Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Stewardesse uddannelse

Bliv stewardesse med hele verden som din arbejdsplads

Drømmer du om at arbejde som kabinepersonale? Bliv stewardesse eller steward og få hele verden som din arbejdsplads. I luften er dit største ansvar at hjælpe passagerer ud  af flyet i nødsituationer og sikre en god rejseoplevelse. Du har mange roller fra brandmand og sygeplejer til servitrice.

Hvis du vil arbejde som steward eller stewardesse, skal du uddanne dig direkte ved de danske eller internationale flyselskaber. En stewardesse udannelse indeholder både teori og praktisk erfaring.

Welcome on board and ready for take - off! 

Bliv stewardesse eller steward og få en spændende karriere. Det er et hårdt job med stort ansvar. Til gengæld får du masser af oplevelser og mulighed for at rejse hele verden rundt.

Hvad laver en stewardesse?

Som stewardesse er det dit ansvar, at alt sikkerhedsudstyr er i orden, og det er dig, der har ansvaret for passagerernes sikkerhed, hvis der opstår en nødsituation. Før, under og efter flyveturen skal du stå klar til at yde en høj service og svare på passagerernes spørgsmål, så de får en god rejseoplevelse.

Hvem kan blive stewardesse eller steward?

Vejen til en fremtid som stewardesse eller stewardesse går gennem et flyselskab. Optagelseskravene til stewardesse uddannelsen kan variere en smule, men som udgangspunkt skal du:

  • Være mellem 21 og 28 år
  • Have en gymnasiel uddannelse
  • Have 2 års relevant erhvervserfaring fra et servicejob
  • Tale et flydende skandinavisk sprog og god forståelse for de andre
  • Have gode kundskaber i tysk og engelsk og i matematik
  • Have et godt helbred både mentalt og fysisk

Uddannelsen til stewardesse og kabinepersonale varer oftest mellem 4 og 10 uger, hvor du både får praktisk og teoretisk undervisning med løbende prøver. Du får et CA-certifikat, når du har færdiggjort din stewardesse uddannelse, og du skal løbende op til nye prøver, så din viden altid er up to date.

Hvor kan du tage en stewardesse uddannelse?

De fleste flyselskaber udbyder deres egen uddannelse til kabinepersonale. I Danmark kan du blandt andet tage en stewardesse uddannelse ved SAS og Air Greenland. Du får ikke SU, når du uddanner dig til stewardesse og i visse tilfælde skal du betale for kabinepersonale uddannelsen.

Kontakt de enkelte flyselskaber, hvis du vil have en stewardesse uddannelse:

Praktisk og teoretisk undervisning hos SAS

Hos SAS er uddannelsen en kombination af praktisk og teoretisk undervisning. Du starter eksempelvis med 3½ uge på skole og derefter 1 måneds træningsflyvninger. Under skoleforløbet får du ikke løn, mens du under træningsflyvningerne er lønnet. 

Du bliver undervist i:

  • Hvordan du skal agere i nødsituationer
  • At betjene alt nødvendigt sikkerhedsudstyr ombord
  • At udøve førstehjælp
  • Procedure for klargøring af flyets kabine, tilberedelse af måltider og anden passagerservice

Som medlem af en kabinebesætning skal du desuden gennemgå et repetitionskursus hvor nødprocedurer, førstehjælp m.v. genopfriskes en gang om året.

Senest opdateret: 05 maj 2017

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide