Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en Leisure Managementstuderende
Bachelor i Leisure Management
management
  • Sofie
  • Professionshøjskolen Absalon
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler uddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med Leisure brancherne, som er sport, kunst og kultur, hospitality og turisme. Uddannelsen giver en de rette værktøjer til at arbejde med oplevelser, som eksempelvis kan være være man laver events eller man kan arbejde som sportsmanager eller hotelmanager. Vi lærer at løse opgaver inden for projektledelse, koordination, personaleledelse, driftsledelse og forretningsudvikling, så vi kan planlægge, koordinere, markedsføre og økonomistyre projekter inden for Leisure-brancherne.

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har haft 4 sabbat år, hvor jeg har rejst meget til Østrig og arbejdet. Derfra har jeg fundet en stor interesse i det at rejse, og synes turisme og restaurationsbranchen er spændende. Derudover er jeg et sportsmenneske og elsker at lave en masse i min fritid, så som at deltage i festivaller og koncerter. Derfor synes jeg den her uddannelse lød som noget for mig.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været svært efter et langt break fra skolebænken. Men vi blev taget så godt i mod på skolen. Så det har været en rigtig god start.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Vi har i alt 7 semestre, de 2 første semestre forgår meget på skolebænken, hvor vi lærer om de forskellige brancher, og lærer at arbejde med virksomheder i Leisure brancherne. 3. semester består i at afvikle et event på egen hånd samt gennemføre vores første valgfag. 4. semester er igen på skolebænken med et nyt valgfag. 5. semester består af praktik, hvor vi skal i praktik i et halvt år. 6. semester er der mulighed for et udlandsophold hvor man tager de sidste fag. 7. semester er det sidste på uddannelsen, og også der, hvor vi skriver vores bachelor.  


Hvordan er studiemiljøet?

Jeg synes vi har et godt studiemiljø! Det er en kæmpe skole med masser af plads til os studerende, hvis man skal sidde og studere, og vi har en lækker kantine med masser plads. Derudover har vi mulighed for at booke private rum så man kan sidde for sig selv, eller være i de såkaldte ”hang out” spots. Og så er der mange muligheder for at deltage i diverse aktiviteter på skolen eller igennem skolen.


Hvorfor valgte du Professionshøjskolen Absalon som uddannelsesinstitution?

Absalon var det eneste sted, der tilbød lige den uddannelse jeg gerne ville på. Jeg flyttede fra Odense til KBH for at gå der.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Uddannelsen er bred, og der er mange muligheder.
  • Super lektorer, der er dygtige og hjælpsomme
  • Mulighed for et halvt års praktik samt udenlandsophold


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Vi arbejder med mange fag og områder, så man skal virkelig holde styr på det.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Man skal være forberedt på det kan føles meget upersonligt. Det er store klasser, og der er ikke fokus på den enkelte. Det er meget gruppe arbejde, og det fylder og meget i din fritid, når du skal afvikle event osv. Derudover så styre man selv om man møder op eller ej. Så man skal have en del selvdisciplin. Men det er også op til en selv, hvordan man imødekommer studiet, og hvis man tilpasser sig de rammer der er, så kan man virkelig få meget ud af det.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det er lidt svært for mig at sige helt præcis, hvad mine fremtidsdrømme er. Jeg er i gang med 3 semester lige nu, så jeg har heldigvis lidt tid endnu til at finde frem til det. Men som sagt så kunne hotelmanager eller noget andet inden for turisme godt være interessant - og gerne i udlandet!  


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Leisure Management? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Se uddannelser inden for Leisure

Læs mere om Professionshøjskolen Absalon

Senest opdateret: 23 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en lærerstuderende

Cecilie har lige siden hun selv gik på efterskole drømt om at undervise efterskoleelever. Derfor begyndte hun på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole for at forfølge sin drøm! Læs her om Cecilie oplevelse af studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere