Mike Olsen, Social- og Sundhedsassistentuddannelsen, Social+Sundhed

Mike Olsen giver her et indblik i Social- og Sundhedsassistentuddannelsen hos Social+Sundhed, hvor han bl.a. lærer om medicinhåndtering, infektioner og omsorgspleje.

SOSU-skolerne
Social- og sundhedsassistent
  • Mike Olsen
  • 24 år
  • Social- og sundhedsassistent

  • Kan du kort beskrive, hvad du beskæftiger dig med på din uddannelse?

I min uddannelse beskæftiger jeg mig mange mange ting, herunder medicinhåndtering, sårpleje, infektioner og omsorgspleje. Jeg beskæftiger mig meget med den menneskelige omsorg dvs. hvis patienten er frusteret, ked af det eller vred, så forsøger jeg at hjælpe vedkommende så godt, som jeg nu kan. Man kan forklare det sådan, at jeg arbejder med pleje af mennesker på en helhedsorienteret måde - både i forhold til deres sygdom, men også sindstilstand og psyke. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i din uddannelse?

Det er to forskellige ting. Det mest spændende i min uddannelse handler om arbejdet med patienter med dobbeltdiagnoser dvs. mennesker, der har et misbrug og en psykiatrisk lidelse. Det er spændende, fordi det er også er en ret udfordrende opgave.

Det er også spændende at arbejde med patienter, der lider af demens. En gang i mellem får de klare øjeblikke, og det kan være udfordrende, fordi de bliver udsat for en følelse, som de ikke normalt har, og derfor ved de heller ikke selv, hvordan de skal håndtere det. Det kan bestemt give nogle wauw-oplevelser. 

  • Hvordan er din uddannelse relevant i forhold til dit fremtidige job?

Min uddannelse er meget relevant i forhold til mit fremtidige job, fordi den er fokuseret på det hele menneske og kommer omkring mange ting. Overbygningen fra social- og sundhedshjælper til social- og sundhedsassistent handler meget om medicin og klinisk sygepleje, og vi går dybere ned i menneskets emotionelle sindstilstande. Dermed får man et bredere perspektiv på det hele menneske. 

Jeg vil rigtig gerne videreuddanne mig til sygeplejerske senere i mit liv, og her giver det rigtig god mening, at jeg allerede er uddannet social- og sundhedsassistent, fordi det er en slags forberedende uddannelse. Jeg har dermed allerede beskæftiget mig - både teoretisk og fagligt med mange af de ting, som man beskæftiger sig med på sygeplejerskeuddannelsen, og det kan nok give mig et lille forspring. 

  • Hvor ser du dig få job, når du er færdig?

Jeg vil rigtig gerne arbejde på et demensplejehjem, når jeg er færdiguddannet som social- og sundhedsassistent. Derefter vil jeg gerne videreuddanne mig til sygeplejerske, men først vil jeg ud og have noget praktisk erfaring fra det virkelige liv. 

Læs mere om Social+Sundhed

Mød andre elever fra Social+Sundhed


Annoncer