Alexander Creutzberg, Bygningsstruktør, CG Jensen

Mød Alexander som er i lærling som bygningsstruktør, hvor han bygger højhuse, lægger gulv, isolerer og alt derimellem. 

CG Jensen
Bygningsstruktør
  • Alexander Creutzberg
  • 23 år
  • Ansat siden august 2016
  • Igangværende uddannelse til bygningsstruktør

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er lærling som bygningsstruktør, så jeg bygger højhuse. Jeg lægger gulv, isolerer og støver med beton. Det er stort set det, mit arbejde går ud på. Jeg er håndværker på den måde, at det er mig, der går og støber, binder og ordner alt det, der skal gøres, men jeg er også en del af planlægningen, fordi det er et samarbejde på byggepladsen. Min chef kommer som regel og fortæller os, hvad der skal gøres, og så planlægger vi ud fra, hvordan situationen kan løses.

Lige nu arbejder jeg på en parkeringskælder, og det projekt varer ca. et halvt år. Normalt arbejder jeg på større projekter, der tager mellem 1-2 år.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er spændende, når vi sætter vægge for første gang, fordi det er her, at det viser sig, om arbejdet er godt ordentligt fra starten. Man kan nemlig risikere, at den vælter, hvis støbearbejdet ikke er i orden. Jeg har aldrig været udsat for det, men vi ved, at det kan ske, så derfor er vi meget opmærksomme på at gøre forarbejdet ordentligt, da det ellers kan betyde, at vi er nødt til at starte forfra igen.

Det kan være udfordrende at lave finisharbejde, når vi har sat vægge op og hullerne skal lappes med puds, men det er også meget sjovt, fordi det betyder, at vi er ved at være færdige og klar til næste projekt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger dele af min uddannelse i forhold til det praktiske arbejde, blandt andet armeringsarbejde, men jeg bruger ikke rigtig den håndværksmæssige del, vi lærer på skolen, i mit arbejde, da vi lærer efter de gamle regler og metoder. Derfor kan jeg slet ikke undvære praktikken i min uddannelse, fordi det er her, jeg lærer mit håndværk. Heldigvis fylder praktikken også mest i løbet af uddannelsen.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos CG Jensen?

Sikkerheden er det vigtigste i mit arbejde! Jeg går ikke et sted hen, hvor jeg er ikke er sikker på, at tingene er lavet ordentligt. I mit fag får du enorm respekt for håndværk på den måde, og du bliver meget opmærksom på, at tingene skal være lavet ordentligt.

Samarbejdet er også vigtigt, og jeg er rigtig glad for det samarbejde, vi har, på byggepladsen, selvom vi kommer fra forskellige baggrunde. Vores arbejde kræver, at man kan arbejde sammen, og det føler jeg, at vi er rigtig gode til, selvom folk er forskellige.

Det er også vigtigt for mig, at jeg kan bruge min hænder i mit arbejde, for jeg har aldrig været god til at sidde stille, så derfor skal jeg have et arbejde, hvor jeg har en aktiv hver dag.

  • Hvorfor er CG Jensen en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

CG Jensen er et rigtig godt firma, fordi jeg føler, at de tager sig rigtig godt af sine lærlinge. Vi bliver lyttet til og taget med på råds, når der skal tages beslutninger. Jeg vil også helt klart fortsætte i CG Jensen, når jeg er færdiguddannet – hvis de stadig har brug for mig.

Læs mere om CG Jensen

Mød andre kandidater fra CG Jensen


Annoncer