Leisure

Er du en del af oplevelsesøkonomien?

Drømmer du om at arbejde med Leisure industrien? Du finder mange typer af uddannelser der har med leisure at gøre, da du kan arbejde med både event, turisme, kunst, kultur, sport, hotel og restauration.
Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Tag en leisure uddannelse, og bliv skarp på oplevelsesbaserede projekter

Tag en uddannelse inden for leisure industrien, og få viden og værktøjer til at arbejde inden for event, turisme, kunst, kultur, sport, hotel og restauration. Alt efter hvilken uddannelse du vælger, opnår du viden og erfaring til at styre forskellige projekter, og en god forståelse af oplevelser og gæster.

Hvad er leisure?

Leisure er et bredt felt, der spreder over mange forskellige typer af brancher. Leisure kan i ordets forstand oversættes til fritid, eller den tid, hvor man ikke er på arbejde, hvor man laver noget der er sjovt. Det betyder, at leisure som arbejdsområde spreder sig over alt fra sport og events til rejseoplevelser.

Hvad kan du arbejde med?

Med en uddannelse inden for leisure, kan du arbejde inden for brancher som event, turisme, kunst, kultur, sport, hotel og restauration. Det kan både være private og offentlige virksomheder, frivillige eller almennyttige organisationer. Du kan altså bruge din uddannelse i mange forskellige retninger, alt efter hvilken uddannelse du vælger.

Med en uddannelse inden for leisure kan du få jobtitler som fx:

  • Event-manager

  • Festival-koordinator

  • Hotel-manager

  • Sports-manager

  • Turisme-konsulent

Du opnår viden og erfaring, så du kan løse opgaver inden for projektledelse, koordination, personaleledelse, driftsledelse, forretningsudvikling og lignende.

Med din uddannelse opbygger du viden og erfaring, indenfor lige præcis den branche du har valgt. Her kan du styre arrangementer og projekter sikkert, og sørge for at gæsterne får en god oplevelse.

Hvilken uddannelse skal du vælge inden for leisure?

Hvilken uddannelse du skal vælge, handler i høj grad om, hvilken branche du ønsker at arbejde i efter studiet. Du kan vælge et tage en uddannelse der fokusere bredt på oplevelsesindustriens mange forskelligartede virksomheder, eller du kan vælge at specialisere dig inden for en specifik branche.

Du uddanner dig ofte til både at kunne planlægge, koordinere, markedsføre og økonomistyre projekter i forskellige brancher. Det gør du gennem en kombination af praktisk og teoretisk undervisning. Fagene kan fx være: økonomi, innovation, entrepreneurship, oplevelsesøkonomi og branding.

Igen handler det meget om, hvilken type uddannelse og retning du vælger. Sørg derfor for  at få læst godt op på hver uddannelse, så du ved hvad du står med i sidste ende. Hvis du har et ønske om at dine arbejdsområder fx indeholder et økonomisk aspekt, er det selvfølgelig vigtigt, at du vinkler din uddannelse således, at du har fag indenfor økonomi.

Din uddannelse vil med stor sandsynlighed også indeholde casestudier, praktik, eller studieture der gennemføres i samarbejde med virksomheder i leisure brancherne.

Hvis du vælger at starte en uddannelse indenfor leisure, behøver du ikke nødvendigvis at vide hvor du gerne vil ende. Med en leisure uddannelse kan du også få et godt afsæt til at blive iværksætter inden for leisure segmentet.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9