Mød en Leisure Managementstuderende
Bachelor i Leisure Management
management
  • Sofie
  • Professionshøjskolen Absalon
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler uddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med Leisure brancherne, som er sport, kunst og kultur, hospitality og turisme. Uddannelsen giver en de rette værktøjer til at arbejde med oplevelser, som eksempelvis kan være være man laver events eller man kan arbejde som sportsmanager eller hotelmanager. Vi lærer at løse opgaver inden for projektledelse, koordination, personaleledelse, driftsledelse og forretningsudvikling, så vi kan planlægge, koordinere, markedsføre og økonomistyre projekter inden for Leisure-brancherne.

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg har haft 4 sabbat år, hvor jeg har rejst meget til Østrig og arbejdet. Derfra har jeg fundet en stor interesse i det at rejse, og synes turisme og restaurationsbranchen er spændende. Derudover er jeg et sportsmenneske og elsker at lave en masse i min fritid, så som at deltage i festivaller og koncerter. Derfor synes jeg den her uddannelse lød som noget for mig.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været svært efter et langt break fra skolebænken. Men vi blev taget så godt i mod på skolen. Så det har været en rigtig god start.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Vi har i alt 7 semestre, de 2 første semestre forgår meget på skolebænken, hvor vi lærer om de forskellige brancher, og lærer at arbejde med virksomheder i Leisure brancherne. 3. semester består i at afvikle et event på egen hånd samt gennemføre vores første valgfag. 4. semester er igen på skolebænken med et nyt valgfag. 5. semester består af praktik, hvor vi skal i praktik i et halvt år. 6. semester er der mulighed for et udlandsophold hvor man tager de sidste fag. 7. semester er det sidste på uddannelsen, og også der, hvor vi skriver vores bachelor.  


Hvordan er studiemiljøet?

Jeg synes vi har et godt studiemiljø! Det er en kæmpe skole med masser af plads til os studerende, hvis man skal sidde og studere, og vi har en lækker kantine med masser plads. Derudover har vi mulighed for at booke private rum så man kan sidde for sig selv, eller være i de såkaldte ”hang out” spots. Og så er der mange muligheder for at deltage i diverse aktiviteter på skolen eller igennem skolen.


Hvorfor valgte du Professionshøjskolen Absalon som uddannelsesinstitution?

Absalon var det eneste sted, der tilbød lige den uddannelse jeg gerne ville på. Jeg flyttede fra Odense til KBH for at gå der.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Uddannelsen er bred, og der er mange muligheder.
  • Super lektorer, der er dygtige og hjælpsomme
  • Mulighed for et halvt års praktik samt udenlandsophold


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Vi arbejder med mange fag og områder, så man skal virkelig holde styr på det.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Man skal være forberedt på det kan føles meget upersonligt. Det er store klasser, og der er ikke fokus på den enkelte. Det er meget gruppe arbejde, og det fylder og meget i din fritid, når du skal afvikle event osv. Derudover så styre man selv om man møder op eller ej. Så man skal have en del selvdisciplin. Men det er også op til en selv, hvordan man imødekommer studiet, og hvis man tilpasser sig de rammer der er, så kan man virkelig få meget ud af det.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det er lidt svært for mig at sige helt præcis, hvad mine fremtidsdrømme er. Jeg er i gang med 3 semester lige nu, så jeg har heldigvis lidt tid endnu til at finde frem til det. Men som sagt så kunne hotelmanager eller noget andet inden for turisme godt være interessant - og gerne i udlandet!  


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Leisure Management? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Se uddannelser inden for Leisure

Læs mere om Professionshøjskolen Absalon

Senest opdateret: 23 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-08-2022

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej! Denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

3 fordele ved at vælge en erhvervsuddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for alternativ behandling

Hvordan bliver man alternativ behandler? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelse, job og karriere inden for alternativ behandling med fokus på de tre største behandlingsformer.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder, og hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs mere om højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en psykologistuderende

Sara er i gang med sit første år af sin kandidat i psykologi på Københavns Universitet. Hun drømmer om at bruge sine færdigheder i erhvervslivet som organisationspsykolog. Læs Saras oplevelse af at være studerende på psykologistudiet og bliv inspireret til din egen uddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvad kan man med en EUD?

Med en erhvervsuddannelse får du den faglige viden, der skal til for at arbejde ude i den virkelige verden, samtidigt med at du kommer i praktik i en virksomhed og prøver tingene af selv. Læs om dine muligheder her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 08-12-2022

Hjælp andre mod et sundere liv: Bliv kostvejleder

Drømmer du om at kunne hjælpe andre med at blive den bedste udgave af sig selv gennem kost, motion og mental sundhed? Så kan kostvejlederuddannelsen meget vel være det rette valg for dig. 

Læs mere