Mød en ergoterapeutstuderende
Ergoterapeutuddannelsen
ergoterapeut
  • Amalie
  • Københavns Professionshøjskole
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler ergoterapeutuddannelsen om?

Jamen ergoterapeutuddannelsen handler i bund og grund om aktiviteters betydning for menneskers sundhed og trivsel. Vi arbejder med anatomi, fysiologi, udviklings- og tilknytningspsykologi samt sundhed og forebyggelse. Uddannelsen kombinerer det humanistiske med det naturvidenskabelige og ser på mennesket som en helhed. I ergoterapien er der stor fokus på klientcentrering, så det altid er klienten selv, der er i fokus.
De faglige områder inden for ergoterapi er fx genoptræning af børn og voksne, arbejdsmiljø, rehabilitering, psykiatri, velfærdsteknologi og hjælpemidler.
Derved giver uddannelsen kompetencer til at behandle og genoptræne børn og voksne til at opnå en velfungerende hverdag, når deres færdigheder af en eller anden årsag er gået tabt, eller forebygge, at dette sker. Man får derfor både indflydelse på andre menneskers dagligdag men også deres fremtidige liv.


Hvorfor valgte du at starte på ergoterapeutuddannelsen?

Jeg har altid haft en drøm om at arbejde i psykiatrien, og ergoterapien gav mig muligheden for at kombinere dette med min interesse for anatomi og fysiologi. Jeg kan godt lide, hvordan der bliver set på mennesket, som en helhed, frem for bare at fokusere på sygdommen eller skaden.
Derudover har jeg mega krudt i røven, så at gå på en uddannelse med masser af praksisundervisning og praktik, er helt perfekt for mig.
Samtidig åbner uddannelsen også for så mange forskellige muligheder, så der er lidt for alle, uanset om man vil arbejde på sygehus eller i kommunen – med genoptræning, psykiatri, ergonomi eller hjælpemidler.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været helt vildt fedt! Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle læse ergoterapi, da jeg førhen drømte om at læse psykologi, men nu kan jeg slet ikke forestille mig selv på et andet studie.


Hvordan er ergoterapeutuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er en professionsbachelor, opdelt i 7 semestre som tilsammen tager 3 ½ år. Undervisningen veksler mellem teoretisk undervisning og praktisk/klinisk undervisning. Den kliniske undervisning foregår bl.a. på hospitaler, i kommuner og i det private inden for det somatiske, det psykiatriske og det ergonomiske arbejdsområde samt i hjælpemiddelformidlingen og varer tilsammen 28 uger.
Hvert semestre er delt op i forskellige undervisningsforløb med forskellige emner og afsluttes med en mundtlig eller skriftlig eksamen. På 7 semester skrives der et bachelorprojekt, som man kender fra andre bacheloruddannelser.


Hvordan er studiemiljøet på ergoterapeutuddannelsen?

Det er virkelig godt. Vi er ca. 50 mennesker på mit hold, og selvom vi er meget forskellige og der er et stort aldersspænd, så har vi det bare sindssygt godt sammen. Derudover huser Campus flere forskellige uddannelser, så man har mulighed for at møde en lang række forskellige professioner, når man færdes på gangene eller får et par øl i fredagsbaren. Sigurdsgade har nemlig sin egen fredagsbar (Sigurdsbar) og det er bare ALTID pisse sjovt at bruge sin aften der.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte KP fordi det giver mig en blanding af både teoretisk og praktisk undervisning, så det sjældent bliver kedeligt. Man skal ikke bare sidde med hovedet begravet i bøgerne.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Eksamenerne på KP har været de ”bedste” jeg været til, hvis man kan sige det. Jeg har aldrig haft en ubehagelig oplevelse, og selvom man selvfølgelig er nervøs, så ender det altid med, at jeg bliver helt rolig undervejs. Man bliver klædt virkelig godt på til både de skriftlige og de mundtlige – og så er der kun 1 eller 2 pr. semester, så det bliver aldrig helt uoverskueligt.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Det sociale sammenhold og fredagsbaren
  • Blandingen mellem teori og praktisk undervisning
  • Pisse fede og mega spændende fag inden for bl.a. psykiatri, psykologi, anatomi og fysiologi.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det udfordrende er selvfølgelig at der er dele af uddannelsen, som man synes er mindre spændende end andre – men sådan vil det jo være på alle uddannelser.
Det handler bare om at få fulgt med så godt man kan og stadig gøre sit bedste. Man får helt sikkert brug for dele af denne viden andre steder inden for sit interessefelt.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

At ha et åbent sind overfor alle dele af uddannelsen. Jeg kender flere på mit hold, som havde en forestilling om, hvad de gerne ville brugen den til efterfølgende, men som undervejs er blevet meget overrasket over, at de faktisk har fundet nogle helt andre ting meget mere spændende!
Og så måske også bare at kaste sig ud i alting når man er i praktik – det er her du lærer mest!


Hvad er dit drømmejob?

Jeg drømmer om at arbejde på et psykiatrisk hospital, enten på et intensivt afsnit (en lukket afdeling) eller på et retspsykiatrisk afsnit, hvor man er indlagt, hvis man er for syg til almindeligt fængsel. Det er ergoterapi på en lidt alternativ måde, men det giver mig mulighed for virkelig at gøre en forskel for patienterne.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet ergoterapeut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din ergoterapeutuddannelse

Læs mere om Københavns Professionshøjskole

Senest opdateret: 02 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-01-2023

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-01-2023

De mest søgte uddannelser i 2019

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Her giver vi dig overblikket over de mest søgte uddannelser i 2019 - og gode bud på alternativer til drømmestudiet, hvis du finder din favorit på listen.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2022

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvad kan man med en EUD?

Med en erhvervsuddannelse får du den faglige viden, der skal til for at arbejde ude i den virkelige verden, samtidigt med at du kommer i praktik i en virksomhed og prøver tingene af selv. Læs om dine muligheder her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere