Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en webintegrator-studerende


Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

I interviewet fortæller hun om, hvordan det er at studere til webintegrator på Roskilde Tekniske Skole, og giver dig, der drømmer om at blive webintegrator et par gode fif med på vejen!    Af informationsmedarbejder Anne Sparresø Merklin

Har du altid vidst, at du ville være webintegrator?

”Nej, det har jeg ikke. Det blev jeg først klar over for et års tid siden. Min egentlige drøm var at arbejde med dyr. Jeg startede derfor på dyrepasseruddannelsen, hvor jeg har bestået grundforløbet. Det er dog utroligt svært at finde en elevplads med speciale i zoologiske dyr, så jeg måtte finde på noget andet”.

Hvordan startede din interesse for webintegrator-uddannelsen?

”Jamen jeg har altid været glad for at sidde foran computeren begravet i selvstændigt arbejde. Jeg er nok det man kalder introvert, så en uddannelse som webintegrator lød utroligt spændende.

Jeg vidste faktisk ikke helt, hvad jeg gik ind til. Jeg havde aldrig prøvet at kode eller programmere før, men af hvad jeg kunne læse mig frem til, lød det som noget, jeg helt sikkert skulle prøve - så jeg kastede mig bare ud i det!”.

Hvor langt er du i dit uddannelsesforløb?

”Jeg bestod grundforløbet i januar, hvorefter jeg gik direkte videre på hovedforløbet, så jeg er 2 måneder inde i hovedforløbet, der alt i alt varer et år. Hele uddannelsen tager i alt 1 år og 9 måneder, hvorefter jeg kan skrive webintegrator på mit CV”.

Hvilke fag har du som studerende på webintegrator-uddannelsen?

”Vi har digitalt foto, billedbehandling, navigationsdesign, informationsteknologi og meget mere”.

Hvordan er dit samlede indtryk af undervisningen?

”Rigtig god! Vi har nogle meget dygtige lærere, der brænder for det, de laver. Det er virkelig imponerende og motiverende at se, hvordan både grundforløbslærerne og hovedforløbslærerne oprigtigt ønsker at lære fra sig. Det giver os elever en motivation til at komme ud af sengen om morgenen”.

Hvordan er dit samlede indtryk af skolen?

”Her er store fælles arealer, hvor man kan sidde og spise frokost, nørde med sin computer eller bare sidde sammen med kammeraterne og sludre. Så jeg vil sige, alt i alt er rigtig godt. Jeg bruger selv fællesarealerne dagligt, hvor jeg sidder og spiser frokost med de andre fra min klasse”.

Hvad er det bedste ved din uddannelse?

”Det bedste er, at vi er mange introverte på uddannelsen, og det ved lærerne på skolen også. Der er plads til alle, jeg oplever slet ingen mobning, og vi arbejder enormt meget med frihed under ansvar! Jeg føler mig rigtig godt tilpas her, og det betyder jo rigtig meget for min præstation i timerne.

Vi kan NÆSTEN gøre som det passer os, så længe vi møder op til tiden hver dag, og laver det vi skal. Det passer mig perfekt. Og så er der jo Fredagsbaren en gang om måneden, hvor man – helt uformelt – kan sidde og drikke en øl i multimiljøet med sin klasse og endda sine lærere. Det synes jeg egentlig er ret cool”.

Hvilke jobs fører webintegrator-uddannelsen til?

”På uddannelsen bliver man klædt rigtig godt på eksempelvis til at kunne starte op som selvstændig bagefter. Man kan få arbejde mange forskellige steder, eksempelvis i webbureauer eller som webudvikler”.

Hvordan foregår jeres praktikforløb?

”Vi kommer ikke ud i virksomhedspraktikker. Vi har praktikforløb på skolen, hvor vi har én uge i et bestemt fag, hvor vi skal lave en masse opgaver og skrive en rapport, som skal afleveres efter de 5 dage.

Faget skal bestås, ellers kan man ikke gå til svendeprøve. Der kommer sådanne praktikforløb gennem hele hovedforløbet. Der er ingen praktik på grundforløbet”.

Hvordan er dit samlede indtryk af praktikforløbene?

”Rigtig godt! Jeg har indtryk af, at lærerne har fuldstændig styr på det, de underviser i i praktikugerne. De er supergode til at guide os gennem de forskellige opgaver, motivere os og lære fra sig. Mit indtryk er, at der er rigtig mange, der får enormt meget ud af de her uger, hvor vi lærer noget andet end at programmere og kode hjemmesider”.

Hvordan tror du, at praktikperioderne er med til at gøre dig klar til fremtidige jobs?

”Nu har jeg selv i sidste uge været igennem digitalt foto/billedbehandlings praktikforløb, og det er nogle ting, der er nødvendige at lære, for vi kommer måske til at stå med en kunde en dag, der ikke har bestilt en fotograf til at komme og tage billeder. Så er det vores opgave at komme og tage billeder af deres praksis.

Hvis nu jeg eksempelvis skal lave en hjemmeside til en læge, så er det rigtig godt at vide, hvordan man skal gribe det an, hvordan et kamera fungerer, hvordan man får de bedste billeder i forhold til dybdeskarphed, lysforhold og så videre.

Lige nu er vi i gang med navigationsdesign praktikforløb, hvor vi lærer, hvordan vi laver hjemmesider med den bedste navigationsmenu, så vores målgruppe får den bedst mulige oplevelse af at besøge vores hjemmeside. Det er virkelig spændende”.

Hvad har været din bedste oplevelse i praktikperioderne indtil videre?

”Det bedste har været, at vi får frie tøjler til at lave opgaverne. Eksempelvis skal vi selv i grupperne strukturere, hvem der laver hvad og hvornår. Så længe vi møder op hver morgen, og følger med i lærernes oplæg, så kan vi gøre, som det passer os. Det virker utrolig godt for sådan en som mig, der ikke kan holde koncentrationen alt for længe ad gangen.

Jeg har også opdaget, at jeg har en skjult interesse for at tage billeder og redigere dem, efter at have haft praktikforløb i digitalt foto/billedbehandling. Det kommer lidt som en overraskelse for mig, at jeg egentlig er så vild med det”.

Tror du man skal være en bestemt type for at blive webintegrator?

”Du skal være glad for at sidde indenfor, selv på en solskinsdag. Og så skal du være glad for at sidde mange timer foran en computerskærm. Ellers tror jeg ikke, at man skal være en bestemt type. Det er også en af de fede ting ved RTS – her er plads til alle”.

Har du et eller flere gode råd til unge, der drømmer om at tage den samme uddannelse?

”Bare gør det. Uddannelsen tager knap 2 år, hvilket jo er meget kort tid. Og der er ingen lektier! Hvilket gør det meget nemmere at få hverdagen til at hænge sammen, i hvert fald for mit vedkommende. Det kræver lidt selvdisciplin at få lavet tingene i god tid, så man ikke sidder og stresser de sidste par dage, fordi her er så frie tøjler. På den anden side giver det dig en fantastisk mulighed for selv at strukturere din dag.

Så hvis du har en passion for at sidde og nørde med internet, koder og Photoshop, som også er en ret stor del af det, og hvis du godt kan lide at designe en lækker webpage, så kast dig ud i det!

Det er en fed fed fed uddannelse med plads til alle - i min klasse er vi alle aldre fra 16 år til 44 år”.

Hvad er dit drømmejob?

”Jeg overvejer kraftigt, om jeg skal kaste mig ud i at blive selvstændig, men jeg er ikke helt afklaret med det endnu – men mit drømmejob er jo at blive dyrepasser. Ingen tvivl om det – mit hjerte bløder for dyr! Men nu hvor det ikke kan lade sig gøre, så passer det mig også helt perfekt at sidde bag en skærm med musik i ørerne og nørde med .NET og C-sharp kode”.

Tjek Studentums Faktaboks om fremtiden som webintegrator her

Vil du vide mere om webintegrator-uddannelsen på Roskilde Tekniske skole? Så læs her!


Senest opdateret: 09 nov 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-04-2019

Handelsøkonom - Kom bagom uddannelsen med Sophie

Efter gymnasiet fik Sophie job i en af Coloplasts marketingafdelinger, og det blev starten på hendes karriere. I dag er hun uddannet handelsøkonom fra CPH Business, og er i fuldt sving med at søge fuldtidsjob som sælger. Her fortæller hun om sin uddannelse som handelsøkonom og studietid på CPH Business.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2015

Mød en journalist

Trine arbejder som journalist hos LFS, der er et fagblad til medlemmer i Landsforeningen for Socialpædagoger. Her i artiklen fortæller hun om sin vej fra uddannelse til job, og giver dig, der drømmer om at blive journalist et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2015

Sådan kickstarter du din iværksætterdrøm

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, hvordan du får idéen ud over tegnebrættet og gjort til virkelighed? Så fat mod. Studentum har sat den idérige iværksætter Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, der er bachelor i psykologi & virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet og en af hovedmændene bag madspildsprojektet ReGastro.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2015

Mød en Masters in Management studerende

Mød Lasse der læser Masters in Management på London Business School, og bliv klogere på, hvad uddannelsen handler om!

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2015

Mød en E-designer

Mød Maria, der har studeret E-design på KEA, og bliv klogere på, hvad uddannelsen handler om! I interviewet fortæller hun om, hvordan det er at være E-design studerende på KEA. Og giver dig, der drømmer om en karriere med det kreative i fokus, et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby