Mød en Leisure Managementstuderende

Sofie har haft fire sabbatår og har haft svært ved at finde ud af, hvad hun gerne ville i gang med. Hun fandt ud af, at Leisure Management var et perfekt match til hende og hendes interesserer! Klik og læs mere om Sofies oplevelse af hendes uddannelse. 




Bachelor i Leisure Management
management
  • Sofie
  • Professionshøjskolen Absalon
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler uddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med Leisure brancherne, som er sport, kunst og kultur, hospitality og turisme. Uddannelsen giver en de rette værktøjer til at arbejde med oplevelser, som eksempelvis kan være være man laver events eller man kan arbejde som sportsmanager eller hotelmanager. Vi lærer at løse opgaver inden for projektledelse, koordination, personaleledelse, driftsledelse og forretningsudvikling, så vi kan planlægge, koordinere, markedsføre og økonomistyre projekter inden for Leisure-brancherne.

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har haft 4 sabbat år, hvor jeg har rejst meget til Østrig og arbejdet. Derfra har jeg fundet en stor interesse i det at rejse, og synes turisme og restaurationsbranchen er spændende. Derudover er jeg et sportsmenneske og elsker at lave en masse i min fritid, så som at deltage i festivaller og koncerter. Derfor synes jeg den her uddannelse lød som noget for mig.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været svært efter et langt break fra skolebænken. Men vi blev taget så godt i mod på skolen. Så det har været en rigtig god start.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Vi har i alt 7 semestre, de 2 første semestre forgår meget på skolebænken, hvor vi lærer om de forskellige brancher, og lærer at arbejde med virksomheder i Leisure brancherne. 3. semester består i at afvikle et event på egen hånd samt gennemføre vores første valgfag. 4. semester er igen på skolebænken med et nyt valgfag. 5. semester består af praktik, hvor vi skal i praktik i et halvt år. 6. semester er der mulighed for et udlandsophold hvor man tager de sidste fag. 7. semester er det sidste på uddannelsen, og også der, hvor vi skriver vores bachelor.  


Hvordan er studiemiljøet?

Jeg synes vi har et godt studiemiljø! Det er en kæmpe skole med masser af plads til os studerende, hvis man skal sidde og studere, og vi har en lækker kantine med masser plads. Derudover har vi mulighed for at booke private rum så man kan sidde for sig selv, eller være i de såkaldte ”hang out” spots. Og så er der mange muligheder for at deltage i diverse aktiviteter på skolen eller igennem skolen.


Hvorfor valgte du Professionshøjskolen Absalon som uddannelsesinstitution?

Absalon var det eneste sted, der tilbød lige den uddannelse jeg gerne ville på. Jeg flyttede fra Odense til KBH for at gå der.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Uddannelsen er bred, og der er mange muligheder.
  • Super lektorer, der er dygtige og hjælpsomme
  • Mulighed for et halvt års praktik samt udenlandsophold


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Vi arbejder med mange fag og områder, så man skal virkelig holde styr på det.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Man skal være forberedt på det kan føles meget upersonligt. Det er store klasser, og der er ikke fokus på den enkelte. Det er meget gruppe arbejde, og det fylder og meget i din fritid, når du skal afvikle event osv. Derudover så styre man selv om man møder op eller ej. Så man skal have en del selvdisciplin. Men det er også op til en selv, hvordan man imødekommer studiet, og hvis man tilpasser sig de rammer der er, så kan man virkelig få meget ud af det.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det er lidt svært for mig at sige helt præcis, hvad mine fremtidsdrømme er. Jeg er i gang med 3 semester lige nu, så jeg har heldigvis lidt tid endnu til at finde frem til det. Men som sagt så kunne hotelmanager eller noget andet inden for turisme godt være interessant - og gerne i udlandet!  


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Leisure Management? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Se uddannelser inden for Leisure

Læs mere om Professionshøjskolen Absalon


Annoncer