Mette Sørensen, EUX Velfærd, Social+Sundhed

Mød Mette Sørensen, der er i gang med en EUX Velfærd og uddannelsen til social- og sundhedsassistent hos Social+Sundhed. Læs mere om Mettes hverdag på skolen her.

SOSU-skolerne
Social- og sundhedsassistent
  • Mette Sørensen
  • 18 år
  • EUX Velfærd

  • Kan du kort beskrive, hvad du beskæftiger dig med i din uddannelse? 

I forbindelse med min uddannelse arbejder jeg meget rehabilitering og medicinhåndtering. Jeg lærer meget om vores omsorg og kontakt til borgeren, og den relation vi skaber til dem. Jeg har også gymnasielle fag som matematik, kemi, dansk og engelsk, og det er rigtig spændende, fordi de fag har en kobling til de sundhedsfaglige fag. På den måde har alt, vi beskæftiger os med, noget med det sundhedsfaglige område at gøre. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i din uddannelse?

Det mest spændende er sygdomslæren eller de fag, der handler om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe borgeren eller patienten. Jeg synes hver dag er spændende - især fordi der er ingen dage, der er ens. Jeg kan også godt lide at udfordre mig selv, og det er også derfor, at jeg har valgt dette fag, fordi jeg trives godt med tænke over de ting, jeg gør og reflekterer over meningen bag det hele. Desuden elsker jeg at gøre andre hjælpe og skabe en mening med livet, og jeg kan virkelig mærke, hvordan en smil kan ændre alt i min dag. 

  • Hvordan er din uddannelse relevent i forhold til dit fremtidige job?

Jeg er igang med en EUX Velfærd og uddannelsen til social- og sundhedsassistent. Med denne uddannelse åbner der sig 150 muligheder for mig i fremtiden og i forhold til min karriere.

Derudover er min uddannelse relevant, fordi jeg brænder for at arbejde med mennesker og gøre en forskel for andre. Jeg ved, at jeg gerne vil uddanne mig til sygeplejerske på et senere tidspunkt i mit liv, og derfor giver denne uddannelse god mening for mig, fordi jeg suger en masse relevant faglig viden til mig, og det jeg lærer på skolen, kan jeg tage direkte med videre i mit arbejde og liv. 

  • Hvor ser du dig få job, når du er færdig? 

Jeg ser mig selv arbejde på et sygehus som sygeplejerske, når jeg er helt færdig med min uddannelse. Jeg vil rigtig gerne arbejde på akutmodtagelsen, fordi jeg synes, at det er enormt spændende at se den ændring i patientens tilstand fra syg til rask eller omvendt. 

Læs mere om Social+Sundhed

Mød andre elever fra Social+Sundhed


Annoncer