Emil Plagborg-Møller, Lead Business Developer, Nordea

Emil Plagborg-Møller sidder som Lead Business Developer i Nordea, hvor han arbejder med fintech-partnerskaber i deres Wealth Management-division. Læs mere i interviewet her.

Nordea
Lead Business Developer

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med fintech-partnerskaber i vores Wealth Management-division. Den overordnede idé med at indgå partnerskaber er at kombinere styrkerne hos partnere med vores styrker i Nordea, så vores kunder kan få det bedste af det bedste. Vores Wealth Management-division dækker over alt relateret til opsparing og investering (inklusive fx Private Banking og vores pensionsforretning), og vi forvalter ca. 2,5 billioner kroner på vegne af vores kunder.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg er ved at definere fokus i mit job, da det var en stilling, som jeg selv foreslog, vi skulle etablere. Det er en meget spændende proces, og jeg møder konstant nye problemstillinger, da Nordea (og banksektoren generelt) traditionelt kun har lavet partnerskaber med større aktører. Nu skal vi derimod til også at kunne levere værdi til vores kunder gennem partnerskaber med mindre virksomheder, og det udfordrer nogle af vores interne processer.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg arbejder som generalist, hvor jeg skal have ”lidt viden om meget” i modsætning til ”meget viden om lidt” så at sige. Derfor bruger jeg primært min uddannelse (Master in Applied Economics & Finance fra CBS) som baggrundsviden. Det er guld værd, at jeg har en generel viden omkring mange finansieringskoncepter. Det betyder, at når jeg møder forskellige potentielle partnere, kan jeg altid følge med i deres pitches, og hvis vi så ønsker at fortsætte dialogen, kan jeg inddrage vores specialister inden for det specifikke felt.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Nordea?

Kultur

Hvis jeg skal karakterisere Nordeas kultur, så er det en, hvor man bliver belønnet for at være proaktiv og udfordre status quo. Hvis man har en god idé, får man lov til at gennemføre den (fx som da jeg foreslog mit nuværende job). Man får hurtigt meget ansvar, og det forventes, at man tager ejerskab. Herudover er der meget fokus på samarbejde, og det er en fornøjelse at interagere med så mange passionerede kolleger hver dag.

Spændende arbejdsopgaver

Jeg lægger meget energi i mit arbejde, og derfor er det vigtigt for mig, at jeg selvfølgelig også bruger den på spændende opgaver. Og det er netop mit arbejde med fintech-partnerskaber. Det er både spændende at være med til at definere et strategisk vigtigt område, men også bare det at mødes med nogle af de mest innovative virksomheder i verden, der bruger hel ny teknologi er interessant.

Fladt hierarki

Nordea er en meget flad organisation, og alle er altid meget villige til at hjælpe, hvis du tager fat i dem. Der er ingen ledere, som man ikke kan tale med. Det værdsætter jeg meget, og det har også den effekt, at mange vigtige beslutninger træffes decentralt.

  • Hvorfor er Nordea en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg vil fremhæve Nordeas kultur. Dengang jeg selv var studerende og overvejede, hvor jeg skulle starte min karriere, lagde jeg mærke til, at alle mine bekendte i Nordea var meget behagelige mennesker, jeg godt kunne lide at bruge tid med. Mit ræsonnement dengang var, at det måtte afspejle en god kultur, og det mener jeg, at jeg i bagklogskabens klare lys havde ret i.

Specifikt i forhold til fintech-partnerskaber giver Nordeas størrelse og brand mig den fordel, at det er let at etablere kontakt til spændende virksomheder i hele verden. Vi er den eneste bank i Norden, der er blandt markedslederne i alle fire lande, så hvis et fintech ønsker at ekspandere til Norden og ikke vælger Nordea som bankpartner, skal de have mere end en partner, hvilket komplicerer det for dem.

Læs mere om Nordea

Mød andre kandidater fra Nordea


Annoncer