af uddannelse er det vigtigste for mange unge, så er valget af studeby næsten lige så vigtigt! Hvis du kan nigge genkendende til dette, så læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Udover de mange forskellige uddannelser, kan du lære dig selv og dine studievenner bedre at kende ved at spille Discgolf eller tage på kanotur i weekenden. Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby!

Men hvad kan man lave i Herning? Og hvilke uddannelser er der i Herning? Alt dette og meget mere kan du læse mere om i denne artikel. Læs videre, eller klik på en overskrift herunder for at læse om studiebyen Herning.

5 grunde til at studere i Herning

Hvad kan jeg studere i Herning?

Studiemiljø

Bolig i Herning

Byliv i Herning

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Herning?

Discgolf, vandre- og kanoture i Herning

5 grunde til at studere i Herning

1. Højt fagligt niveau og kvalitet på uddannelserne I Herning

Uddannelserne i Herning har et højt fagligt niveau i undervisningen, og kvaliteten af den læring du får er derfor i top. Selvom Herning ikke er den største studieby i Danmark, er den alligevel stor nok til, at omkring 15% af de omkring 4000 studerende er fra andre lande end Danmark. Du får altså god læring og en bred variation af forskellige mennesker, som du kan studere med. 

2. Få et aktivt sport eller fritidsliv ved siden af studiet i Herning

Du kan som nemt tage ud og spille Discgolf eller spille fodbold med vennerne efter skole i Herning. Herning er kendt for at være en by med utrolig mange sport og fritidsaktiviteter. Om du elsker fodbold, svømning, golf eller andet, er der gode muligheder for at melde sig ind i en klub eller forening i Herning!

3. Omkring 166 barer og caféer som du kan læse eller feste med vennerne på

Mange studerende elsker at tage en øl en fredag aften på en af de mange barer i Herning. Du kan derfor selv, tage ud med vennerne og få festlige minder i nattelivet i Herning! Det er også en god mulighed for at lære nye mennesker at kende, hvis du er ny i Herning.

4. Gode job og karrieremuligheder i Herning

Det er gode muligheder for studiejob eller praktik i Herning, mens du studerer. Herning er også kendt for at være en erhvervs- og handelsby, og der er derfor også gode karrieremuligheder, når du er færdiguddannet. Du kan derfor roligt drømme om en god fremtid som studerende i Herning!

5. Få en legendarisk og ekstraordinær oplevelse i Herning

I Herning kan du, udover et hav af sport og fritidsaktiviteter, gøre det næsten umulige: nemlig skydive. Er du frisk på at hoppe ud fra en fly i flere tusinde meters højde, og svæve ned over Danmark? Det er bare nogle af de helt fantastiske oplevelser du kan få i Herning!

Herning: Fjerde bedste studieby i 2020!

Hvad kan jeg studere i Herning?

Du kan læse mange forskellige uddannelser i Herning på forskellige uddannelsessteder. Herunder kan du se forskellige uddannelsestyper, som du kan studere i Herning:

  • Professionsbachelor
  • Bacheloruddannelser på Aarhus Universitet i Herning
  • Kandidatuddannelser på Aarhus Universitet i Herning
  • Diplom ingeniør
  • Erhvervsakademiuddannelse

Du kan eksempelvis tage en bachelor i Økonomi og handel på Aarhus Universitet, eller blive civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling. Du kan eksempelvis tage en professionsbachelor til sygeplejerske, eller tage en erhvervsakademiuddannelse til Designteknolog og meget meget mere! Herning er en af de større studiebyer, og du har derfor mange forskellige uddannelsesmuligheder i byen!

Studiemiljø

Lær nye mennesker at kende på studiet! Studiemiljøet i Herning består af mange forskellige unge studerende, fra de mange forskellige uddannelser. Derudover er der som nævnt omkring 15% af de studerende på Aarhus Universitet i Herning som kommer fra andre lande end Danmark. Derfor har du god mulighed for at få nye internationale perspektiver og et godt fællesskab med andre studerende i Herning. Mange studerende hænger ud på campus eller på caféer, hvor man kan arbejde med studiegruppen. Der er også mange studieaktiviteter på de forskellige uddannelsessteder. Der er omkring 4000 studerende på videregående uddannelser i Herning og det høje faglige niveau på uddannelserne er med til at sikre en god kvalitet af undervisningen og din læring. Studiemiljøet i Herning er med til at skabe en succesfuld læring og fællesskaber på studiet.

Bolig i Herning

Vælger du Herning som studieby, kan du vælge mellem omkring 1000 studieboliger og masser af private lejeboliger i Herning. Som studerende er det ofte vigtigt at bo i en bolig, som er til at betale, da man ikke altid har det største økonomiske råderum. Her er Herning en perfekt studieby, da gennemsnitsprisen for en 1- 2 værelseslejlighed koster omkring 3.500 kroner. Du kan også sagtens finde billigere lejeboliger til omkring 2.500 kroner, eller søge en studiebolig eller kollegie. Der er mange studerende som vælger at bo i studiebolig eller kollegie, da man ofte får et godt fællesskab med andre studerende. Du er helt sikkert garanteret gode muligheder for en bolig i Herning!

Byliv i Herning

Studér i Herning og oplev et blændende og vidunderlig byliv! Bylivet i Herning er fuldt af mennesker, og massere af liv både i shopping, restauranter, barer og i nattelivet. Du har rig mulighed for at få en magisk aften i byen med studievennerne på et af de mange barer og dikuteker i byen. Der findes omkring 8 kendte barer i Herning, hvor man enten kan tage en øl og en hyggelig snak med vennerne, eller danse legendarisk på dansegulvet hele natten. Som studerende har du helt sikkert også brug for at kunne shoppe og nyde en kaffe, mens du og studiegruppen skriver opgave eller hyggesnakker. Herning er et optimalt sted til netop det! Hvis du vil shoppe eller ose rundt og kigge i butikker findes der både Herning City, hvor du kan ose ned af gågaden, eller HerningCentret, hvor du kan undgå vind og vejr, og finde hvad du skal bruge. Du har altså massere af muligheder for et spektakulært byliv i Herning!

Karriere og Studiejob

På både erhvervsakademiuddannelserne og professionsbachelor uddannelserne i Herning kommer man ofte i praktik, hvilket styrker dine karrieremuligheder. Herning er kendt for sine mange studiejobs især inden for handel og produktion. Gennem de seneste par år, er der også kommet flere virksomheder til Herning inden for IT og teknologi. Det betyder, at der vil være endnu flere jobs og karrieremuligheder for sig både under dit studie og efter. 

Du har også gode muligheder for at starte din egen virksomhed. Både Aarhus Universitet i Herning og VIA University College har studentervæksthuse, hvor man kan udvikle sig som iværksætter. Væksthusene har til formål at hjælpe og inspirere studerende til at starte deres egne virksomheder. Du skal ikke være i tvivl om, at Herning er et perfekt sted at kickstarte sin karriere, både undervejs og efter studiet!

Hvad kan man lave i Herning?

Som studieby er Herning en af de mest sensationelle studiebyer! Der findes nemlig så meget at se, lave og opleve i Herning! Du kan eksempelvis gå til koncerter, kunst udstillinger, på festival, udforske badesøer, slænge dig i en af de mange parker og meget mere! Udover de mest opleagte aktiviteter med studievennerne såsom bowling eller fodboldgolf, kan man også tage en tur i helikopter over Herning eller i Escape Room med kollegaer eller venner! Er du til det helt ekstreme kan du også få en af de største oplevelser i livet, nemlig skydive, som du kan gøre hos Dropzone Denmark.

Der er altså massere af ting man kan lave i Herning. Som studieby er Herning derfor et fantastisk sted for unge at studere, da der er så meget man kan i fritiden for at få en optimal livskvalitet!

Discgolf, vandre- og kanoture i Herning

Tag ud og spil med Discgolf eller fodboldgolf efter skole! Også på sport og fritidsaktiviteter er Herning i top af forskellige aktiviteter, som du kan foretage dig. Du kan tage på vandreture, cykle på en af de mange mountainbike ruter, eller tage på lystfiskeri i fritiden. Er du sammen med familien kan i for eksempel tage på kanotur i enten Skjern å, Storå, Karup å eller i Aaskov. Interesserer du dig for golf, findes der en optimal golfbane i Herning, som har mange spillere hver dag.

Alt det og meget mere kan du lave i Herning i fritiden eller som sport. Du kommer ikke til at kede dig, hvis du vælger Herning som studieby!

Find din uddannelse i Herning her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere