Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en ergoterapeutstuderende
Ergoterapeutuddannelsen
ergoterapeut
  • Amalie
  • Københavns Professionshøjskole
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler ergoterapeutuddannelsen om?

Jamen ergoterapeutuddannelsen handler i bund og grund om aktiviteters betydning for menneskers sundhed og trivsel. Vi arbejder med anatomi, fysiologi, udviklings- og tilknytningspsykologi samt sundhed og forebyggelse. Uddannelsen kombinerer det humanistiske med det naturvidenskabelige og ser på mennesket som en helhed. I ergoterapien er der stor fokus på klientcentrering, så det altid er klienten selv, der er i fokus.
De faglige områder inden for ergoterapi er fx genoptræning af børn og voksne, arbejdsmiljø, rehabilitering, psykiatri, velfærdsteknologi og hjælpemidler.
Derved giver uddannelsen kompetencer til at behandle og genoptræne børn og voksne til at opnå en velfungerende hverdag, når deres færdigheder af en eller anden årsag er gået tabt, eller forebygge, at dette sker. Man får derfor både indflydelse på andre menneskers dagligdag men også deres fremtidige liv.


Hvorfor valgte du at starte på ergoterapeutuddannelsen?

Jeg har altid haft en drøm om at arbejde i psykiatrien, og ergoterapien gav mig muligheden for at kombinere dette med min interesse for anatomi og fysiologi. Jeg kan godt lide, hvordan der bliver set på mennesket, som en helhed, frem for bare at fokusere på sygdommen eller skaden.
Derudover har jeg mega krudt i røven, så at gå på en uddannelse med masser af praksisundervisning og praktik, er helt perfekt for mig.
Samtidig åbner uddannelsen også for så mange forskellige muligheder, så der er lidt for alle, uanset om man vil arbejde på sygehus eller i kommunen – med genoptræning, psykiatri, ergonomi eller hjælpemidler.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været helt vildt fedt! Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle læse ergoterapi, da jeg førhen drømte om at læse psykologi, men nu kan jeg slet ikke forestille mig selv på et andet studie.


Hvordan er ergoterapeutuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er en professionsbachelor, opdelt i 7 semestre som tilsammen tager 3 ½ år. Undervisningen veksler mellem teoretisk undervisning og praktisk/klinisk undervisning. Den kliniske undervisning foregår bl.a. på hospitaler, i kommuner og i det private inden for det somatiske, det psykiatriske og det ergonomiske arbejdsområde samt i hjælpemiddelformidlingen og varer tilsammen 28 uger.
Hvert semestre er delt op i forskellige undervisningsforløb med forskellige emner og afsluttes med en mundtlig eller skriftlig eksamen. På 7 semester skrives der et bachelorprojekt, som man kender fra andre bacheloruddannelser.


Hvordan er studiemiljøet på ergoterapeutuddannelsen?

Det er virkelig godt. Vi er ca. 50 mennesker på mit hold, og selvom vi er meget forskellige og der er et stort aldersspænd, så har vi det bare sindssygt godt sammen. Derudover huser Campus flere forskellige uddannelser, så man har mulighed for at møde en lang række forskellige professioner, når man færdes på gangene eller får et par øl i fredagsbaren. Sigurdsgade har nemlig sin egen fredagsbar (Sigurdsbar) og det er bare ALTID pisse sjovt at bruge sin aften der.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte KP fordi det giver mig en blanding af både teoretisk og praktisk undervisning, så det sjældent bliver kedeligt. Man skal ikke bare sidde med hovedet begravet i bøgerne.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Eksamenerne på KP har været de ”bedste” jeg været til, hvis man kan sige det. Jeg har aldrig haft en ubehagelig oplevelse, og selvom man selvfølgelig er nervøs, så ender det altid med, at jeg bliver helt rolig undervejs. Man bliver klædt virkelig godt på til både de skriftlige og de mundtlige – og så er der kun 1 eller 2 pr. semester, så det bliver aldrig helt uoverskueligt.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Det sociale sammenhold og fredagsbaren
  • Blandingen mellem teori og praktisk undervisning
  • Pisse fede og mega spændende fag inden for bl.a. psykiatri, psykologi, anatomi og fysiologi.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det udfordrende er selvfølgelig at der er dele af uddannelsen, som man synes er mindre spændende end andre – men sådan vil det jo være på alle uddannelser.
Det handler bare om at få fulgt med så godt man kan og stadig gøre sit bedste. Man får helt sikkert brug for dele af denne viden andre steder inden for sit interessefelt.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

At ha et åbent sind overfor alle dele af uddannelsen. Jeg kender flere på mit hold, som havde en forestilling om, hvad de gerne ville brugen den til efterfølgende, men som undervejs er blevet meget overrasket over, at de faktisk har fundet nogle helt andre ting meget mere spændende!
Og så måske også bare at kaste sig ud i alting når man er i praktik – det er her du lærer mest!


Hvad er dit drømmejob?

Jeg drømmer om at arbejde på et psykiatrisk hospital, enten på et intensivt afsnit (en lukket afdeling) eller på et retspsykiatrisk afsnit, hvor man er indlagt, hvis man er for syg til almindeligt fængsel. Det er ergoterapi på en lidt alternativ måde, men det giver mig mulighed for virkelig at gøre en forskel for patienterne.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet ergoterapeut? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din ergoterapeutuddannelse

Læs mere om Københavns Professionshøjskole

Senest opdateret: 02 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en psykologistuderende

Sara er i gang med sit første år af sin kandidat i psykologi på Københavns Universitet. Hun drømmer om at bruge sine færdigheder i erhvervslivet som organisationspsykolog. Læs Saras oplevelse af at være studerende på psykologistudiet og bliv inspireret til din egen uddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere